I. A jövő vasárnap, azaz szeptember 5-én kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban hirdetjük a következőket:

1. A mai napon lezárul a regisztrálási és ezzel együtt az előzetes jegyigénylési lehetőség a NEK rendezvényeire. A jegyeket augusztus 30-tól küldik ki email-ben azok részére, akik elektronikusan regisztráltak. Akik papíron jelentkeztek a Csörgő házaspárnál, tőlük fogják megkapni a jegyeket.

2. Hangsúlyozzuk, hogy akik nem regisztráltak, szintén részt vehetnek a Kongresszus programjain. Aki a három nagy szentmise (nyitómise, szombat esti mise a körmenettel, zárómise) közül valamelyiken szeretne részt venni, de nem regisztrált előzetesen, semmi teendője nincs, egyszerűen odamegy. Azonban valószínűleg csak távolabbi szektorban fog helyet kapni. A hétköznapok Hungexpo-s programjaira pedig úgy lehet előzetes regisztráció nélkül bejutni, hogy napijegyet kell váltani a helyszínen.

3. Akik elektronikusan regisztráltak, már megkapták a levelet a rendezvényeken való részvétel gyakorlati tudnivalóiról és a kapcsolódó biztonsági előírásokról. Ezek a NEK hivatalos honlapján is olvashatók. Kérjük, hogy ezeket a tudnivalókat és biztonsági előírásokat minden résztvevő gondosan és figyelmesen olvassa el, és ennek megfelelően készülődjön. Most kiemelünk a tudnivalók közül néhány fontosat. Kérem, hogy különösen figyeljenek azok, akik papíron jelentkeztek:
– A három nagy szentmise kezdete előtt legalább 2 órával ott kell lenni a helyszínen. A várakozási időben felvezető programok lesznek.
– A három nagy szentmisén ülőhely nem lesz, javasolt és megengedett az összecsukható kis szék bevitele.
– Ennivaló, továbbá műanyag palackban innivaló bevihető.

II. Ma 9:30-kor tanévnyitó szentmisét tartunk.

III. Szeptember 3-án, első pénteken este 6 órakor tartjuk a szentmisét.

IV. Szeptember 7-én 19:00 órától hitoktatói megbeszélést fogunk tartani.

V. A plébániai hittanok időpontjairól csak szeptember közepe után tudunk tájékoztatást adni.

VI. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt a következő vasárnapi misék NEM lesznek megtartva a templomunkban:
– szeptember 5. 18 órai szentmise;
– szeptember 12. fél 10-es szentmise.