1. Ma egy hete tartottuk az egykori plébánosunkról, Somogyi László atyáról szóló megemlékezést. Köszönetet mondok Kissné Szabó Zsuzsannának a szervezésért, és mindenkinek, aki közreműködött, illetve részt vett a megemlékezésen.

2. Ma a 9:30 órai szentmisén külön a bérmálkozásra készülőkért imádkozunk.

3. Ma este 19:00 órától képviselőtestületi ülést tartunk.

4. A bérmálás október 4-én, külön szentmise keretében lesz, délelőtt 11:00 órakor. Az ünnepi szentmisét és a szentség kiszolgáltatását Nagy Károly atya fogja végezni. A járvány terjedése miatt tartjuk külön szentmise keretében az ünnepséget. A templomban a bérmálkozók és családtagjaik remélhetőleg elférnek, ha minden bérmálkozónak a bérmaszülője és családtagjai egy-egy padot foglalnak el, a mellette lévő székeket is beleértve. A napokban a szakemberek szerelik a kihangosítást, így remélhetőleg nem csak az udvaron, hanem a Szent László teremben, illetve az emeleti termekben is hallható lesz a szentmise.

5. A hét folyamán a bérmálkozók számára kedden és csütörtökön este 19:00 órától lesz felkészítő hittan. (Csütörtökön próba és gyóntatás lesz).

6. Pénteken 18:00 órától tartjuk a szentmisét, mivel a hónap első péntekje lesz.

7. Köszönetet mondok mindazoknak, akik a hét folyamán hoztak papírt a konténerbe, melyet holnap fognak elszállítani.

8. Egy héttel ezelőtt tartottuk – az Ars Sacra hét keretében – az Árvay Zolta és Sándor József Attila festőművészek alkotásaiból rendezett kiállítást a Szent László teremben. Az alkotók munkái országos kiállításokon szerepelnek rendszeresen (Esztergom, Szeged, Hódmezővásárhely, Szolnok, Kecskemét). A kiállítás, melynek címe: „A KAPU”, október 5-ig megtekinthető vasárnap délelőtt, illetve hétköznapokon az iroda nyitvatartása idején. A festményekből vásárolni is lehet.

9. Felhívom a Kedves Hívek figyelmét a Trianoni békeszerződés 100. évfordulója emlékére szervezett „Mert nem lehet feledni…” c. emlékkiállításra, mely 2020.09.18-2020.01.31-ig tekinthető meg a Pesti Vigadóban.

10. A karitász csoport ismét ruhagyűjtést szervez. Szeptember 28. és október 3. között a faliújságra kitett időpontokban lehet CSAK HOZNI ruhákat. Mindannyiunk egészségének védelme érdekében a gyűjtött ruhaneműt karanténban tartjuk, és egy későbbi időpontban lehet belőle válogatni, amit szintén hirdetni fogunk. Kérjük ezért az adományokat lezárt zsákban vagy dobozban hozzák!