1. Ma délután 5 órától szentségimádást tartunk.

2. A mai napon az esti szentmise után lesz a Képviselőtestület alakuló ülése.

3. Kedden várom hittanra a katekumeneket, szerdán reggel elmarad a nyugdíjas hittan. Az ifjúság számára csütörtökön este 8 órakor lesz a hittanóra.

4. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A költség kb. 33 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet. JELENTKEZNI MÁR CSAK 1 NAPIG LEHET, mert le kell adni a névsort.

5. Már lehet jelentkezni a táborunkba. Szeretettel hívjuk gyerek- és ifjúsági hittanosainkat. Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni. A tábor díja 20 ezer Ft. Kérjük, aki teheti, minél előbb, de legkésőbb június 9-ig adja le jelentkezését.

6. Plébániánk szokásos felnőtt lelkigyakorlatát idén augusztus 6. keddtől augusztus 10. szombatig tartjuk Győrben, az Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Jelmondata: „Én lelket adok belétek, és életre fogtok kelni” (Ez 37,14). Amennyiben igény van rá, a lelkigyakorlatozó felnőttek gyermekei számára felügyeletet szervezünk. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető.

7. Az Élő Rózsafüzér zarándoklat május 11-én, szombaton kerül megrendezésre. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 7-es szakaszra, akár egy kis szakasz erejéig is. Útvonalunk Soroksár – Pestszentimre – Pestszentlőrinc. Közös indulás plébániánkról szombaton reggel ¼ 7-kor lesz, gyülekezés 6 órától. Kérjük, mindenki hozzon magával Hozsanna énekeskönyvet. A faliújságon megtalálják a jelentkezési lapot. A zarándoklat záró szentmiséje a Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánián lesz 19 órakor, előtte ½ 7-től Májusi litánia.

8. A zarándokok a tervezett program szerint 17.00 órakor érnek a plébániánkra. Fogadásuk előkészítésében aki tud segíteni, kérjük, hogy fél 4-kor jöjjön le a plébániára. Köszönettel vesszük, ha valaki süteménnyel, pogácsával, vagy üdítővel hozzá tud járulni ahhoz, hogy a zarándokoknak egy szerény frissítő agapét készítsünk.

9. A karitász csoportunk hálásan köszöni a kedves Testvérek felajánlásait, ugyanakkor felhívja a kedves hívek figyelmét arra, hogy sem fizikai, sem személyi körülményeink nem teszik lehetővé, hogy ruha, vagy tárgyadományokat folyamatosan gyűjtsünk. A karitász csoport évente több alkalommal, meghatározott időpontokban szervez csak ruhagyűjtést, ezeket mindig előre hirdetjük. Tisztelettel kérjük a híveket, hogy csak az ebből a célból kifejezetten megjelölt időpontokban hozzanak ruhaneműt, tárgyakat a karitászba, mert csak akkor tudjuk kezelni azokat. Egyéb időszakokban ezeket az adományokat nem tudjuk fogadni, és kérjük, hogy a templom elé, a plébánia kertjébe se tegyék le ezeket az adományokat, mert azok ilyen esetben nem jutnak el a rászorulókhoz. Terveink szerint a következő ruhabörze június végén lesz, aki addig nem tudja otthonában őrizni adományát, az más családsegítő vagy karitatív szervezethez juttathatja el azt, melyről a faliújságon tájékozódhatnak. Köszönjük a megértést!