1. Ma, november 19-én, Szent Erzsébet ünnepén, gyűjtést tartunk az országos Karitász javára. Számítunk a kedves Hívek nagylelkű adományaira!

2. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik az előző esti Szt. Erzsébet napi koncert szervezésében és lebonyolításában részt vettek és szolgáltak: a kórusnak, a zenészeknek, különösen Szabó-Kovács Viktornak! Köszönjük a kedves testvérek nagylelkű adományait (153 500 – Ft), amellyel a plébániánkhoz tartozó rászoruló testvéreinket támogatjuk.

3. Ma délután, 14-20 óra között a KÖKI Tesco áruházban van lehetőségünk a gyűjtésre, amelyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezett és Karitász csoportunk idén is csatlakozott az akcióhoz. Várjuk azon önkéntesek jelentkezését, akik néhány órát tudnak nekünk segíteni ebben! Jelentkezni Kovácsné Sztrakay Katinál lehet e-mailben, vagy telefonon!

4. Plébániánkon ismét lesz nyírségi almavásár. Rendelést még a mai napon lehet leadni. A részletekről a tájákoztató hátul a hirdetőtáblán olvasható.

5. A hívek állandó befizetései teszik lehetővé a templom és a plébániaépület fenntartását, a szükséges karbantartásokat és felújításokat, a hitoktatás és a közösségek működésének fenntartását, a plébániai munkatársak fizetését, a közösségi programok megszervezését, a plébánia kulturális, egyházzenei programjait. Ennek befizetése minden jövedelemmel rendelkező felnőtt lelkiismereti kötelessége. Összegére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:
– átutalással a plébánia számlaszámára: Budapest-Pestszentlőrinc Szent László Plébánia – 11100104-19819246-36000001 (CIB Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”,
– vagy nyitvatartási időben az irodában személyesen.

6. Ferenc pápa szegények világnapjára szóló üzenete elérhető a hirdetőtáblán található QR kódon, vagy a honlapon található linken keresztül.

7. November 24-én, pénteken 18 órától ismét Taizéi imaórát tartunk a Plébánián.

8. Előre hirdetjük:
– Kísért imádság hete lesz november 26-tól december 2-ig. Ez egy személyesen kísért lelkigyakorlat a hétköznapokban. A résztvevőktől egy hetes elköteleződést kíván, arra, hogy ezen a héten napi 1 órát kiszakít az idejéből arra, hogy azt Istennek ajándékozza. További részletek: link. Jelentkezés: ezen a linken. Ma lehet utoljára jelentkezni.

– Az idei pásztorjátékot a hagyományainkhoz híven december 24-én vasárnap, délután 4 órakor tartjuk, amelynek próbái november 26-án kezdődnek. Aki szeretne részt venni a pásztorjátékban, Kovács Boglárkánál jelentkezzen!

– December 2-án szombaton 16:00-tól lesz adventi koszorú készítés majd 18:00-tól gyertyagyújtás a plébánián

9. Plébániánk programnaptára elérhető a honlapon vagy a hirdetőtábláról.