1. Október 6-án volt plébániánk szentségimádási napja. Hálásan köszönjük mindazok szolgálatát, akik az Oltáriszentség őrzését vállalták.

2. Október a rózsafüzér hava. Templomunkban a reggel 7:00 órakor kezdődő szentmise után, illetve az este 18:00 órakor kezdődő szentmise előtt imádkozzuk. Csatlakozzunk minél többen ehhez a hétszáz éves imádsághoz!

3. A karitász csoport ismét ruhagyűjtést szervez október 4-10 között. A hirdetőtáblán kitett időpontokban lehet jó minőségű, tiszta ruhaneműt hozni a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségbe. Kérjük a kedves testvéreket, hogy piszkos, szakadt, használhatatlan, vagy divatjamúlt ruhaneműt ne hozzanak le, mert nem lomtalanítást végzünk. Megértésüket köszönjük!

4. Előre hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy október 22-én, szombaton tartjuk plébániánk családi napját a Kiserdőben (Péterhalmi-erdő/Halmi-erdő). Legyünk ott minél többen, erősítve az összetartozásunk.

5. A megemelkedett energiaárak plébániánkat is komolyan érintik. A költségek mérséklése érdekében a plébániaépület fűtéskorszerűsítése mellett döntött a plébánia képviselő-testülete, valamint a plébánia alapítványának kuratóriuma. Ez a jelenlegi gázfűtés elektromos fűtésre való cseréjét jelenti. A bő 3 milliós beruházásra gyűjtést hirdetünk. Kérjük, támogassák a megvalósítást, hogy a gyermekek hittanóráit, a fiatalok, nyugdíjasok hittanóráit, a kóruspróbákat, a plébániai közösségek és a plébánia nagy közösségének egyéb összejöveteleit is meg tudjuk tartani megfelelő körülmények között a fűtési szezonban. Az adományokat a Jézus szíve szobor melletti perselybe dobhatják, illetve az irodában is befizethetik. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönjük!

6. A Tomory Lajos Múzeum szervezésében Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egyháztörténeti Konferencia lesz a Herrich-Kiss villa épületében (1181 Budapest, Margó Tivadar utca 116-118.) október 14-én, pénteken 14:00 órától. Templomunk történetét Simongáti Gyuri bácsi mutatja be. Szeretettel várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (részletek: https://www.tomorylajos-muzeum.hu/ regisztráció: muzeum@muzeum18ker.hu és 06 1 290 15 85).

7. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Akik szívesen csatlakoznának, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

8. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

9. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük
legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com

10. Plébániai hittanórák rendje: Hitoktatás …

11. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátust indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.