1. Ferenc pápa szegények világnapjára szóló üzenete elérhető a hirdetőtáblán található QR kódon vagy a honlapon található linken keresztül.

2. Köszönjük azoknak, akik a pénteki Taizei imaóra szervezésében és a zenei szolgálatban részt vettek.

3. Köszönjük az önkéntes munkatársak szolgálatát és az adományozók nagylelkűségét, mellyel az elmúlt hétvégén összesen 480 kg tartós élelmiszert tudott gyűjteni karitász csoportunk. A gyűjtés még folytatódik itt templomunkban jövő hét vasárnaptól, azaz december 3-ától december 10-éig, az oldalhajóban kitett asztalon. Az országos karitász részére 81.595 Ft adomány gyűlt össze, amelyet a Főegyházmegye felé továbbítottunk.

4. Az idei pásztorjátékot a hagyományainkhoz híven december 24-én vasárnap, délután 4 órakor tartjuk, amelynek próbái ma kezdődnek. Aki szeretne részt venni a pásztorjátékban, Kovács Boglárkánál jelentkezzen!

5. December 2-án, szombaton 16 órától adventi koszorú kötésre hívjuk, várjuk szeretettel a kedves Testvéreket a plébánián, a Szent László terembe. A saját készítésű koszorúkhoz megvásárolhatók lesznek az alapanyagok, de kész koszorúk árusítása is lesz. Az árusításhoz, az eladásra szánt koszorúk elkészítéséhez Biriszlóné Marika várja azokat, akik szívesen segítenek (jelentkezni: biriszlo.marcsi@gmail.com).

6. Ugyanezen a napon, december 2-án, 18 órától ünnepélyes gyertyagyújtás a templomban.

7. December 3-án vasárnap este 19:30-tól a főplébánián lesz a délpesti ifjúságnak (15-30) közösségi program.

8. Ismét lehet mézet rendelni Hunyadi László dusnoki méhésztől. Aki szeretne rendelni, a részletekért Kovácsné Sztrakay Katit keresse a fél10-es mise után, vagy emailben.

9. November 30-án, csütörtökön, egyházmegyei továbbképzés miatt a délelőtti irodai szolgálat elmarad.

10. A hívek állandó befizetései teszik lehetővé a templom és a plébániaépület fenntartását, a szükséges karbantartásokat és felújításokat, a hitoktatás és a közösségek működésének fenntartását, a plébániai munkatársak fizetését, a közösségi programok megszervezését, a plébánia kulturális, egyházzenei programjait. Ennek befizetése minden jövedelemmel rendelkező felnőtt lelkiismereti kötelessége. Összegére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:
– átutalással a plébánia számlaszámára: Budapest-Pestszentlőrinc Szent László Plébánia – 11100104-19819246-36000001 (CIB Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”,
– vagy nyitvatartási időben az irodában személyesen.

11. Előre hirdetjük:
– Az adventi időszakban a hétköznap reggeli 7:00-es misék (kedd, péntek, szombat) helyett 6:00 órakor lesznek szentmisék. Az esti 18:00-as szentmisék valamint a vasárnap reggeli 7:00-es szentmise időpontja változatlan marad. Azokon a reggeleken, amikor nincs rorate szentmise, 6:00 órakor lesz igeliturgia áldoztatással.
– Az adventi lelkinap december 9-én szombaton 9:00-12:00 óra között lesz.