1. A mai napon vannak a helyi önkormányzati választások. Aki erre jogosult, érezze keresztény kötelességének élni szavazati jogával, és olyan jelöltekre leadni a voksát, akik leginkább a keresztény értékek megőrzését helyezik előtérbe. Helyi szinten pedig olyan személyt támogassunk, aki valóban helyi kötődésű, ismeri az itt lakókat, és szívén viseli a környék lakóinak sorsát.

2. Ma a fél tízes mise után ismét lehet Szt. László-s pólókat vásárolni.

3. Megjelent a Veled és Feléd újságunk őszi száma. Ára 100 Ft.

4. Kedden este 19:15-től katekumen hittan lesz. Szeretettel várjuk a katekumeneket, és hívjuk azokat a felnőtteket is, akik korábban nem vettek részt hitoktatásban, de a hittel, vallással, Egyházzal szeretnének ismerkedni, vagy akik szeretnének részesülni a beavató szentségekben. Ki-ki apostolkodhat, hívhatja mindazokat, akiket ez a lehetőség környezetében érinthet.

5. A nyugdíjas testvéreket szerdán reggel közvetlenül a mise után várom bibliaórára.

6. Csütörtökön az ifjúságnak 20:00 órától lesz a hittanóra.

7. Október 19-én Sümegre zarándokolunk. A busz – amely 50 személyt tud szállítani – betelt, így a várólistán lévők csak akkor tudnak jönni, ha valaki visszamondja az utat. A gyülekező a templomban lesz reggel 6:30-tól, és 7:00 órakor indulunk. A zarándoklat díja tartalmaz egy ebédet is.

8. Nagy Károly atya jelezte, hogy a Rózsafüzér Királynéja Plébánia hívei október 23-án mennek egynapos zarándokútra Mariazellbe. Szívesen fogadják plébániánk híveit is, ha van hely. Érdeklődni a Rózsafüzér Királynéja plébánián lehet.

9. Nyírségi almavásár lesz plébániánkon október 26-i szállítással. Az ár egységesen 150 Ft/kg. A részletek hátul, a hirdetőtáblán megtalálhatóak.

10. A Szent Erzsébet Karitász Központ az ősz folyamán több önkéntes képzési programot tart az Egyházmegyében. Ennek plakátját kifüggesztettük a hirdetőtáblára.

11. Szeretettel várunk minden korosztályt október 26-án szombaton kirándulni a Budai hegyekbe, az Árpád-kilátóhoz. A táv csak 5-6 km, és babakocsival, kisebb gyermekkel is megtehető. Indulás 9 órakor a templomkertből, érkezés 17 óra körül. Részletek hátul a hirdetőtáblán.

12. Október utolsó hetében ismét ruhabörzét tart a karitász csoport. A ruhaleadás időpontjairól később adunk tájékoztatást, kérjük, hogy addig ne tegyenek le ruhát megbeszélés nélkül a karitász helyiséghez, vagy a templomkertbe! Köszönjük!

13. A Főplébánia több olyan közösségi programot szervez a közeljövőben, melyre minket is hívnak:
– Október 19-én Szüreti Bál a Rózsa Művelődési Házban. Részletek a hirdetőtáblán.
– Október 23-27. között ifjúsági fesztivál, DÉLFESZT címmel. Részletes program a hirdetőtáblán.

14. Az Önkormányzat 1.700.000 Ft-os támogatást ítélt meg a templomi székek cseréjének finanszírozására. Ebből az összegből 60 széket tudunk megvásárolni, ami elegendő a padok körüli székek cseréjéhez. Egy ilyen lehetőséget kihasználva egységesíteni tudjuk az egész templomban a székeket, s az oldalhajóba is újakat tudunk venni, ha a Kedves Hívek is hozzájárulnak. A felajánlásokat az Alapítvány javára kérem befizetni.