1. Köszönjük a Kedves Híveknek az Egyházmegyei Ministráns Focikupa megrendezéséhez és a ministránsok vendéglátásához nyújtott segítséget.

2. Ugyancsak köszönetet mondok a tegnapi szentségimádás megszervezőinek és résztvevőinek.

3. Mivel tegnap délután 5 órától volt szentségimádás, s ma körmenet is van a mise után, ezért az első vasárnapi szentségimádás ma délután elmarad.

4. Kedden este 7 órától katekumen hittan lesz, szerdán reggel 8 órától a nyugdíjasokat várom bibliaórára, csütörtök este fél 8-tól pedig az ifjúság számára tartok hittant.

5. Tóth Imre diakónusunkat június 9-én délelőtt fél 11-kor szenteli pappá a Bíboros úr. A szentelés reggelén fél 8-kor busszal indulunk a templomtól. Aki szeretne jönni, iratkozzon fel a sekrestyében vagy az irodán. Költség: 3500 Ft, mely az utat és az ebédet fedezi. Ha valaki nem a busszal, hanem külön jön, és kér ebédet a Szent Adalbert központban, kérem, hogy iratkozzon fel a sekrestyében. (Az ebéd kb. 1200 Ft lesz).

6. Szentelendő kispapunknak közös ajándékot is fogunk venni, amit a templombúcsúnk ünnepén fogunk átadni neki, hiszen ekkor fogja tartani nálunk a primiciáját.

7. Előre hirdetem, hogy a Te Deum június 17-én lesz.

8. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a tábor szülői értekezletét egy hét múlva, június 10-én a fél 10-es mise után tartjuk a Szent László teremben. Kérjük a szülőket, hogy addig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be a tábor díját.

9. Kéréssel fordulunk a Kedves Szülőkhöz: a hitoktatókkal együtt kérem, hogy vigyenek magukkal ún. hitoktatási igényfelmérő lapokat, és június 17-ig adják le a sekrestyében. Szeretnénk már most tudni, hogy melyik óvodás, illetve iskolás gyerek vagy ifjú szeretne plébániai hitoktatásban részesülni a jövő tanévben.

10. Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 3 hét múlva, június 24-én ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a jövő vasárnap, június 10-én kezdjük el: vasárnap a szentmisék után, hétköznap az irodában. Az ebédjegy ára 600 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen. A búcsú napján már csak korlátozott számban igényelhető ebédjegy. Szeretném kiemelni, hogy az ebéd célja elsősorban a közös ünneplés. Tehát lehetőleg azok vásároljanak majd ebédjegyet, akik itt fogyasztják el az ebédet. Olyan személyek esetében, akiknek a házastársa, családtagja nem képes eljönni betegség vagy hasonló ok miatt, indokolt az étel hazavitele, hogy otthon együtt fogyasszák el, más esetben viszont nem javasolt az ebéd hazavitele.

11. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban kérjük, hogy aki jönni szeretne, jelentkezzen június 24. vasárnapig. A lelkigyakorlatot augusztus 7-től 11-ig tartjuk Győrben, szükség esetén gyermekfelügyelettel. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető, ha ott elfogy, a sekrestyében vagy az irodában kérhető. A jövő hét vasárnaptól kezdve három vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy fizessék be az előleget.

12. Mint már hirdettem, várom a Kedves Hívek adományát a templomtető felújítására. Kérem, hogy az Alapítvány javára fizessék be vagy utalják át az erre szánt összeget. (Eddig kb. 650.000 Ft gyűlt össze).

13. Plébániánk honlapja megújult. Köszönetet mondok mindazoknak, akik ezen sokat fáradoztak.

14. Ma este 7 órától a Képviselő Testület ülése lesz.