1. Ma a fél 10 órai szentmise keretében tartjuk a Te Deum-ot.

2. Jövő vasárnap, június 19-én nem fél 10-kor, hanem 10 órakor kezdjük a nagymisét, melyet a Katolikus Rádió fog közvetíteni. Ezen a napon Úrnapja lesz, ezért, ha az időjárás engedi, megtartjuk az Úrnapi körmenetet.

3. A nyári vakáció alatt nem lesznek vasárnap esti szentmisék. Tehát június 19-től szeptemberig csak reggel 7-kor és délelőtt fél 10-kor tartunk vasárnapi szentmisét.

4. A nyári hittanos táborral kapcsolatban kérjük a szülőket, hogy jöjjenek ma (június 12-én) a délelőtti mise után tartandó szülői értekezletre, és a tábor díját (28 ezer Ft-t) fizessék be.

5. Templomunk búcsúja 2022. június 26-án, vasárnap lesz. Idén is, az ünnepi szentmise és műsor után közös ebéddel várjuk a kedves Testvéreket. Az ebédet itt a plébánián közösen fogyasztjuk el, kérjük, hogy csak nagyon indokolt egészségügyi probléma esetén vigyék haza az ebédet. Az ebédjegy ára 1.000.- Ft/fő, melyet a mai naptól lehet vásárolni. Idén is lesz lehetőség támogató-jegyet venni, amivel a rászoruló testvéreinknek a közös ebédben való részvételét támogathatják.

6. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket a kecskeméti felnőtt lelkigyakorlatra. Kérjük, hogy a tervezhetőség érdekében legkésőbb a templombúcsúig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be az előleget. A LELKIGYAKORLAT MOTTÓJA: „TEGYETEK MEG MINDENT, AMIT MOND” (Jn 2,5).

7. Felhívom a figyelmet egy – a Balatonra szervezett – nyári ifjúsági programra, az ún. BALAKAT-ra, melynek plakátját kihelyeztük a hirdetőtáblára.

8. Az újonnan érkező menekültek száma mostanra jelentősen lecsökkent, ugyanakkor hétről hétre jelentkezik egy-egy menekült család ide a kerületbe, akiknek tisztálkodási és tisztítószerekre, illetve tartós élelmiszer-csomagra van szükségük. Kérjük, hogy aki tud ilyen termékeket adományozni, péntekenként 15-16 óra között, vagy szombatonként 10-11 óra között a karitász helyiségbe adja le! Köszönjük!

9. A plébánia kertjében álló kerti beülő, vagy más néven szaletli lebontásra került. Szeretnénk egy új, praktikusabb felépítésű szaletlit építeni a helyére, melyhez kérjük a kedves hívek támogatását, adományát is. Aki erre a célra szívesen adományoz, kérjük, hogy a Szent László Plébánia Templom Alapítvány számlaszámára (10702277-47700406-51100005) átutalással, vagy az irodában adja le támogatását!

10. Dr. Erdő Péter bíboros augusztus elsejei hatállyal engem áthelyezett a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébániára. Plébániánkra Tihanyi Péter atyát nevezte ki. Fogadjuk őt szeretettel! A Kedves Hívektől a július 31-i reggel 7 órai és 9:30 órai szentmise keretében fogok elbúcsúzni. Már most megköszönöm a Kedves Híveknek az elmúlt 12 év során felém tanúsított megszámlálhatatlan szeretet-megnyilvánulását!