1. Június 3-án első péntek lesz. A szentmisét este 6-kor végezzük.

2. A plébánia kertjében álló kerti beülő, vagy más néven szaletli állapota nagyon leromlott, veszélyessé vált, ezért annak elbontása szükségszerűvé vált. Kérjük ebben a férfi-testvérek segítségét, hogy június 11-én, szombaton délelőtt a szaletli elbontása megtörténjen. Jelentkezni Kovács Péternél lehet. A szaletli azonban egy nagyon hasznos közösségi funkciót lát el, ezért szeretnénk egy új, praktikusabb felépítésű szaletlit építeni a helyére, melyhez kérjük a kedves hívek támogatását, adományát is. Aki erre a célra szívesen adományoz, kérjük, hogy a Szent László Plébánia Templom Alapítvány számlaszámára (a hirdetőtáblán, a Veled és Felédben és a honlapon is elérhető) átutalással, vagy az irodában adja le támogatását!

3. Templomunk búcsúja 2022. június 26-án, vasárnap lesz. Idén is, az ünnepi szentmise és műsor után közös ebéddel várjuk a kedves Testvéreket. Az ebédet itt a plébánián közösen fogyasztjuk el, kérjük, hogy csak nagyon indokolt egészségügyi probléma esetén vigyék haza az ebédet. Az ebédjegy ára 1.000.- Ft/fő, melyet a jövő héttől lehet vásárolni. Idén is lesz lehetőség támogató-jegyet venni, amivel a rászoruló testvéreinknek a közös ebédben való részvételét támogathatják.

4. Az ukrajnai háború kapcsán az elmúlt három hónapban egyházközségünk sok és hasznos adományokat juttatott el a menekülteknek, köszönhetően a hívek nagylelkű adományainak! Az újonnan érkező menekültek száma mostanra jelentősen lecsökkent, ugyanakkor hétről hétre jelentkezik egy-egy menekült család ide a kerületbe, akinek tisztálkodási és tisztítószerekre, illetve tartós élelmiszer-csomagra van szüksége. Kérjük, hogy aki tud ilyen termékeket adományozni, péntekenként 15-16 óra között, vagy szombatonként 10-11 óra között a karitász helyiségbe adja le! Köszönjük!

5. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket a kecskeméti felnőtt lelkigyakorlatra a jelentkezéseket. Kérjük, hogy a tervezhetőség érdekében legkésőbb a templombúcsúig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be az előleget.

6. Kérjük a kedves Szülőket, hogyha tehetik, minél előbb töltsék ki a hittanos tábor elektronikus jelentkezési lapját a gyerekeik számára ( https://forms.gle/8JBYoxdNHTcoN98d9 ). A tábor díját az irodában lehet befizetni; a befizetési határidő június 12-e, a szülői értekezlet napja.

7. Előre hirdetem, hogy a Te Deum június 12-én lesz.

8. A nyári vakáció alatt nem lesznek vasárnap esti szentmisék. Tehát június 19-től szeptemberig csak reggel 7-kor és délelőtt fél 10-kor tartunk vasárnapi szentmisét.