1. Ma a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, a kerület díszpolgáráról, Somogyi László atyáról.
2. Az Eucharisztikus Kongresszus felhívását tolmácsolva kérem a Kedves Híveket, hogy aki jövő szeptemberben tud szállást adni távolabbról érkező vendégeknek, jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodán, megadva az elérhetőségét.
3. A szeptember 19. csütörtök est szentmise úgynevezett magyarázós mise lesz.
4. Hétfőtől a plébánián is elkezdjük el a hittanos foglalkozásokat. A hittanok időpontja a következőképpen alakulnak:

– Az óvodás és első osztályos gyermekek számára jövő vasárnaptól a szentmise előtt, fél 9-től kezdődik a foglalkozás.

– Az elsőáldozásra készülő, 8. életévét ebben a tanévben betöltő vagy annál idősebb gyermekeket jövő vasárnaptól a szentmise után, fél tizenegytől várjuk.

– A 3-4-5 osztályos gyermekeknek havonta tartunk miniklub foglalkozást, szombaton délelőttönként. Az első alkalom szeptember 21-én 10 órától 13 óráig lesz. A 4-5-6. èvfolyamosoknak (akik már voltak elsőáldozók) az első alkalom Szeptember 21-èn szombaton lesz (Miniklub) 10:00-13:00 ig.

– A 6-7-8. osztályosok számára hétfőnként fél 5-kor kezdődik a foglalkozás. Nagy Nikoletta holnap már várja a gyerekeket a Szt. László teremben.

– A középiskolások foglalkozásainak időpontját szeretnénk a fiatalokkal közösen kialakítani. Ezért kérjük, hogy a még nem bérmálkozott és a már bérmálkozott fiatalok is jöjjenek el az első alkalomra, amelyet mindkét csoport számára kivételesen közösen, most csütörtökön, szeptember 19-én este fél 7-kor tartunk. A későbbiekben a két csoportnak külön, a megbeszéltek szerinti időpontban lesz a foglalkozás.

– Az egyetemista korú fiatalok számára Elemér atya tart hittant minden második csütörtök este 8-tól.

– Katekumeneknek és felnőtteknek felváltva lesz kedd esténként 7 órakor a hittanóra. Szeptember 17-én katekumen hittannal fogunk majd kezdeni. Szeptember 24-től a felnőtt hittanokon Bánóczky Előd atya fog 14 részes előadássorozatot tartani (minden második kedden) a Jelenések könyvéről.

– A nyugdíjasoknak szerdán reggel közvetlenül a mise után fognak kezdődni a bibliaórák.

5. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága „Forráspont – Még egy nap Jézussal” címmel szeptember 21-én ifjúsági eucharisztikus napot tart, amelyre minden 15 és 30 év közötti fiatalt szeretettel várnak. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődő fiatalok a Forráspont honlapján jelezhetik részvételi szándékukat.
6. Szeretettel ajánlom a kedves hívek figyelmébe „Az evangelizáció iskolája” című kurzust, amelyet a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében rendeznek meg a Városmajori Nagytemplomban. A kurzus szeptember 23-án hétfőn indul és 10+1 alkalomból áll. A részletek és a regisztráció a NEK honlapján.
7. Jövő vasárnap (szeptember 22-én) este 7 órától a Képviselő Testület ülése lesz.