1. Megjelent plébániai újságunk, a Veled és Feléd, legújabb száma. A mostani számtól kezdődően elektronikus úton is fogjuk terjeszteni az újságot a plébániai levelezőlistára elküldve. Papír alapon továbbra is elérhető az újság a nagyperselyen, és az ára 250 Ft.

2. A karitász csoport ismét ruhagyűjtést szervez október 4-10 között. A hirdetőtáblán kitett időpontokban lehet jó minőségű, tiszta ruhaneműt hozni a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségbe. Kérjük a kedves testvéreket, hogy piszkos, szakadt, használhatatlan, vagy divatjamúlt ruhaneműt ne hozzanak le, mert nem lomtalanítást végzünk. Megértésüket köszönjük!

3. Október 1-én kerül megrendezésre a Rózsafüzérkirálynéja templomban a Rózsafüzért imádkozók XIII. országos találkozója. Gyülekező 8:30-tól lesz, 9 órától rózsafüzér imádság. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Bíró László püspök atya celebrál. A Bajza Hangkör előadásában 13:30-tól 14 óráig koncertet hallgathatunk. 14 órától közös rózsafüzér lesz a kitett Oltáriszentség előtt. 15 órától kegytárgyak megáldása és záróáldás. A templomban egész nap megtekinthető lesz a meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor.

4. Jövőhét vasárnap a hónap első vasárnapja lesz. Reggel 8:00 órától tartjuk az elsővasárnapi szentségimádást.

5. Októberben folytatódik a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat. A hagyományokhoz híven ünnepi szentmisével szeretnénk kezdeni az új imaévet. A Vándor Evangélium hálaadó szentmise a fogadalomtétellel együtt október 2-án a fél 10-es szentmise keretében lesz. A szentmise után rövid megbeszélést tartunk a Szent László teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

6. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Akik szívesen csatlakoznának, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

7. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

8. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.