1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői kérik, hogy akik tavaly a 2020-as Kongresszus ingyenes programjaira jelentkeztek, újítsák meg jelentkezésüket. Ehhez be kell lépniük saját regisztrációs fiókjukba, csak ott tudják megrendelni a 2021-es rendezvényre szóló jegyeket. Akik tavaly papíron adták le jelentkezésüket a Csörgő házaspárnál, nekik nincs teendőjük, az akkori jelentkezésük átvezetése 2021-re megtörtént. A tavalyi jelentkezések átvezetése azért lényeges, mivel ennek hiányában a nyitó, a szombati és a záró szentmisén való részvétel ugyan lehetséges, de a résztvevő ez esetben a plébániai csoporttól külön, távolabbi szektorokban fog csak helyet kapni. A hétköznapokon a Hungexpo-n tartandó fizetős programokra továbbra is lehet jegyet vásárolni. A jegyek ára május 31-ig a legkedvezőbb. A Kongresszus lebonyolításához sok önkéntes segítségére lesz szükség. A szervezők kérik, hogy aki vállalna önkéntes szolgálatot, május 28-ig jelentkezzen NEK honlapján keresztül. Aki tavaly már regisztrált önkéntesnek, annak is meg kell erősítenie jelentkezését a honlapon, az új felületen.

2. Plébániánk hittanos tábora június 28 – július 4. között lesz Tápiószentmártonban. Kérjük a szülőket, hogyha tehetik, minél előbb adják le a jelentkezési lapot elektronikus formában (https://forms.gle/Aor39EszveLNvYRs8). A részvételi díjat plébániánk irodájában lehet befizetni. A jelentkezési határidő május 28-a, és május 30-án lesz a szülői értekezlet. Az online jelentkezési űrlap elérhetősége a plébániai honlap „Plébániánk eseményei” menüpont alatt található. Ha valakinek nincs lehetősége az online jelentkezési lap kitöltésére, akkor az irodában kérhet jelentkezési lapot. A táborral kapcsolatos kérdéseikkel Tikk Andrást keressék.

3. Az augusztus 10-14. között megrendezett felnőtt lelkigyakorlatra kérjük legkésőbb a templombúcsúig adják le jelentkezési lapjukat (https://www.szentlaszlo-havanna.hu/wp-content/uploads/2021/03/lelkigyak-jellap-2021.docx) és az előleget fizessék be. A lelkigyakorlat részleteit a nagyperselyen kitett tájékoztatón találják. Már most jelezzük, hogy felnőttek esetében a részvételhez védettségi igazolványra lesz szükség.

4. Jövő vasárnap a szentföldi keresztények megsegítésére gyűjtünk.

5. Ha valaki papi hivatást érez magában, jelentkezzen a plébánosnál. Az Érseki Hivatal felé május 31-ig lehet leadni a jelentkezést.