1. Ma délután 3 órától pásztorjáték próba lesz a Szent László teremben.

2. Kedden este 19:00 órától katekumen hittan, szerdán reggel a nyugdíjasok számára bibliaóra, csütörtök este 20:00 órától ifjúsági hittan lesz.

3. A plébánia karitász csoportja december 1-8. között adventi tartós élelmiszer gyűjtést szervez, a szokásos módon.

4. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki szívesen jár hétköznap is szentmisére, szentségimádásra, csatlakozzon a plébániánkon működő Eucharisztikus Szövetséghez. A tagok azt vállalják, hogy egy évig hetente egy hétköznapi szentmisét vagy félórai szentségimádást ajánlanak fel közös szándékainkra: a plébánia tagjainak lelki megújulásáért, Jézus akarata szerinti egységéért; papi, szerzetesi hivatásokért; a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért és a békéért. Hisszük, hogy közös imánk meghallgatásra talál. A Szövetség tagjai számára 10-én, kedden délután 4 órától összejövetelt tartunk a hittanteremben. Az ünnepélyes ígérettételre december 15-én, a fél 10-es szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy az új jelentkezők és a régi tagok is iratkozzanak fel a hátsó faliújságra kitett lapon. Kérem a Kedves Híveket, hogy ne vonakodjanak elvállalni e szép imaszolgálatot. Ne féljenek attól, hogy esetleg egy-két alkalom elmarad, hiszen az kisebb mulasztás, mintha egy egész év lehetőségét elmulasztaná valaki.

5. A templomi székekre megvan a szükséges pénz, és el is készültek, illetve nagy része meg is érkezett a székeknek. Köszönetet mondok minden adományozónak.

6. Megjelent a Veled és Feléd adventi száma. Ára 100 Ft.

7. December 15-én délután 15:30-tól a Liederschatz (német nemzetiségi) kórus koncertje lesz templomunkban. Mindenkit szeretettel várnak.

8. Azok kedvéért, akiknek nem jutott vagy nem elég alma jutott, újra érkezik egy szállítmány az ízletes nyírségi almából. A mai napon még lehet rendelni belőle. A részletek a hirdetőtáblán megtalálhatóak. December 14-én délelőtt érkezik a nyírségi alma azok számára, akik rendeltek belőle.

9. Már szeptember óta lehet regisztrálni és jelentkezni a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeire, programjaira. A szervezők kérik, hogy akik tehetik, elektronikusan regisztráljanak, a Kongresszus hivatalos honlapján: https://www.iec2020.hu. Ez úton is buzdítom a kedves Híveket a regisztrációra, a szervezők kérésének megfelelően, elsősorban elektronikus úton. Természetesen, papír alapú jelentkezést is elfogadnak a szervezők, ennek részleteiről, valamint a csoportba szerveződés lehetőségeiről később adunk tájékoztatást.

10. A Szent Antal szobornál elhelyezett imaszándékos dobozba az imaszándékokért a Szentlélek Lángnyelvei közösség imádkozik. Bátorítom a Kedves Híveket arra, hogy helyezzék be imaszándékaikat ebbe a dobozba.

11. Advent folyamán hétköznapokon reggel 6 órakor van a Rorate. Szombaton reggel 6 órától igeliturgia van.