1. Egy hét múlva a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, a kerület díszpolgáráról, Somogyi László atyáról.

2. Az Eucharisztikis Kongresszus felhívását tolmácsolva kérem a Kedves Híveket, hogy aki jövő szeptemberben tud szállást adni távolabbról érkező vendégeknek, jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodán, megadva az elérhetőségét.

3. Elkezdődött a tanév, s az iskolákban már megkezdődik a hitoktatás. A plébánián azonban csak szeptember 15. után kezdjük el a hittanos foglalkozásokat:

– Az óvodás és első osztályos gyermekeket továbbra is a vasárnapi szentmise előtt, fél 9-től kezdődően várja Horváthné Simongáti Éva.

– Az elsőáldozásra készülő, 8. életévét ebben a tanévben betöltő vagy annál idősebb gyermekek számára a szentség vételére felkészítő foglalkozást Fabók Nikolett tartja, szintén a vasárnapi szentmise előtt, fél 9-től. Ebben a tanévben plébániánkon nem lesz elsőáldozás, mivel a gyermekek a 2020. szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén járulnak a szentséghez. Aki szeretné, hogy gyermeke ezen az eseményen legyen elsőáldozó, és még nem jelentkezett, kérjük, hogy jelezze a hitoktatóknak, mivel még van lehetőség a jelentkezésre, de a gyerekeket regisztrálnunk kell. A felkészítő foglalkozásra várjuk azokat a gyermekeket is, akik nem lesznek elsőáldozók a kongresszuson, de életkoruk alapján a szentség vételére készülhetnek.

– A 4-5-6. osztályos gyermekeket, illetve a 7-8. osztályosokat Nagy Nikoletta várja szeretettel hittanra. Ma a fél 10 órai szentmise után Nagy Nikoletta hitoktató a templom mellett várja a 4-56., ill. a 7-8. osztályosokat, hogy meg tudják beszélni a foglalkozások időpontjait.

– A 9-10. osztályos középiskolások számára ebben az évben bérmálás lesz, ezért bérmálkozási felkészítőt szervezünk. Ennek várható időpontja csütörtök este. Ebbe a csoportba várjuk azokat a felsőbb éves középiskolásokat is, akik még nem voltak bérmálkozók.

– A már bérmálkozott középiskolások számára az ifjúsági hittan szintén csütörtök este lesz. A középiskolások mindkét csoportjának foglalkozásait Nagyné Molnár Ildikó tartja majd.

– Az egyetemista korú fiatalok számára Elemér atya tart hittant minden második csütörtök este fél 8-tól.

– Katekumeneknek és felnőtteknek felváltva lesz kedd esténként 7 órakor a hittanóra. Szeptember 17-én katekumen hittannal fogunk majd kezdeni. Szeptember 24-től a felnőtt hittanokon Bánóczky Előd atya fog 14 részes előadássorozatot tartani (minden második kedden) a Jelenések könyvéről. Szeretettel várjuk a híveket.

– A nyugdíjasoknak szerdán reggel közvetlenül a mise után fognak kezdődni a bibliaórák.