1. Köszönetet mondok mindazoknak, akik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjain részt vettek, és külön hálámat fejezem Dr. Csörgő Istvánnak és Csörgőné König Krisztának azért, hogy a közösségi regisztrációt szervezték, és segítettek bennünket abban, hogy részt vehessünk a kívánt programokon.

2. Ma a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, Somogyi László kanonok úrról, kerületünk díszpolgáráról.

3. Plébániánk 75 évvel ezelőtt, október 6-án kapott önálló plébániai rangot, melyet 3 napos ünnepség sorozattal szeretnénk meghálálni mennyei Atyánknak. Nyitányként október 6-án 10:00-17:00 óráig Szentségimádást tartunk. Október 9-10-én gazdag programok, ünnepi szentmisék várják majd a kedves Híveket, illetve a lakótelepünkön élőket. A hír eljuttatásában kérjük segítségüket, melyhez hamarosan elkészül a nyomtatott plakát. Hívjuk meg a szomszédunkban élő családokat, időseket, fiatalokat!

4. A járványhelyzet miatt az utóbbi másfél év során nem tudtuk Plébániánkon személyes formában működtetni a hittanórákat. Hiányoztak a találkozások és a közösen átélt élmények. Bízva benne, hogy nem lesznek újabb korlátozások, október 1-től újraindítjuk a plébániai hittanokat óvodás kortól minden csoport számára, beleértve az egyetemistákat is. Sokan iskolában is tanulnak hittant, ezért az ismeret átadása mellet a közösség építésre fektetjük a fő hangsúlyt. Szeretnénk továbbra is közösen átélt élményeket adni a gyermekek számára, és szeretnénk megéreztetni velük, hogy milyen jó, hogy tagjai lehetünk Plébániánknak. Elkezdtük a csoportok összeállítását, de még a véglegesítéshez szükségünk lenne a jelentkezési lapok kitöltésére. A jelentkezési lapok a templom bejáratánál találhatók. Kérjük, szeptember 26-ig adják le a jelentkezést a sekrestyében vagy az irodában. Szeretettel várunk minden gyermeket!

5. Ismét lesz ruhagyűjtés a karitászban. A hirdetőtáblán kitett időpontokban, szeptember 20-26-a között lehet a Csontváry utcai karitász helyiségbe jó állapotú, de már megunt vagy használaton kívüli ruhaneműket.