1. Köszönetet mondok mindazoknak, akik a tegnap eljöttek az adventi koszorúk készítésében segédkezni, illetve azoknak is, akik részt vettek az első adventi gyertyagyújtáson.

2. A Karitász csoport köszöni a múlt héten vállalt szolgálatot és adományt az élelmiszergyűjtésben, különösen azoknak, akik a gyűjtés miatt a Gloriett telepi Aldiban vásároltak. Összesen 1775 kg élelmiszer gyűlt össze, melyet még Karácsony előtt igyekszünk kiosztani a rászoruló testvérek között. Aki szeretne még tartós élelmiszert adományozni, a következő két szombaton 9:30-11:00 óra között leadhatja adományát a karitász helyiségben. Itt a templomban nem lesz külön élelmiszergyűjtés.

3. A mai napon a fél 10-es szentmise után tartjuk a jótékonysági Szent Erzsébet napi koncertet ifjúságunk közreműködésével. A koncerten adományokat gyűjtünk a családok karácsonyi támogatására. A járványügyi korlátozásokra figyelemmel vagyunk a fellépők vonatkozásában. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

4. Hétfőtől elkezdődnek a Rorate szentmisék, melyeket hétköznapokon tartunk reggel 6:00 órakor.

5. A héten a plébános által tartandó hittanok (felnőttek és nyugdíjasok számára) elmaradnak.

6. Az adventi lelki nap december 4-én, szombaton délelőtt lesz (9-13 óráig).

7. Jövő vasárnap a 9:30 órai szentmise után érkezik templomunkba Mikulás.

8. Megjelent a Veled és Feléd újságunk adventi száma. Ára 200 Ft. A nagyperselyen megtalálható.

9. Az Eucharisztikus Szövetség ígérettételére december 12-én, a fél 10 órai szentmise keretében kerül sor. Szeretettel hívjuk erre az imaszolgálatra mindazokat, akik vállalják, hogy heti egy hétköznapi szentmisét, vagy félórai szentségimádást felajánlanak a közösség tagjainak lelki megújulásáért, Jézus akarata szerinti egységéért, valamint papi, szerzetesi hivatásokért és a békéért. Kérjük, hogy akik most csatlakoznának a Szövetséghez, valamint a régi tagok is iratkozzanak fel a hátsó faliújságra kitett lapon. Az Eucharisztikus Szövetség tagjai számára december 9-én, csütörtökön este 6 órakor összejövetelt tartunk a Szent László teremben. Erre várjuk a jelenlegi tagokat, és az újonnan csatlakozókat is.

10. Szeretnénk idén is a Kis Jézus születését a hagyományaink szerint felidézni. A járványügyi rendelkezések betartásával – mindnyájunk biztonsága érdekében – csak oltási igazolvánnyal rendelkezők (oltott 12 éven felüliek és felnőttek) vehetnek részt a pásztorjáték előkészületeiben. Aki megfelel az előírásoknak és szeretne részt venni a munkában, szeretettel várjuk az első olvasópróbára: 2021. december 5-én 15 órára a Szent László terembe. Kérjük, gyertek, hogy együtt örvendezhessünk a Megváltó születésének!

11. Közeledik az év vége. Kérem, hogy aki még nem fizette be az idei egyházi hozzájárulást, tegye meg december folyamán.