1. Köszönjük mindazoknak, akik a tegnapi mézeskalácssütés lebonyolításában részt vettek.

2. A pásztorjáték próbái folytatódnak vasárnap délután 15:00-kor, kérdés esetén bátran forduljunk Kovács Boglárkához.

3. Az adventi időszakban továbbra is a hétköznap 6:00-kor van rorate kedden, pénteken, szombaton és igeliturgia hétfőn, szerdán, csütörtökön.

4. Megjelent plébániai újságunk, a Veled és Feléd, adventi száma. Elektronikus formában elküldtük plébániánk levelezőlistájára. Papír alapon továbbra is elérhető az újság a nagyperselyen, és az ára 250 Ft.

5. Ma a fél 10-es mise után, a templom előtt adventi vásár lesz. A vásár bevételével rászoruló testvéreinket támogathatják.

6. Szent Ferenc greccói karácsonyának 800. évfordulója alkalmából a Szentszék teljes búcsú elnyerését engedélyezte a szokott feltételekkel mindazoknak, akik 2023. december 8. és 2024 február 2.-a között, bárhol a világon meglátogatnak egy ferences templomot, és az ott felállított jászol előtt imádkoznak. Ebből kifolyólag, december 19-én kedden közösen meglátogatjuk a Budapest-Belvárosi Ferences Templomot, és imádkoznánk a jászol előtt. Találkozás reggel 8 órakor a Szent László teremben. Akik részt vesznek a hajnali szentmisén, azok számára lesz közös reggeli lesz a szentmise után. (Mindenkinek, nemcsak azoknak, akik mennek betlehemet nézni.)

7. December 19-én kedden a szokásos gyóntatási időpontokon túl gyónási lehetőséget biztosítunk templomunkban 18:00-19:00-ig (vagy amíg el nem fogynak a gyónásra várók).

8. December 22-én a reggeli rorátén gitáros kórusunk fog szolgálatot teljesíteni.

9. Kérjük a kedves híveket, hogy akik az egyházi hozzájárulást még ebben az évben nem fizették be, ne feledkezzenek meg róla. Hiszen a plébániáinkat nem állami támogatásból, pályázatokból vagy gazdasági tevékenységből tartjuk fenn, hanem híveink adományaiból. Ezekből valósulhat meg a templom és a plébániaépület fűtése és karbantartása, a plébános és a munkatásak fizetése, a közösségi programok szervezése valamint a plébánia kulturális, egyházzenei programjai. Az Egyház minden jövedelemmel rendelkező felnőttet arra hív, hogy lelkiismerete és anyagi lehetőségei szerint támogassa közösségét. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:
– átutalással a plébánia számlaszámára: Budapest-Pestszentlőrinc Szent László Plébánia – 11100104-19819246-36000001 (CIB Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”,
– vagy nyitvatartási időben az irodában személyesen.

10. A következő két vasárnapon képviselőtestületi választást tartunk. A beérkezett jelöléseket elfogadók listája a honlapon vagy a hirdetőtáblán található linken keresztül elérhető.

11. A 2024. évi Ferences zsebnaptár ingyenesen elvihető a hátsó perselyről.

12. Előre hirdetjük a karácsonyi miserendet

December 24-én, advent 4. vasárnapján
– Szentmisék 7:00-kor és 9:30-kor lesznek
– Pásztorjáték 16:00-kor
– 23:00-tól az éjféli misét megelőző zenés/énekes áhitat a templomban

December 25-én, Urunk Születésének főünnepén, hétfőn
– 0:00-kor Éjféli mise
– 9:30-kor szentmise

December 26-án, Szent István vértanú ünnepén, kedden
– Szentmise 7:00-kor

December 27-én, Szent János apostol ünnepén, szerdán
– 7:00-kor igeliturgia

December 28-án, Aprószentek ünnepén csütörtökön
– 18:00-kor szentmise

December 29-én, pénteken
– 7:00-kor szentmise

December 30-án, szombaton:
– 7:00-kor szentmise

December 31-én, Szent Család vasárnapján:
– 9:30-kor szentmise + családok megáldása
– 17:00-kor év végi hálaadó szentmise, utána családok megáldása, majd koccintás

Január 1-jén héfőn, Szűz Mária Isten Anyja főünnepén
– 9:30-kor és 18:00-kor lesznek szentmisék.