1. Ma délután 3 órától elmarad a passiópróba.

2. Dr. Erdő Péter bíboros úr rendelkezése értelmében a plébániai hittanok is elmaradnak a vírus-járvány idején.
3. A március 22-re hirdetett ún. „krumplileves akció” szintén elmarad.

4. Kérem a Kedves Híveket, hogy legyenek elővigyázatosak a vírus miatt, kerüljék az egymással való közeli kontaktust szentmise után is. A sekrestyébe is csak az jöjjön be, akinek halaszthatatlan elintéznivalója van. Javaslat a részemről, hogy az idősebb testvérek közül, ha valaki úgy dönt, hogy eljön misére vasárnap, lehetőleg a reggeli 7:00 órás vagy az esti 6:00 órás szentmisén vegyen részt.

5. A padokra kihelyeztük a Bíboros úr által megfogalmazott imát. A Kedves Hívek vigyenek magukkal, és imádkozzák naponta.

6. Idén is van tartós élelmiszer gyűjtés március 15-22. között. Szokás szerint az oldalhajóban lehet elhelyezni az adományokat.

7. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

8. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

9. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

10. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan március 24-én a szentmise keretében a lelki adoptálók fognak fogadalmat tenni. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.