1. Ma a Szentföld javára gyűjtünk.

2. Ma délelőtt 11:00 órakor – külön szentmise keretében – 13 gyermek járul először szentáldozáshoz. Foglaljuk őket imáinkba!

3. Szeptemberben még nem tartunk plébániai hittanokat, csupán a szentségre készülőknek. A hét folyamán kedden és csütörtökön 19:00 órától lesz bérmálási felkészítő.

4. Terv szerint októberben kezdődnek majd a plébániai hittanok:
– Elsőáldozás előtti ovisoknak, illetve első és második osztályosok számára Horváthné Simongáti Éva fogja tartani a hittanokat vasárnap délelőttönként.
– A jövőre elsőáldozók számára (2-3-4) osztályosoknak Fabók Nikoletta tartja majd az oktatást (szintén vasárnap délelőtt).
– A 4-5-6., valamint a még nem bérmálkozott 7-8-9. osztályosoknak Nagy Nikoletta tart majd MINIKLUB foglalkozásokat megbeszélt időpontokban. Az első Miniklub október 10-én lesz 10-12-ig.
– A 10-11-12. osztályosokkal Nagyné Molnár Ildikó foglalkozik majd.
– Az érettségi utáni ifjúsággal való foglalkozásokat Elemér atya tartja.

5. Aki jövőre szeretne elsőáldozó lenni, jelezze Fabók Nikolettának vagy saját hitoktatójának, vagy pedig a plébánosnak.

6. Ma a 9:30 órai szentmise után Nagy Nikoletta hitoktató várja a 7-8-9. osztályos gyerekeket a plébánia kertben hittan időpontra vonatkozó megbeszélésre.

7. A NEK Titkárság videósorozatot indít. A kisfilmekben, amelyeket Erdő Péter bíboros személyes hangvételű felvezetői előznek meg, a világ öt kontinenséről tizenegy, a Kongresszusra meghívott előadó mondja el gondolatait és tartja bennünk a lelket ezekben az embert próbáló időkben. A Kongresszus honlapján rövidesen elérhetők lesznek ezek a videó üzenetek.

8. Jövő vasárnap (szeptember 20-án) a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, Somogyi László kanonok úrról, kerületünk díszpolgáráról.

9. Jövő vasárnap a 9:30 órai szentmise után – az Ars Sacra hét keretében – Árvay Zolta festőművész alkotásainak kiállítását lehet megtekinteni a Szent László teremben, valamint a templomban.