Hírek, információk, érdekességek egyházunk életéből.

Forrás: www.magyarkurir.hu

Útravaló – 2024. április 14., húsvét 3. vasárnapja
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Áprilisban Várnai Péter címzetes prépost ad útravalót.
Mai evangélium – 2024. április 14., húsvét 3. vasárnapja
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 24,35–48
Látjuk-e Krisztust, amikor viharban van életünk hajója? – Bódi Mária Magdolnára emlékeztek Litéren
Az előző nap Veszprémben tartott konferencia után április 13-án Litéren, vértanúságának színhelyén emlékeztek meg Bódi Mária Magdolnáról. Kovács Gergely posztulátor előadását követően a református iskola udvarán mutatott be koncelebrált szentmisét Székely János szombathelyi megyéspüspök és Udvardy György veszprémi érsek, majd Magdi sírjához vonult a több száz fős tömeg közös imádságra.
A HÉT VERSE – Áprily Lajos: Fénylik a hegy
Fénnyel, örömmel teli verset olvasunk, Áprily Lajostól. Csupán négy sor, de benne van az öröm titka: a bátran a fény felé forduló szívről tanít. Ki kell nyitni a szívet, megmutatni, és átadni.
Márton Áron élő emlékezete – Kiállítás nyílt Kolozsváron
Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 80. évfordulóján, 2019. február 12-én nyílt meg Csíksomlyón az a kiállítás, amelyet később a gyulafehérvári főegyházmegye több településén bemutattak. Gyergyószentmiklós, Gyulafehérvár, Csíkkarcfalva, Csíkszentdomokos, Székelyudvarhely, Búzásbesenyő és Marosvásárhely után most Kolozsváron. Április 11-én Kovács Gergely érsek nyitotta meg a tárlatot.
Imával, énekkel a szentek nyomában – Zarándoklaton jártak a Szombathelyi Egyházmegye fiataljai
Székely János megyéspüspök gyalogos zarándoklatot hirdetett Szentek nyomában címmel március 22–24-re 13 és 25 év közötti fiataloknak, amelyre közel százan jelentkeztek a Szombathelyi Egyházmegye különböző településeiről.
Ferenc pápa mély fájdalmát fejezte ki a sydney-i támadás miatt
A Pietro Parolin bíboros államtitkár kézjegyével aláírt táviratban Ferenc pápa nagy szomorúságának adott hangot április 13-án a Sydney-ben történt támadás miatt, amelyet egy férfi követett el egy bevásárlóközpontban, hat ember halálát okozva.
Felvételt hirdet győri kollégiumaiba a Brenner János Hittudományi Főiskola
A győri Brenner János Hittudományi Főiskola két kollégiuma felvételt hirdet a 2024/25-ös tanév őszi félévére azzal a céllal, hogy segítse a keresztény fiatalokat egyetemi tanulmányaik idején. Az intézmény vezetése alatt álló két kollégiumba hívő vagy hitre nyitott fiatalokat várnak, akik szívesen lennének egy szellemi-lelki értelemben is igényes közösség tagjai.
Körkép a jezsuiták húsvéti misszióiról
A Szentjánosbogár Közösség Püspökszentlászlón, az INIGO-csoport Magyaralmáson és Bodajkon, a Jézus Szíve-templom taizéi közössége pedig a felvidéki Muzslán szolgált a húsvéti hétvégén. A terepmunka élményeiről az egyes missziók vezetői – Koronkai Zoltán SJ, Heim Katalin RSCJ és Nevelős Gábor SJ – válaszoltak ifjabb Szalma Botond kérdéseire.
Ferenc pápa szeptemberben három ázsiai és egy óceániai országba látogat
A Szentszék Sajtóterme április 12-én bejelentette, hogy Ferenc pápa – elfogadva a három ázsiai és egy óceániai nemzet államfőinek és a helyi egyházi hatóságoknak meghívását – szeptember 2–13. között esedékes 43. apostoli útján Indonéziába, Pápua Új-Guineába, Kelet-Timorba és Szingapúrba látogat.