1. Ma vannak az Európai Parlamenti Választások. Az Egyház társadalmi tanítása alapján minden keresztény embernek lelkiismeretbeli kötelessége elmenni szavazni, és olyan pártra leadni a voksát, amely a keresztény értékeket, illetve a kereszténység megmaradását helyezi előtérbe.

2. Kedden várom hittanra a felnőtteket, szerdán reggel 8 órára a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-ra pedig az ifjúságot.

3. Kérem az elsőáldozók szüleit, hogy aki eddig nem kapta meg, de szeretné megkapni az elsőáldozási fényképeket, adja meg a nevét és pontos e-mail címét a sekrestyében.

4. A csíksomlyói zarándoklatra május 31-én, pénteken reggel 6 órakor indulunk a templomtól. Gyülekező ¾ 6-kor a templomban. Pénteken este (kb. 19 órakor) érünk Tusnádfürdőre. Másnap, szombaton reggel megyünk Csíkszeredába, ahonnan fölmegyünk a kijelölt szektorunkba, és részt veszünk a Szentatya által celebrált szentmisén. Aznap délután visszatérünk Tusnádfürdőre, ahol megalszunk, majd reggelizés és szentmise után indulunk vissza Budapestre. A tervek között szerepel a csíksomlyói kegytemplom meglátogatása. A hazaérkezésre az esti órákban (22 óra körül) kell számítani. Élelmet csak az első napra hozzon mindenki magával. Az első este már vacsorával várnak bennünket, de a többi étkezés is megoldott. Kérem, hogy mindenki ellenőrizze le a személyigazolványát, hogy érvényes-e. Kártya típusú személyigazolvány szükséges. Utasbiztosítás megkötése egyénileg történik. A költség befizetése lehetőleg az utazás előtt történjen meg, vagy legkésőbb az odautazáskor a buszon.

5. Plébániánk is részt vesz a június 10-én Pünkösdhétfőn Máriaremetén megrendezésre kerülő Karizmák ünnepén. Az eddigi szokásoknak megfelelően önálló sátrunk is lesz. A sátras bemutatkozások délelőtt 9 órakor kezdődnek. Közös indulás is lesz a plébániáról június 10-én hétfőn reggel 8 órakor.

6. A nyári hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a táborra való jelentkezés utolsó időpontja június 9. A mai vasárnapon kívül még június 9-én a délelőtti mise után lehet leadni a jelentkezést, és befizetni a tábor díját.

7. Plébániánk szokásos felnőtt lelkigyakorlatát idén augusztus 6. keddtől augusztus 10. szombatig tartjuk Győrben, az Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Jelmondata: „Én lelket adok belétek, és életre fogtok kelni. Amennyiben igény van rá, a lelkigyakorlatozó felnőttek gyermekei számára felügyeletet szervezünk. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető. A jelentkezési határidő: június 16.