1. Ma a fél 10 órai szentmise után megemlékezünk a 25 éve elhunyt Somogyi László kanonok plébánosunkról.

2. Ma este 7 órától a Képviselő Testület ülése lesz a Szent László teremben.

3. Az Emmánuel Közösség zarándoklatot szervez Bátára elvált szülőknek. A zarándoklat célja: az elvált szülők gyerekeiben okozott lelki sebek gyógyítása. További részletek a kihelyezett plakáton olvashatók.

4. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve 2018. szeptember 15-re ifjúsági eucharisztikus napot szervezünk FORRÁSPONT néven. (Utalva a „Minden forrásom belőled fakad” mottóra). Ennek a dicsőítést, tanúságtételt, szentségimádást és ünnepi, bíborosi szentmisét is magában foglaló rendezvényünknek célja, hogy a gyakorló katolikus fiatalokat megerősítsük keresztény identitásukban. Tisztelettel kérjük, hogy rendezvényünkről tájékoztassátok a közösség fiataljait. A rendezvényre 15-30 év közöttieket várunk. A meghívott vendégek közt van Hodász András atya, Vecsei H. Miklós színész, és Gersei Csenge (Pure Fashion). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Tervezett program és regisztráció, valamint a plakát a https://www.iec2020.hu/forraspont oldalon érhető el.

5. Előre hirdetem, hogy szeptember 20-tól elkezdődik plébániánkon az ADORÁCIÓS ISKOLA, melynek lényege, hogy egyre jobban és mélyebben tudjunk imádkozni az Oltáriszentség jelenlétében. Tizenkét csütörtökön át (az esti misék után) várjuk az ifjúsági csoportokat, felnőtteket, nyugdíjasokat egyaránt ezekre az alkalmakra. Kérem, hogy minél többen jöjjenek el rendszeresen, s az Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésünkben adjunk lehetőséget magunknak az Úrral való hatékony találkozásokra.

6. Ismételten ajánlom a Kedves Hívek figyelmébe a Pesti Vigadóban megtekinthető „Átlényegülés” című kiállítást, melynek témája az Eucharisztia. Szeptember 15-23. között ingyenesen látogatható a kiállítás. (Részletek a kihelyezett plakáton).

7. A plébániai hittanokat a most következő héten még nem kezdjük el, csak szeptember 17-től. Jövő vasárnap fogom ismertetni az egyes korosztályok számára tervezett időpontokat.