1. Megjelent a „Veled és Feléd” adventi száma. A nagyperselyen megtalálható. Ára 100 Ft.

2. Tegnap délután koszorúkötés volt a plébánián, majd koszorú-megáldás a templomban. Köszönetet mondok Biriszló Péterné Marikának a szervezésért, s mindenkinek, aki segítségére volt, illetve Kis Lászlónak és Törsök Lászlónak a szükséges anyagok beszerzéséért.

3. A mai napon – a szentmisék után – lehet vásárolni kész adventi koszorúkat a kijáratnál.

4. Hétfőtől elkezdődnek a Rorate szentmisék, szokás szerint reggel 6:00 órakor tartjuk ezeket a szentmiséket. Bár pénteken első péntek lesz, nem délután, hanem szintén hajnalban tartjuk a szentmisét.

5. Ma délután 3-tól várjuk pásztorjáték próbára a gyerekeket és a fiatalokat.

6. Kedden este 7 órára várom hittanra felnőtteket. Pénteken reggel 7:30-tól tartjuk a nyugdíjas hittant. A szentségimádás iskolája továbbra is csütörtökön este fél 7-től lesz.

7. December 7-én pénteken 18 órától Felelősök Fóruma (FEFO) lesz a Szent László teremben.

8. Ma egy hete megkezdtük a szavazást a képviselőtestületi jelöltekre. A szavazást december 9-én vasárnap 19.00-kor fogjuk lezárni. Szavazólap a nagyperselyről vihető el, személyenként 1 db. Kérjük, hogy csak az szavazzon, aki lelkiismeretében plébániánkhoz tartozónak érzi magát. Érvényesen szavazni a szavazólapon legfeljebb 8 név megjelölésével lehet. Nem kötelező 8 nevet megjelölni, inkább jelöljünk meg kevesebbet, de az alaposan átgondolt és megfontolt döntés eredménye legyen. A kitöltött szavazólapokat kérjük legkésőbb december 9. vasárnap este 19:00 óráig leadni az irodában vagy a sekrestyében.

9. Advent első hetében tartós élelmiszer gyűjtés lesz templomunkban, melyet karácsony előtt osztunk szét egyházközségünk rászorulók között. Ezért december 2. és 9. között a szokásos módon, a templomban lévő asztalnál várjuk az adományokat!

10. December 8-án, azaz a most következő szombaton tartjuk az adventi lelki napot 9-13 óra között.

11. A lelkinap után, december 8-án délután 3-6-ig karácsonyi készülődés lesz a plébánián. Szeretettel várjuk azokat akik saját készítésű ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket!

12. Jövő vasárnap, december 9-én a fél 10-es mise után lesz hagyományos adventi vásárunk.

13. A Mikulás jövő vasárnap, a 9:30 órai szentmise végén fog érkezni templomunkba.

14. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen időz az Oltáriszentség jelenlétében, az Eucharisztikus Szövetség tagjai sorába. A Szövetség tagjai vállalják, hogy egy éven át heti egy hétköznapi szentmisét vagy félórai szentségimádást ajánlanak fel közös szándékaikra: a plébániai közösségünk tagjainak lelki megújulásáért, Jézus akarata szerinti egységéért; papi, szerzetesi hivatásokért; a békéért és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért. Kérjük, hogy aki csatlakozni szeretne, iratkozzon fel a hátsó faliújságra kitett lapon. Kérjük azt is, hogy a régi tagok is erősítsék meg, hogy folytatják felajánlásukat. Az ünnepélyes ígérettételre december 16-án, a fél 10-es szentmise keretében kerül sor. Hisszük és tapasztaljuk, hogy közös imánk meghallgatásra talál.