1. Szeptember 20-tól elkezdődik plébániánkon az ADORÁCIÓS ISKOLA, melynek lényege, hogy egyre jobban és mélyebben tudjunk imádkozni az Oltáriszentség jelenlétében. Tizenkét csütörtökön át (az esti misék után) 18:30-tól várjuk az ifjúsági csoportokat, felnőtteket, nyugdíjasokat egyaránt ezekre az alkalmakra. Kérem, hogy minél többen jöjjenek el rendszeresen, s az Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésünkben adjunk lehetőséget magunknak az Úrral való hatékony találkozásokra.

2. A héten elkezdődnek a plébániai hittanok, melyek az alábbiak szerint lesznek megtartva:
A) Diákok:
– Hétfőn délután 16:15: elsőáldozás utáni alsósok – Nagy Nikoletta
– Hétfőn délután 16:30: felsősök – Törsök László
– Hétfőn délután 17:00: 5-6. osztály – Nagy Nikoletta
– Csütörtökön 18:30: gimnazisták – Nagyné Molnár Ildikó
– Csütörtök 19:30: egyetemista korosztály (az adorációs iskola alatt nincs külön hittan)
– Vasárnap 08:30: óvodások és elsőáldozásra még nem készülő 1-2. osztály – Horváthné Simongáti Éva
– Vasárnap 08:30: Elsőáldozók: Fabók Nikoletta
B) Felnőttek:
– Kedd: 19:00 Katekumenek (kéthetente)
– Kedd: 19:00 Felnőttek (kéthetente)
– Szerda: 08:00 Nyugdíjasok (kivéve minden hónap utolsó szerdája)

3. Nagy Ildikó hitoktató a 9:30 órai szentmise után várja a gimnazista hittanosokat megbeszélésre a Szent László terembe.

4. Október 6-ára zarándoklatra hívom a Kedves Híveket Egerszalókra és Egerbe. A költség kb. 7.000 Ft lesz személyenként (ami tartalmazza az ebédet is), de részletesebb program a jövő vasárnap kerül pontosításra. Kérem, hogy iratkozzanak fel, akik szeretnének jönni.

5. A hét folyamán az Önkormányzattól megkaptuk, és a vállalkozónak át is utaltam a 3.000.000 Ft támogatást, melyet a templom-tető-, torony-, illetve templom-külső felújítására adtak. E támogatás teljes egészében fedezte a templom külső festését. A Főegyházmegye 26.800.000 Ft-tal támogatott bennünket, a Hívek pedig több, mint 1 millió Ft-ot (1.297.500) gyűjtöttek. A Kedves Hívek által adott többlet a Plébánia pénztárában marad.

6. Hurgoi Sándor atyát, aki az utóbbi időben rendszeresen szolgált templomunkban, Vasvárra helyezte az elöljárója. Megköszönöm neki a szeretettel végzett szolgálatot, melyet nálunk végzett, és kívánok neki Istentől sok erőt az új helyen történő új misszióhoz.