1. A kísért imádság hete a tegnapi napon zárult, köszönjük azoknak, akik imáikkal kísérték a lelkigyakorlatozókat.

2. Köszönjük a tegnapi adventi koszorú készítés megszervezését Biriszló Péterné Máriának, valamint azoknak az önkénteseknek, akik a sajátjukon felül készítettek adventi koszorút. Ez a többlet a készlet erejéig a templom előtt megvásárolható.

3. A pásztorjáték próbái folytatódnak, még lehet csatlakozni a csapathoz. Kérdés esetén bátran forduljunk Kovács Boglárkához.

4. Ma december 3-án vasárnap este 19:30-tól a főplébánián van a délpesti ifjúságnak (15-30) közösségi program.

5. Holnaptól az adventi időszakban a hétköznap reggeli 7:00-es misék (kedd, péntek, szombat) helyett 6:00 órakor lesznek szentmisék. Az esti 18:00-as szentmisék valamint a vasárnap reggeli 7:00-es szentmise időpontja változatlan marad. Azokon a reggeleken, amikor nincs rorate szentmise, 6:00 órakor lesz igeliturgia áldoztatással.

6. Szeretettel hívjuk mindazokat, akik hétköznap is szívesen járnak szentmisére, szentségimádásra, és fontosnak érzik az egyház, azon belül plébániánk jövőjét, csatlakozzanak az Eucharisztikus Szövetséghez. A tagok azt vállalják, hogy részt vesznek egy éven át heti egy hétköznapi szentmisén vagy egy félórás szentségimádáson, és azt felajánlják közös szándékainkra: a plébániai közösség egységéért, tagjainak lelki megújulásáért; papi, szerzetesi hivatásokért;a békéért. Hisszük és tapasztaljuk, hogy közös imánk meghallgatásra talál. Az ígérettételre 2022. december 10-én, a fél 10 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy a régi tagok és az új jelentkezők is iratkozzanak fel a faliújságra kitett jelentkezési lapon.

7. A hívek állandó befizetései teszik lehetővé a templom és a plébániaépület fenntartását, a szükséges karbantartásokat és felújításokat, a hitoktatás és a közösségek működésének fenntartását, a plébániai munkatársak fizetését, a közösségi programok megszervezését, a plébánia kulturális, egyházzenei programjait. Ennek befizetése minden jövedelemmel rendelkező felnőtt lelkiismereti kötelessége. Összegére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:
– átutalással a plébánia számlaszámára: Budapest-Pestszentlőrinc Szent László Plébánia – 11100104-19819246-36000001 (CIB Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”,
– vagy nyitvatartási időben az irodában személyesen.

8. December 8-án pénteken lesz a Szeplőtelen fogantatás főünnepe. Az Egyház arra hív bennünket ezen a napon, hogy szentmisével is ünnepeljünk együtt.

9. Az adventi lelkinap dec. 9-én szombaton lesz, 9:00-12:00 óra között.

10. Előre hirdetjük:
– A következő Taizei imaóra december 15-én lesz.
– December 16-án tartja koncertjét a német nemzetiségi kórustalálkozó 15:00-tól templomunkban.
– Szintén ezen a napon, december 16-án lesz 16:00-tól mézeskalácssütés a plébánián.