1. A mai napon három féle passió hangzik el: reggel 7 órakor több felolvasók által kerül bemutatásra a szenvedéstörténet; a fél 10 órai szentmisén passiójáték lesz, a 18 órai szentmisén pedig a kórus fogja énekelni a passiót. A fél 10 órai szentmise előtt barkaszentelést és körmenetet végzünk.

2. Ma a Szentföld javára gyűjtünk.

3. Hétfőn reggel a szentmise után nagytakarítás lesz a templomban. Kérem, hogy minél többen jöjjenek el segíteni.

4. A nagyheti programot kihelyeztük a hirdetőtáblákra. Kérem a Kedves Híveket, hogy kísérjék figyelemmel.

5. A nagyheti gyóntatás rendje szintén megtalálható a hirdetőtáblán.

6. Nagypénteken reggel 8 órától 17 óráig szentsír-látogatási lehetőség és szentségimádás lesz. Kérem, hogy iratkozzanak fel szentségimádásra!

7. Felhívom az elsőáldozók figyelmét, hogy Virágvasárnap és Húsvét ünnepén nem lesz elsőáldozási felkészítő. Legközelebb április 28-án találkozunk hittanon az elsőáldozókkal. Az egész hittananyag föl van adva. Ugyanezen a napon (ápr. 28.) a 9:30 órai szentmise után szülői értekezlet lesz az elsőáldozó gyermek szüleinek. Addig kérem, hogy szerezzék be a gyermekek keresztelési igazolását. Amelyik elsőáldozó még nincs megkeresztelve, május 9-én fog részesülni a keresztség szentségében.

8. Jómagam a Nagyhéten, illetve a Húsvét utáni héten sem tartok hittant.

9. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A buszon 49 férőhely van. A költség kb. 33-35 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet.

10. Közeleg Húsvét ünnepe. Ilyenkor több kiadásunk van, mint máskor. Kérem a Kedves Híveket, hogy járuljanak hozzá a plusz költségekhez. Az adományokat a Mária szobor melletti perselybe lehet tenni.

11. Idén is van lehetőség a plébánián húsvéti sonka- és húsvásárra. Az ezzel kapcsolatos részletek a hirdetőtáblán megtalálhatók.9. Idén is kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk az adó 1%-ról. A NAV a tavalyi nyilatkozatot veszi figyelembe az újabb nyilatkozat megételéig. Kérjük, hogy abban az esetben is tegyék meg a felajánlást a Magyar Katolikus Egyháznak, ha az SZJA NULLA forint. A másik 1%-ot fel lehet ajánlani a Plébánia alapítványának. További információk a hirdetőtáblán, a honlapon, ill. a plakátokon olvashatók.

12. A nyári hittanos tábor július 2-től július 8-ig lesz Orfűn. Jövő vasárnaptól lehet jelentkezni a táborra.