1. Kedden este 7 órára várom hittanra katekumeneket. A nyugdíjasok számára ezen a héten nem szerdán, hanem pénteken reggel 8 órától lesz a bibliaóra.

2. A plébániai hittanosok közül a 3-4., ill. 5-6. osztályosoknak hirdetem, hogy mostantól kezdve – mivel kevesen éltek e korosztályból a heti hittan lehetőségével – havonta egy hosszabb miniklubos foglalkozás lesz ennek a korosztálynak. Az első ilyen alkalom november 24-én, szombaton délelőtt lesz 10-13 óra között. Várjuk tehát 9-12 éveseket ezekre a foglalkozásokra.

3. A héten érkezik templomunkba a Fatimai Vándorszobor. Kedden délután 17:30-tól rózsafüzér ájtatosság lesz, majd azt követi a fatimai mise. Egy hónapon keresztül nálunk lesz a szobor, és ez idő alatt minden reggeli szentmise után, illetve az esti szentmisék előtt elimádkozzuk a rózsafüzért.

4. November 17-én, egész napos lelki nap lesz felső tagozatos és középiskolás fiatalok számára. A lelki nap reggel 9 órakor fog kezdődni, és kb. 16 órakor fog majd véget érni. Az ebédet a plébánia állja, de süteményt, üdítőt lehet hozni.

5. Előre hirdetem, hogy november 24-én 17 órától egyórás szentségimádás lesz, mellyel az Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának kezdeményezéséhez csatlakozunk. Regisztráltam a plébániát. Aki teheti, csatlakozzon az Eucharisztikus Kongresszus honlapján (https://corpusdomini.iec2020.hu), vagy iratkozzon fel a sekrestyében.

6. Szintén két hét múlva, november 24-én szombaton, este 6 órától kerül megrendezésre a már hagyományos Szent Erzsébet koncert. Erre az alkalomra ellátogat hozzánk Csorba Gábor állandó diakónus, akit a nyáron neveztek ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász vezetőjének. A koncert után agapét is szervezünk, kérjük, aki teheti, hozzon magával egy üveg üdìtőt vagy egy tálca süteményt. A koncert után gyűjtést is lesz, a befolyt összegből plébániánk nagycsaládosait támogatjuk. Szeretettel várunk mindenkit!

7. Köszönöm a kedves híveknek a képviselőtestületi jelöltekre tett javaslataikat. E javaslatok alapján állítottam össze a jelöltek névsorát, mely a hirdetőtáblán olvasható. A listán szereplő személyeket ezúton tisztelettel felkérem a jelöltség vállalására. Kérem, hogy ha valaki nem tudja vállalni a jelöltséget, esetleg jogos kifogása van valamelyik jelöltet illetően, vagy bármilyen kérdése van a választással kapcsolatban, jelezze nálam november 18-ig, (vasárnap) estig. Ezt követően fogom összeállítani a végleges jelöltlistát, ami majd a szavazólapra kerül. A szavazást várhatóan november 25-én fogjuk elkezdeni.