I. A mai napon kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban hirdetjük a következőket:

1. Hangsúlyozzuk, hogy akik nem regisztráltak, szintén részt vehetnek a Kongresszus programjain. Aki a három nagy szentmise (nyitómise, szombat esti mise a körmenettel, zárómise) közül valamelyiken szeretne részt venni, de nem regisztrált előzetesen, semmi teendője nincs, egyszerűen odamegy. Azonban valószínűleg csak távolabbi szektorban fog helyet kapni. A hétköznapok Hungexpo-s programjaira pedig úgy lehet előzetes regisztráció nélkül bejutni, hogy napijegyet kell váltani a helyszínen.

2. Akik elektronikusan regisztráltak, már megkapták a levelet a rendezvényeken való részvétel gyakorlati tudnivalóiról és a kapcsolódó biztonsági előírásokról. Ezek a NEK hivatalos honlapján is olvashatók. Most kiemelünk a tudnivalók közül néhány fontosat. Kérem, hogy különösen figyeljenek azok, akik papíron jelentkeztek:
– A három nagy szentmise kezdete előtt legalább 2 órával ott kell lenni a helyszínen. A várakozási időben felvezető programok lesznek.
– A három nagy szentmisén ülőhely nem lesz, javasolt és megengedett az összecsukható kis szék bevitele.
– Ennivaló, továbbá műanyag palackban innivaló bevihető.

II. Szeptember 7-én 19:00 órától hitoktatói megbeszélést fogunk tartani.

III. A Kongresszus miatt a mai napon elmarad a 18:00 órai szentmise, jövő vasárnap pedig elmarad a 9:30 órai szentmise.

IV. Örömmel közölhetem, hogy a gitáros énekkar az új tanévvel újraindul. Szeptember 19-től kezdődően vasárnaponként fél 9-től kezdődnek a próbák, egyelőre a fenti ovis teremben. Az első nagyobb megmozdulás a plébánia jubileumi ünnepségén lesz. Erre a napra már 19-én el is kezdjük a felkészülést (a Somogyi László atyáról való megemlékezést követően). Várunk minden régi tagot, és természetesen az újakat is.