1. Ma október hónap első vasárnapja van. A reggel szentmise után tartjuk az elsővasárnapi szentségimádást.

2. Megjelent plébániai újságunk, a Veled és Feléd, legújabb száma. A mostani számtól kezdődően elektronikus úton is fogjuk terjeszteni az újságot a plébániai levelezőlistára elküldve. Papír alapon továbbra is elérhető az újság a nagyperselyen, és az ára 250 Ft.

3. A karitász csoport ismét ruhagyűjtést szervez október 4-10 között. A hirdetőtáblán kitett időpontokban (https://www.szentlaszlo-havanna.hu/karitasz/) lehet jó minőségű, tiszta ruhaneműt hozni a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségbe. Kérjük a kedves testvéreket, hogy piszkos, szakadt, használhatatlan, vagy divatjamúlt ruhaneműt ne hozzanak le, mert nem lomtalanítást végzünk. Megértésüket köszönjük!

4. Októberben folytatódik a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat. A hagyományokhoz híven ünnepi szentmisével szeretnénk kezdeni az új imaévet. A Vándor Evangélium hálaadó szentmise a fogadalomtétellel együtt október 2-án a fél 10-es szentmise keretében lesz. A szentmise után rövid megbeszélést tartunk a Szent László teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

5. Kedden a szentmise után nyugdíjas hittan lesz a Szent László teremben. Szeretettel várunk mindenkit!

6. Október 6-án, csütörtökön lesz plébániánk szentségimádási napja. Ez egésznapos szentségimádást jelent (délelőtt 10 órától délután 17 óráig). Kérjük a kedves testvéreket, hogy jelentkezzenek a szentség őrzésére a hátsó hirdetőtáblára kitett jelentkezési lapon..

7. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Akik szívesen csatlakoznának, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

8. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

9. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.

10. Plébániai hittanórák rendje: Hitoktatás …

11. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátust indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.