A szentről:

Casciai Szent Rita, a „lehetetlen” ügyek szentje több mint hat évszázada pártfogója mindazoknak, akik bármilyen szükségben közbenjárását kérik. A természetes és a lelki élet különböző állomásait végigjárva támasza azoknak, akik megoldatlan ügyekben bizalommal hozzá fordulnak. (forrás: Magyar Kurír)

A csoport története

A nyugdíjas Szent Rita rózsafüzér társulatunk 1990-ben alakult meg.  Az elmúlt évtizedekben többször cserélődtek a tagok. Sokan elköltöztek már égi hazánkba, rájuk nagy szeretettel gondolunk, imádkozunk értük, és hiszünk abban, hogy ők is imádkoznak értünk. Isten végtelen szeretetében mindig gondoskodik új tagokról is, így gyarapodik kicsi imádkozó közösségünk. Isten előtt tett ígéreteinkhez híven társulatunk közösen minden nap elimádkozza a teljes rózsafüzért, mindenki egy-egy tizedet. Imánkba foglaljuk egyházközségünk gondjait és örömeit a plébános szándéka szerint.

Titokcserék

Minden hónap utolsó szerdáján van a titokcserénk. Közösen imádkozzuk a rózsafüzért, és szent énekeket énekelünk. Kérjük a Szűzanya közbenjárását Mennyei Atyánknál, hogy hallgassa meg kéréseinket, és adjon nekünk békét, egységet és kölcsönös szeretetet egymás iránt.

Bokoranya: Pál Magdi néni