1. Kedden este a felnőttek számára, szerdán reggel 8-tól pedig a nyugdíjasoknak lesz hittan.

2. Plébániánk is részt vesz a június 10-én, Pünkösdhétfőn, Máriaremetén megrendezésre kerülő Karizmák ünnepén. Az eddigi szokásoknak megfelelően önálló sátrunk is lesz. A sátras bemutatkozások délelőtt 9 órakor kezdődnek. Közös indulás is lesz a plébániáról június 10-én hétfőn reggel 8 órakor.

3. 2019. június 14-17-ig az Eucharisztikus Kongresszus Szimbóluma, a Missziós Kereszt a Főplébánián lesz. Ennek részletes programja megtalálható a hirdetőtáblán. Minden programra szeretettel várja a Főplébánia a Szent László plébániai testvéreket. A templom a szervezett programok közötti időben is nyitva lesz. (Szombaton – házigazdaként – a Főplébánia imacsoportjai felváltva jelen lesznek a templomban.) A nyitott templomba imádkozókat és érdeklődőket is várnak.

4. Június 16-án, jövő vasárnap 9:30-tól lesz a tanévzáró szentmise és a Te Deum.

5. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a szülői értekezlet jövő vasárnap a délelőtti mise után lesz a Szent László teremben. Kérjük, hogy aki meg nem tette meg, adja le a jelentkezési lapot, és fizesse be a tábor díját!

6. Szeretettel várjuk a testvéreket plébániai közösségi napra 2019. június 22-én, szombaton a Kiserdőbe. 9 órakor találkozunk a Sas utcai sportpályánál. A közös játék és beszélgetés után ebéddel is készülünk, melynek költségeit a plébánia állja. A főzés tervezhetősége érdekében kérjük a testvéreket, hogy a hátsó hirdetőtáblára kitett papíron iratkozzanak fel.

7. A NEK Titkársága ismét világméretű szentségimádást szervezett Úrnapja előtti szombatra. Mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez. Június 22-én, szombaton délután 17-18 óra között lesz templomunkban a szentségimádás.

8. Június 23-án, Úrnapján a 9:30 órai szentmise után megtartjuk a körmenetet.

9. Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 3 hét múlva, június 30-án ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a jövő vasárnap, június 16-án kezdjük el: vasárnap a szentmisék után, hétköznap az irodában. Az ebédjegy ára 700 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen. A búcsú napján már csak korlátozott számban igényelhető ebédjegy. Szeretném kiemelni, hogy az ebéd célja elsősorban a közös ünneplés. Tehát lehetőleg azok vásároljanak majd ebédjegyet, akik itt fogyasztják el az ebédet. Olyan személyek esetében, akiknek a házastársa, családtagja nem képes eljönni betegség vagy hasonló ok miatt, indokolt az étel hazavitele, hogy otthon együtt fogyasszák el, más esetben viszont nem javasolt az ebéd hazavitele.

10. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban kérjük, hogy aki jönni szeretne, jelentkezzen június 16. vasárnapig. A lelkigyakorlatot augusztus 6-től 10-ig tartjuk Győrben, szükség esetén gyermekfelügyelettel. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető, ha ott elfogy, a sekrestyében vagy az irodában kérhető. A jövő hét vasárnaptól kezdve három vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy ezeken az alkalmakon fizessék be az előleget.

11. Felhívom a Kedves Hívek figyelmét arra, hogy a plébánia levelezőlistájára fel lehet iratkozni a sekrestyében, az irodában vagy a szentlaszlo-havanna+subscribe@googlegroups.com címre küldött feliratkozási kérelemmel. A levelezőlistán keresztül a hirdetéseket, és a külön fontos hirdetményeket, felhívásokat szoktuk elküldeni a híveknek.