1. Kedden este 7 órától katekumen hittant tartunk. Szerdán reggel bibliaóra lesz a nyugdíjasok számára, csütörtök este ifjúsági foglalkozás lesz.

2. Péntek esténként 19:00 órára várom felkészítőre a bérmálkozókat, az ifjúsági hittanos és a katekumen hittanosokat egyaránt. A bérmálás június 6-án 18:00 órakor lesz.

3. A karitász csoport február 29. és március 3. között ismét ruhabörzét szervez a karitász Csontváry utcai helyiségében. A pontos időpontokról a hirdetőtáblán találnak tájékoztatást!

4. A lelki nap március 7-én délelőtt lesz ifjaknak és felnőtteknek egyaránt. A 12 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatom a betegek szentségét.

5. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina.

6. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

7. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó szállásfelajánlásokat még március 13-ig lehet megtenni. Előre is köszönjük a felajánlásokat.

8. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

9. Március 22-én, vasárnap nagyböjti ebédet (krumplilevest) főzünk. Szeretettel hívunk minden bérmálkozásra készülőt és katekument akár családtagokkal együtt is erre a korábbi hagyományokból merítő alkalomra. Ilyenkor a bőséges vasárnapi ebédre szánt összeget közösbe tesszük és a plébániai Karitásszal egyeztetve egy-egy rászoruló családnak ajándékozzuk. Március 12-ig kérnénk szépen visszajelzést a résztvevőkről, hogy hány személyre főzzük a krumplilevest. Aki szívesen segít a terem előkészítésében, főzésben, terítésben, azt is kérjük jelezni elérhetőséggel együtt.

10. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

11. Március 7-én elkezdődnek a virágvasárnapi passiójáték próbái, vasárnaponként 3 órától a templomban. Aki szeretne részt venni benne, kérem Kovácsné Sztrakay Katalinnál jelentkezzen!