1. Ma délután 5 órától szentségimádást tartunk.

2. Májusban a reggeli szentmisék után, illetve az esti szentmisék előtt elvégezzük a májusi ájtatosságot.

3. Május 6-án első péntek lesz. A szentmisét 18:00 órakor tartjuk.

4. Megjelent a Veled és Feléd újságunk húsvéti száma. Ára 200 Ft. A nagyperselyen megtalálható.

5. A jubileumi 15. Élő Rózsafüzér zarándoklat május 14-én, szombaton kerül megrendezésre. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 7-es szakaszra, akár egy kis szakasz erejéig is. Útvonalunk Soroksár – Pestszentimre – Pestszentlőrinc. Közös indulás plébániánkról szombaton reggel ¼ 7-kor lesz, gyülekezés 6 órától. Kérjük, mindenki hozzon magával Hozsanna énekeskönyvet. A faliújságon megtalálják a jelentkezési lapot.

6. Jövő vasárnap az elsőáldozási felkészítő hittan után szülői megbeszélés lesz a Szent László teremben. Kérem a szülőket, hogy ha a gyermekük nem itt volt keresztelve, szerezzék be a keresztelési igazolását. Emléklap másolatát is elfogadom. Az elsőáldozás május 15-én, külön szentmise keretében lesz 11:00 órakor. (Ebben a szentmisében lesznek megkeresztelve azok az elsőáldozók, akik még nem részesültek a keresztség szentségében).

7. A mai naptól lehet jelentkezni plébániánk hittanos táborára, amelyet június 27 és július 3. között rendezünk meg Balatonalmádiban. A jelentkezéseket kérjük, elektronikus formában adják le, és a részvételi díjat plébániánk irodájában fizessék be. Az elektronikus jelentkezési lap a plébániai honlapon érhető el a „Plébániánk eseményei” menüben (https://forms.gle/8JBYoxdNHTcoN98d9). A tábor díja 28 ezer Ft. Ha sikerül egy még folyamatban lévő pályázaton anyagi támogatást szereznünk a táborhoz, akkor a tábor díja csökkenhet. Május közepén tudunk a díjjal kapcsolatban végleges információt adni. A jelentkezési határidő és a szülői értekezlet időpontja június 12. További részleteket a jelentkezéssel kapcsolatban a plébániai honlapon és levelezőlistán osztunk meg. Ha kérdésük van a táborral kapcsolatban, akkor Tikk Andrást keressék.

8. A Kecskeméti lelkigyakorlatra már lehet jelentkezni. A program költsége 25.000 Ft. Jelentkezési lapokat a templomi könyvállványról lehet elvinni.

9. A mai napon az édesanyákat köszöntjük. A kijáratoknál a ministránsok egy-egy szál virágot nyújtanak át az édeanyáknak.