1. A pásztorjáték próbái folytatódnak, kérdés esetén bátran forduljunk Kovács Boglárkához.

2. Az adventi időszakban a hétköznap reggeli 7:00-es misék (kedd, péntek, szombat) helyett 6:00 órakor lesznek szentmisék. Az esti 18:00-as szentmisék valamint a vasárnap reggeli 7:00-es szentmise időpontja változatlan marad. Azokon a reggeleken, amikor nincs rorate szentmise, 6:00 órakor van igeliturgia áldoztatással.

3. Ma a 9:30-as szentmise után van az Eucharisztikus szövetség fogadalomtétele. Szeretettel várjuk mindazokat, akik tudnak egy évre elköteleződni arra, hogy plébániánkért imádkoznak.

4. A hívek állandó befizetései teszik lehetővé a templom és a plébániaépület fenntartását, a szükséges karbantartásokat és felújításokat, a hitoktatás és a közösségek működésének fenntartását, a plébániai munkatársak fizetését, a közösségi programok megszervezését, a plébánia kulturális, egyházzenei programjait. Ennek befizetése minden jövedelemmel rendelkező felnőtt lelkiismereti kötelessége. Összegére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:
– átutalással a plébánia számlaszámára: Budapest-Pestszentlőrinc Szent László Plébánia – 11100104-19819246-36000001 (CIB Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”,
– vagy nyitvatartási időben az irodában személyesen.

5. Megjelent plébániai újságunk, a Veled és Feléd, adventi száma. Elektronikus formában elküldtük plébániánk levelezőlistájára. Papír alapon továbbra is elérhető az újság a nagyperselyen, és az ára 250 Ft.

6. A mai napon (december 10.) még lehet leadni tartós élelmiszert a kihelyezett adománygyűjtő pontra. Minden adományt hálásan köszönünk!

7. A következő Taizei imaóra december 15-én, most pénteken lesz.
December 16-án szombaton tartja koncertjét a német nemzetiségi kórustalálkozó 15:00-tól templomunkban.

8. Szintén ezen a napon, december 16-án lesz 16:00-tól mézeskalácssütés a plébánián.

9. Jövő hét vasárnap a fél 10-es mise után adventi vásár lesz. A vásárra köszönettel fogadjuk a felajánlásokat: sütemények, ajándéktárgyak. A vásár bevételével rászoruló testvéreinket támogathatják.

10. Előre hirdetjük:
December 22-én a reggeli rorátén gitáros kórusunk fog szolgálatot teljesíteni.