1. Ma délután 3 órától elkezdődnek a passiópróbák, várunk minden fiatalt!

2. Kedden este 7 órától felnőtt hittant tartunk. Szerdán reggel bibliaóra lesz a nyugdíjasok számára, pénteken este 7 órától bérmálási felkészítőt tartunk.

3. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina. Végül felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kongresszus fizetős programjaira való jelenlegi díjtételek március 13-ig érvényesek, utána az árak emelkedni fognak. Ezért is ajánlatos mielőbb regisztrálni.

4. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó szállásfelajánlásokat még március 13-ig lehet megtenni. Előre is köszönjük a felajánlásokat.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

7. Március 22-én, vasárnap nagyböjti ebédet (krumplilevest) főzünk. Szeretettel hívunk minden bérmálkozásra készülőt és katekument akár családtagokkal együtt is erre a korábbi hagyományokból merítő alkalomra. Ilyenkor a bőséges vasárnapi ebédre szánt összeget közösbe tesszük és a plébániai Karitásszal egyeztetve egy-egy rászoruló családnak ajándékozzuk. Március 12-ig kérnénk szépen visszajelzést a résztvevőkről, hogy hány személyre főzzük a krumplilevest. Aki szívesen segít a terem előkészítésében, főzésben, terítésben, azt is kérjük jelezni elérhetőséggel együtt.

8. Április 4-én a Don Bosco Közösségi házban este 6 órától Döbrentey Ildikó és Levente Péter tart lelkiderű-gyakorlatot. Az 53 éve együtt élő házaspár örömmel megosztja az összetartozás általuk kitaposott ösvényeit. Jegyeket a plébánia hivatalban vagy a hirdetésen lévő elérhetőségeken igényelhetnek.

9. A Liliomkert Katolikus Óvodába, várják azon családok jelentkezését, akik fontosnak tartják a hagyományos óvodai nevelés mellett az örök emberi értékeket megalapozó óvodai nevelést, a kisgyermekek hitre nevelését. Az óvodával való ismerkedésre, az óvoda mindennapjaiba való betekintésre kínál lehetőséget márciusban is, 2 fontos esemény: Nyílt napot szerveznek minden érdeklődő család számára, 2020. március 9-12 között a következő időrendi beosztás szerint: március 09-10: a Wlassics Gyula u. 66-ban /kis és középső csoport/; március 11-12: a Wlassics Gyula u. 84-ben, a 2 nagycsoportban, illetve a leendő kiscsoportosok játszó délutánja: 2020. március 19-én lesz a Wlassics 84 –ben. Nagyon FONTOS továbbá az óvodai beiratkozás időpontja: 2020. március 23-27, 8.00-16.00 óra között az óvoda titkárságán. További információk a hirdetőtáblán olvashatók.

10. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

11. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan március 29-én a szentmise keretében a lelki adoptálók fognak fogadalmat tenni. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.