1. Továbbra is gyűjtünk a plébániaépület fűtésének rendbetételére. Erre a célra az adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe, az irodában és plébániánk bankszámlaszámán (CIB 11100104-19819246-36000001) tudjuk fogadni. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönjük! (A gyűjtés jelenlegi állása: 218.000 Ft)

2. Mint azt tapasztalhattuk, a kazán a templomban elromlott és jelenleg alkatrész cserére vár (a javítás költsége 329.823 Ft). Amennyiben megjavul, sem tudunk majd a tavalyihoz hasonlóan fűteni, mivel a plébánia piaci áron kapja a gázt. Amennyiben ezzel próbálkoznánk, csak a gázszámla havonta több mint 1,5-2 millió forintot tenne ki. (Egyelőre egy gázszámlát kapott a plébánia, illetve a templom az augusztus-október hónapok közötti időszakról 1.100.000 Ft értékben, melyre részletfizetést kértünk. Noha nem fűtöttünk, de a két épületre átalányt fizetünk. Valószínüleg 2022-ben jön még egy hasonlóan magas összegű számla, mely már az új szerződés szerinti számokat tartalmazza. Amíg ez nem érkezik meg a szolgáltatónál nem tudunk semmiféle ügyet intézni. A villamosenergia várhatóan jövőre hasonló számokat fog mutatni.)

3. Ma a fél 10-kor kezdődő szentmise keretében kerül sor az Eucharisztikus Szövetség fogadalomtételére. Valamint ma is lesz pásztorjáték próba. 16 órától Kovács Bogi várja a résztvevőket és azokat, akik még szeretnének bekapcsolódni.

4. Karácsony előtt az Egyház arra invitál bennünket, hogy tiszta szívvel ünnepeljük Urunk születését. Ehhez biztosítunk szentségimádással egybekötött gyónási lehetőséget plébániánkon december 19-én, hétfőn és december 22-én, csütörtökön az esti szentmisék után 18:30-20:30-ig.

5. December 20-án, kedden a Lehel téri Szent Margit plébánián az este 18:00 órakor kezdődő szentmise után bűnbánati alkalmat tartanak. A zenével egybekötött gyónási lehetőségen több mint 14 atya fog gyóntatni.

6. December 24-én, szombaton 16:00 órakor pásztorjáték, 23:00 órakor zenés áhítat és 24:00 órakor éjféli mise lesz templomunkban. A karácsonyi miserend a hirdetőtáblákon olvasható.

7. Aki karácsony előtt szeretne még tartós élelmiszert adományozni, azokat karitasz csoportunk önkéntesei pénteken 15-16 óra között és szombaton 10-11 óra között várja a karitász helyiségben.

8. Közeledik az év vége. Kérjük, aki teheti támogassa plébániánkat az egyházi hozzájárulás (régi nevén egyházadó) befizetésével. A perselypénzzel együtt ez a kettő fedezi plébániánk költségvetésének legnagyobb részét.

9. December 30-án pénteken van Szent Család ünnepe. Ezen a napon kivételesen este 18:00-kor lesz szentmise, melynek keretében megáldjuk a családokat.

10. Ugyanezen a napon (dec. 30) délután 14:00-tól szervezünk közös korcsolyázást a Bókay kertben lévő jégpályán. 13:40-kor indulunk át a plébániáról gyalog. Akinek nincs korcsolyája helyben is kölcsönözhet. Mind a belépő, mind a bérlés 800 Ft/fő a kerületi lakosoknak. A korcsolyázás után együtt jövünk vissza a plébániára egy forró teára és némi társasjátékra az esti mise előtt.

11. Kedves Testvérek! Két év kihagyás után egy maroknyi énekkaros fiatallal karöltve idén ismét szervezünk bejgli sütést a plébánián. Nagyjából 100 db fél kilós bejglit készítünk, mákos és diós kivitelben. Korábbi szokásunkhoz híven most is a december 24-én, a délután 4 órakor kezdődő pásztorjáték után kezdjük az árusítást, de aznap az éjféli mise előtt, és a 25-i “féltízes” mise után is tervezünk kitenni egy asztalt. Egy rúd ára a tölteléktől függetlenül 1500 Ft, ebből, és az esetleg ezen felül befolyt összegből az énekkar mindennapjait támogatjuk. Feliratkozásra is van lehetőség Szabó-Kovács Viktor énekkarvezetőnél, de ebben az esetben is a fent megjelölt időpontokban tudják átvenni a bejgliket.