1. A mai napon a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

2. A nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés március 7-étől, tehát jövő vasárnaptól március 14-ig lesz. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy adományaikat a szokásos módon, a templom oldalában elhelyezett asztalra helyezzék majd el.

3. Az idei Nagyböjtben is van lehetőség hozzájárulni a NEST= Fészek Szociális Központ által jelenleg gondozott 90 nyomornegyedekben élő pakisztáni gyermek beiskolázási költségeihez, mert számukra a taníttatásért az általános iskolában is fizetni kell. (1 gyerek számára évi 75.000 Ft, amit a nyomorban élő analfabéta szülők képtelenek előteremteni) Plébániánk a korábbi években is küldött számukra támogatást, egyik évben az evangélikus testvérekkel is összefogva, esélyt adva ezeknek a gyermekeknek a nyomorból való felemelkedésre. Hálával köszönnek minden segítséget és örömmel küldték a hírt, hogy a támogatottak között vannak már olyan, akik felnőttek, és két fiú bejutott az egyetemre. Az adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe lehet elhelyezni.

4. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

5. A február elején gyűjtött ruhaneműből március 6. és március 12. között tart válogatást karitász csoportunk a Csontváry utca 23. szám alatti helyiségben. A hirdetőtáblán kitett időpontokban (https://www.szentlaszlo-havanna.hu/karitasz/) lehet ingyenesen elvinni ruhaneműt, és kérjük figyeljenek a járványügyi korlátozások miatti feltételekre is (pl. kötelező maszkviselés, 2-3 főnél többen nem lehetnek egyszerre a helyiségben, ezért ha várakozók vannak akkor csak fél órát lehet válogatni). Kérjük ezekben az időpontokban ne hozzanak ruhát, azt nem tudjuk fogadni!

6. Az idei virágvasárnapi passiójáték megvalósításához kérjük a felső tagozatos és annál idősebb ifjúsági hittanosok segítségét. A passiójáték megjelenítéséhez 25 képre van szükség, A/4-es méretben bármilyen technikával, mely azonban legfeljebb 4 színt tartalmazhat, melyből egynek pirosnak kell lennie. Várjuk tehát a fiatalok jelentkezését: a sekrestyében lévő listából lehet választani a képekből, és azokat a sekrestyében kell leadni március 14-éig. Kérdés esetén Szabó Viktornál és Kovácsné Sztrakay Katalinnál lehet érdeklődni.