1. Kedves Testvérek! A megemelkedett energiaárak plébániánkat is súlyosan érintik. A költségek mérséklése érdekében a plébániaépület fűtéskorszerűsítése mellett döntött a plébánia képviselő-testülete, valamint a plébánia alapítványának kuratóriuma. Ez a jelenlegi gázfűtés elektromos fűtésre való cseréjét jelenti. A bő 3 milliós beruházásra gyűjtést hirdetünk. Kérjük, támogassák a megvalósítást, hogy a gyermekek hittanóráit, a fiatalok, nyugdíjasok hittanóráit, a kóruspróbákat, a plébániai közösségek és a plébánia nagy közösségének egyéb összejöveteleit is meg tudjuk tartani megfelelő körülmények között a fűtési szezonban. Az erre a célra szánt adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe, az irodában, illetve a plébániánk bankszámlaszámára (CIB 11100104-19819246-36000001) tudják befizetni. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönjük! (A gyűjtés jelenlegi állása: 105.000 Ft)

2. A Katolikus Karitász reagálva a bajba jutott családok és idősek egyre gyakoribb segítségkérése, adománygyűjtő programot indított „Segítő kéz” címmel, melyhez az egyházmegyei karitász is csatlakozott. A program keretében plébániánk karitász helyisége is gyűjtőpont lett, ezért aki szeretne adományával az országos karitász akciójához csatlakozni, adományát leadhatja a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségben is péntekenként 15-17 óra és szombaton 10-11 óra között november 25-éig. Az országos akció részleteit a hirdetőtáblán kitett plakátokon olvashatják. Emellett természetesen karitász csoportunk megtartja majd hagyományos adventi gyűjtését is templomunkban, melynek pontos időpontját később hirdetjük.

3. Plébániánk ifjúsági kórusa 2022. november 20-án 18 órakor szeretettel várja a kedves testvéreket a Szent Erzsébet-napi jótékonysági koncertjére és az utána tartandó agapéra! A koncerten méltán ismert és méltatlanul kevésbé ismert keresztény dalok csendülnek fel a kórus zenei stílusához igazítva. A koncerten gyűjtött adományokkal plébániánk rászoruló családjait és időseit szeretnénk! támogatni a karitász csoport közreműködésével. Sok szeretettel várunk mindenkit A koncert utáni agapéhoz sütemény felajánlásokat is örömmel fogadunk, melyeket a koncert előtt 17 órától a Szent László teremben veszünk át.

4. Karitász csoportunk idén is részt vesz az Élelmiszerbank szervezésében tartós élelmiszer-gyűjtésben a XIX. kerületi, Üllői út 280. szám alatti ALDI áruházban. November 18-án, pénteken 14-18-ig, november 19-én, szombaton 13-18-ig és november 20-án, 8-13-ig keresünk önkénteseket, akik az adományok fogadásában tudnak segíteni. Aki szeretne az adománygyűjtésben részt venni, kérem Kovácsné Sztrakay Katinál jelentkezzen!

5. November 26-án lesz plébániánkon a közös adventi koszorúkötés. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a hirdetésben szereplő linken keresztül segítsenek az anyagbeszerzésében, hogy ne vásároljunk túl sok vagy túl kevés alapanyagot. Akik nem használnak számítógépet, azok a plébánia irodájában kaphatnak segítséget. A kérdőív: https://rb.gy/g9xq60

6. November 18-án, pénteken 18 órától társasjáték est lesz a Szent László teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

7.Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.