1. Október a rózsafüzér hava. Templomunkban a reggel szentmise követően, illetve az estei szentmise előtt imádkozzuk.

3. Október 21-én, pénteken Társasjáték est lesz a plébánián. Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk!

4. Szeretettel várjuk október 22-én, szombaton 10-15h között családi napra közösségünk minden családját közös játékra a Plébániára. Gyülekező 1/2 10-től. A közös ebéd előkészítése miatt kérjük a kedves híveket, jelezzék részvételi szándékukat Magyari Edénél a faliújságon szereplő elérhetőségek egyikén vagy a faliújságra kitett jelentkezési lapon szerda estig. Családonként egy tálca édes vagy sós süteménnyel járulhatnak hozzá a családi nap sikeréhez, a költségekhez adományokat szeretettel fogadunk a helyszínen.

5. A megemelkedett energiaárak plébániánkat is érintik. A költségek mérséklése érdekében a plébániaépület fűtéskorszerűsítése mellett döntött a plébánia képviselő-testülete, valamint a plébánia alapítványának kuratóriuma. Ez a jelenlegi gázfűtés elektromos fűtésre való cseréjét jelenti. A bő 3 milliós beruházásra gyűjtést hirdetünk. Kérjük, támogassák a megvalósítást, hogy a gyermekek hittanóráit, a fiatalok, nyugdíjasok hittanóráit, a kóruspróbákat, a plébániai közösségek és a plébánia nagy közösségének egyéb összejöveteleit is meg tudjuk tartani megfelelő körülmények között a fűtési szezonban. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönjük!

6. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Akik szívesen csatlakoznának, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

7. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

8. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük
legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.

9. Plébániai hittanórák rendje: Hitoktatás …

10. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátust indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.