1. Tegnap délután sor került a Szent Erzsébet terem rendbetételére. Így innentől kezdve ez a terem is használható hittanokra, ill. bármilyen kisközösségi programra. Köszönetet mondok Kovácsné dr. Sztrakay Katalin főszervezőnek és mindenkinek, aki bekapcsolódott a munkába.

2. November 1-jén, Mindenszentek ünnepén kötelező a szentmisén való részvétel. Templomunkban 18 órakor lesz a szentmise. Utána – mivel egyben Halottak Napjának előestéje is lesz – elvégezzük a lucernáriumot az elhunytakért.

3. November 2-án, Halottak Napján reggel 7-kor és fél 8-kor lesz szentmise. A második szentmise után tartjuk meg a szentségimádást. Bár november 2-án első péntek lesz, most kivételesen nem lesz este 6 órai szentmise.

4. Az urnatemető rendkívüli nyitvatartási rendjét kifüggesztettük a hirdetőtáblákra, de ezúton is jelzem, hogy november 1-jén reggel 9 órától este 7 óráig, november 2-án pedig reggel 7-től 12 óráig lesz nyitva.

5. Kedden este 7 órára várom a katekumeneket. Csütörtökön este – az ünnepre való tekintettel – nem lesz adorációs iskola. Legközelebb november 8-án folytajuk a szentségimádás iskoláját.

6. Előre hirdetem, hogy november 17-én, egész napos lelki nap lesz felső tagozatos és középiskolás fiatalok számára. Egyéb részletekkel később szolgálunk.

7. A karitász csoport ruhabörzét szervez október 28-án, 15-17 óráig; november 3-án 15-18 óráig; november 4-én 15- 17 óráig; november 9-én 16.30 – 18 óráig. A karitász Csontváry utcai helyiségébe ezekben az időpontokban lehet lehozni a már megunt, de jó állapotú ruhákat, és lehet vinni is belőle. Szeretettel várunk Mindenkit!

8. Nyírségi almavásár lesz plébániánkon november közepi szállítással. A részletek hátul, a hirdető táblán és a honlapon megtalálhatóak.

9. Plébániánk képviselőtestületének ötéves megbízatása ez év végén lejár. Az új képviselőtestület tagjainak egy részét a hívek választják. Ennek első lépéseként kérem a kedves híveket, hogy javasoljanak alkalmas jelölteket. A javaslatokat – ha lehet, indoklással – a nagyperselybe kérem bedobni, november 4-ig. Ezt követően fogom összeállítani a jelöltek listáját, s majd azután fog következni a szavazás. A képviselőtestületről és a jelöltekre vonatkozó követelményekről a Veled és Feléd most megjelent számában olvashatunk.