1. A szeptember 5-én kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban hirdetjük a következőket:

Augusztus 29-én, azaz jövő vasárnap lezárul a regisztrálási és ezzel együtt az előzetes jegyigénylési lehetőség a NEK rendezvényeire. Aki ezen időpontig nem rendel jegyet, a szabad helyek függvényében vehet részt a rendezvényeken, valószínűleg csak távoli szektorokban.

Akik elektronikusan regisztráltak, a napokban kaptak levelet a rendezvényeken való részvétel gyakorlati tudnivalóiról és a kapcsolódó biztonsági előírásokról. Ezek a NEK hivatalos honlapján is olvashatók. Kérjük, hogy ezeket a tudnivalókat és biztonsági előírásokat minden résztvevő gondosan és figyelmesen olvassa el, és ennek megfelelően készülődjön. Most kiemelünk a tudnivalók közül néhány fontosat:
– Ennivaló, továbbá műanyag palackban innivaló bevihető.
– Ülőhely nem várható, javasolt és megengedett az összecsukható kis szék bevitele.
– A szentmisék kezdete előtt legalább 2 órával ott kell lenni a helyszínen. A várakozási időben felvezető programok lesznek.
– A miseszövegek magyar fordítása okostelefonnal vagy rádióval fogható lesz, de ezt csak fülhallgatóval szabad hallgatni.

2. 75 évvel ezelőtt, okt. 6-án kapott önálló plébániai rangot plébániánk. Szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni, ezért megbeszélésre hívunk minden plébániai felelőst, és azokat a Testvéreket, akik aktívan szeretnének bekapcsolódni a szervezésbe, lebonyolításba. A megbeszélés aug. 24-én az esti szentmise után, a Szent László teremben lesz.

3. A Veni Sancte – a NEK miatt – nem szeptember 5-én, hanem augusztus 29-én lesz.