1. Megjelent a Veled és Feléd plébániai újságunk nagyböjti száma. A nagyperselyen található, és kérjük, 200 Ft-tal járuljanak hozzá az újság költségéhez.

2. Szeretettel várjuk a fiatalokat a virágvasárnapi passiópróbákra. Első alkalom ma 15 órakor lesz.

3. Az elsőáldozási közvetlen felkészítés ma kezdődik, közvetlenül a fél 10-es szentmise után. Az elsőáldozás május 15-én lesz.

4. A héten nem kedden, hanem csütörtökön este 7-től lesz a felnőtt hittan. A nyugdíjas testvéreket szerdán reggel, míg az ifjúságot csütörtök este 8-tól várom.

5. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan (március 27-én) a szentmise keretében a lelki adoptálók tesznek fogadalmat. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.

6. A kárpátaljai menekülteknek szánt további adományokat péntekenként 15-16 óra között és szombaton 10-11 óráig lehet a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségbe lehozni. Emellett a hirdetőtáblán kitett időpontokban a múlt hónapban gyűjtött ruhaneműből március 19 és március 25 között lehet válogatni és vinni belőle. Kérjük, hogy több ruhaneműt ne hozzanak!

7. A Katolikus Karitász által szervezett országos nagyböjti a mai naptól március 27-ig tart. Templomunkban a szokásos helyen elhelyezett asztalra lehet majd letenni az adományokat. Ezeket elsősorban helyi közösségünk rászorulói között fogjuk szétosztani.

8. Az idei Nagyböjtben is van lehetőség hozzájárulni a pakisztáni, nyomornegyedekben élő gyermekek beiskolázási támogatásához. Számukra az egyetlen lehetőség a nyomorból való fölemelkedésre a tanulás. A taníttatásért még az általános iskolában is fizetni kell (1 gyermek számára évi 210 EUR = kb 75.000 Ft-ot), amit az analfabéta szülők a megélhetésükön felül képtelenek előteremteni. Tavaly, több plébánia, iskolák, magánszemélyek összefogásával 80 gyermek költségéhez tudtunk hozzájárulni. Köszönő levelükben ezt írták: „Ti az életet jelentitek számunkra.” Az adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe lehet elhelyezni.

9. Emlékeztetőül hirdetjük, hogy a felnőtt lelkigyakorlat 2022. augusztus 2-6-a között lesz Kecskeméten. Jelentkezési lap és részletes információ március végén várható.

10. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor június 27-től július 3-ig lesz Balatonalmádiban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

11. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki énekével szívesen gazdagítaná a szent háromnap szertartásait. Az első próba március 24-én, csütörtök este lesz, a szentmise után 19 órától a Szent László teremben. Az előző évektől eltérően idén nem kórusban, hanem szkólában való éneklésre hívjuk a kedves testvéreket. Ez bizonyos szempontból egyszerűbb, de ugyanolyan méltó formája a liturgikus zenei szolgálatnak. Részletek a csütörtöki próbán.