1. Kedves Testvérek! A megemelkedett energiaárak plébániánkat is súlyosan érintik. A költségek mérséklése érdekében a plébániaépület fűtéskorszerűsítése mellett döntött a plébánia képviselő-testülete, valamint a plébánia alapítványának kuratóriuma. Ez a jelenlegi gázfűtés elektromos fűtésre való cseréjét jelenti. A bő 3 milliós beruházásra gyűjtést hirdetünk. Kérjük, támogassák a megvalósítást, hogy a gyermekek hittanóráit, a fiatalok, nyugdíjasok hittanóráit, a kóruspróbákat, a plébániai közösségek és a plébánia nagy közösségének egyéb összejöveteleit is meg tudjuk tartani megfelelő körülmények között a fűtési szezonban. Az erre a célra szánt adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe, az irodában, illetve a plébániánk bankszámlaszámára (CIB 11100104-19819246-36000001) tudják befizetni. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönjük! (A gyűjtés jelenlegi állása: 235.000 Ft)

2. Szeretettel hívjuk mindazokat, akik hétköznap is szívesen járnak szentmisére, szentségimádásra, és fontosnak érzik az egyház, azon belül plébániánk jövőjét, csatlakozzanak az Eucharisztikus Szövetséghez. A tagok azt vállalják, hogy egy éven át hetente részt vesznek egy hétköznapi szentmisén vagy egy félórás szentségimádáson, és azt felajánlják közös szándékainkra: a plébániai közösség egységéért, tagjainak lelki megújulásáért; papi, szerzetesi hivatásokért; a békéért. Hisszük és tapasztaljuk, hogy közös imánk meghallgatásra talál. Az ígérettételre 2022. december 18-án, a fél 10 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy a régi tagok és az új jelentkezők is iratkozzanak fel a faliújságra kitett jelentkezési lapon

3. Karitász csoportunk hirdeti, hogy aki karácsony előtt szeretne még tartós élelmiszert adományozni, péntekenként 15-16 óra között és szombatonként 10-11 óra között megteheti a karitász helyiségben.

4. Karácsony előtti szállítással ismét lehet mézet rendelni a dusnoki méhésztől, Hunyadi Lászlótól. Aki rendelni szeretne Kovácsné Sztrakay Katit keresse meg a fél10-es mise után személyesen, vagy december 5-ig telefonon, emailben.

5. Az adventi közös készületünk részeként két családi programra hívjuk a kedves Testvéreket: december 9-én pénteken 16 órától mézeskalácsot sütünk, december 10-én szombaton pedig ajándékokat készítünk. Szeretettel várjuk a kicsiket és a nagyokat a hittanteremben.

6. December 11-én vasárnap a fél 10-es mise után lesz az adventi vásár a templom előtt.

7. Ma (vasárnap) is lesz pásztorjáték próba, 16 órától Kovács Bogi várja a résztvevőket és azokat, akik még szeretnének csatlakozni!

8. Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy az adventi időszakban az alábbiak szerint módosul templomunk miserendje:

Hétfő
5:55 Úrangyala
6:00 Igeliturgia áldoztatással
18:00 Szentmise

Kedd
5:55 Úrangyala
6:00 Szentmise

Szerda
5:55 Úrangyala
6:00 Igeliturgia áldoztatással

Csütörtök
5:55 Úrangyala
6:00 Igeliturgia áldoztatással
18:00 Szentmise

Péntek
5:55 Úrangyala
6:00 Szentmise

Szombat
6:00 Szentmise

Vasárnap
7:00 Szentmise
9:30 Szentmise

9. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük
legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.