A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Tegnap Családi Nap volt a Kiserdőben. Köszönetet mondok úgy a szervezőknek (Nagyné Molnár Ildikó, Nagy Róbert), mint a résztvevőknek.

2. Tegnap délután 5 órától szentségimádás volt az Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának kezdeményezésére. Köszönetet mondok Kovács Péternek a liturgia vezetéséért, a Kedves Híveknek pedig a részvételért.

3. Templomunk búcsúját egy hét múlva, június 30-án ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a mai napon, június 16-án kezdjük el. Vasárnap a szentmisék után, hétköznap az irodában történik az ebédjegy árusítása. Az ebédjegy ára 700 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen. A búcsú napján már csak korlátozott számban igényelhető ebédjegy.

4. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban hirdetjük, hogy két vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy ezeken az alkalmakon fizessék be az előleget.

5. Ismét lesz lehetőség két típusban és több méretben, Szt. László-s pólókat vásárolni, június 30-án, templomunk búcsújakor az ünnepi szentmise után. A kereknyakú póló 2.000.- Ft, a galléros póló 2.600.- Ft-ba kerül. Részletek és kép a hátsó hirdetőtáblán látható.

6. Ismét lesz ruhabörze a karitász csoport szervezésében, a Csontváry u. 23. szám alatti helyiségben! A hátsó hirdetőtáblán megjelölt időpontokban lehet a jó állapotban lévő, használható ruhákat lehozni és igény szerint elvinni a karitász helyiségből! Kérjük, a hogy a MEGJELÖLT IDŐPONTON KÍVÜL se a templom elé, a plébánia kertjébe, vagy a karitász helyiség elé NE TEGYÉK LE ADOMÁNYAIKAT, mert azok ilyen esetben nem jutnak el a rászorulókhoz!

1. Ma ½ 10-től tartjuk a tanévzáró szentmisét és a Te Deum-ot.

2. 2019. június 14-17-ig az Eucharisztikus Kongresszus Szimbóluma, a Missziós Kereszt a Főplébánián van. Ennek részletes programja megtalálható a hirdetőtáblán. Minden programra szeretettel várja a Főplébánia a Szent László plébániai testvéreket. A templom a szervezett programok közötti időben is nyitva lesz. A nyitott templomba imádkozókat és érdeklődőket is várnak.

3. Szeretettel várjuk a testvéreket plébániai közösségi napra 2019. június 22-én, szombaton a Kiserdőbe. 9 órakor találkozunk a Sas utcai sportpályánál. A közös játék és beszélgetés után ebéddel is készülünk, melynek költségeit a plébánia állja. A főzés tervezhetősége érdekében kérjük a testvéreket, hogy a hátsó hirdetőtáblára kitett papíron iratkozzanak fel.

4. A NEK Titkársága ismét világméretű szentségimádást szervezett Úrnapja előtti szombatra. Mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez. Június 22-én, szombaton délután 17-18 óra között lesz templomunkban a szentségimádás.

5. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a szülői értekezlet ma a délelőtti mise után lesz a Szent László teremben. Kérjük a szülőket, hogy jöjjenek, s aki még nem tette meg, adja le a jelentkezési lapot, és fizesse be a tábor díját!

6. Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 2 hét múlva, június 30-án ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a mai napon, június 16-án kezdjük el. Vasárnap a szentmisék után, hétköznap az irodában történik az ebédjegy árusítása. Az ebédjegy ára 700 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen. A búcsú napján már csak korlátozott számban igényelhető ebédjegy. Szeretném kiemelni, hogy az ebéd célja elsősorban a közös ünneplés. Tehát lehetőleg azok vásároljanak majd ebédjegyet, akik itt fogyasztják el az ebédet. Olyan személyek esetében, akiknek a házastársa, családtagja nem képes eljönni betegség vagy hasonló ok miatt, indokolt az étel hazavitele, hogy otthon együtt fogyasszák el, más esetben viszont nem javasolt az ebéd hazavitele.

7. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban kérjük, hogy aki jönni szeretne, jelentkezzen június 16. vasárnapig. A lelkigyakorlatot augusztus 6-től 10-ig tartjuk Győrben, szükség esetén gyermekfelügyelettel. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető, ha ott elfogy, a sekrestyében vagy az irodában kérhető. A mai naptól (jún. 16.) kezdve három vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy ezeken az alkalmakon fizessék be az előleget.

8. Felhívom a Kedves Hívek figyelmét arra, hogy a plébánia levelezőlistájára fel lehet iratkozni a sekrestyében vagy az irodában. A levelezőlistán keresztül a hirdetéseket, és a külön fontos hirdetményeket, felhívásokat szoktuk elküldeni a híveknek.

9. Ismét lesz lehetőség két típusban és több méretben, Szt. László-s pólókat vásárolni, június 30-án, templomunk búcsújakor az ünnepi szentmise után. A kereknyakú póló 2.000.- Ft, a galléros póló 2.600.- Ft-ba kerül. Részletek és kép a hátsó hirdetőtáblán látható.

10. Június 23-án, Úrnapján elmarad a reggel 7 órai szentmise. A 9:30 órai szentmise után úrnapi körmenetet tartunk.

1. Kedden este a felnőttek számára, szerdán reggel 8-tól pedig a nyugdíjasoknak lesz hittan.

2. Plébániánk is részt vesz a június 10-én, Pünkösdhétfőn, Máriaremetén megrendezésre kerülő Karizmák ünnepén. Az eddigi szokásoknak megfelelően önálló sátrunk is lesz. A sátras bemutatkozások délelőtt 9 órakor kezdődnek. Közös indulás is lesz a plébániáról június 10-én hétfőn reggel 8 órakor.

3. 2019. június 14-17-ig az Eucharisztikus Kongresszus Szimbóluma, a Missziós Kereszt a Főplébánián lesz. Ennek részletes programja megtalálható a hirdetőtáblán. Minden programra szeretettel várja a Főplébánia a Szent László plébániai testvéreket. A templom a szervezett programok közötti időben is nyitva lesz. (Szombaton – házigazdaként – a Főplébánia imacsoportjai felváltva jelen lesznek a templomban.) A nyitott templomba imádkozókat és érdeklődőket is várnak.

4. Június 16-án, jövő vasárnap 9:30-tól lesz a tanévzáró szentmise és a Te Deum.

5. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a szülői értekezlet jövő vasárnap a délelőtti mise után lesz a Szent László teremben. Kérjük, hogy aki meg nem tette meg, adja le a jelentkezési lapot, és fizesse be a tábor díját!

6. Szeretettel várjuk a testvéreket plébániai közösségi napra 2019. június 22-én, szombaton a Kiserdőbe. 9 órakor találkozunk a Sas utcai sportpályánál. A közös játék és beszélgetés után ebéddel is készülünk, melynek költségeit a plébánia állja. A főzés tervezhetősége érdekében kérjük a testvéreket, hogy a hátsó hirdetőtáblára kitett papíron iratkozzanak fel.

7. A NEK Titkársága ismét világméretű szentségimádást szervezett Úrnapja előtti szombatra. Mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez. Június 22-én, szombaton délután 17-18 óra között lesz templomunkban a szentségimádás.

8. Június 23-án, Úrnapján a 9:30 órai szentmise után megtartjuk a körmenetet.

9. Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 3 hét múlva, június 30-án ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a jövő vasárnap, június 16-án kezdjük el: vasárnap a szentmisék után, hétköznap az irodában. Az ebédjegy ára 700 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen. A búcsú napján már csak korlátozott számban igényelhető ebédjegy. Szeretném kiemelni, hogy az ebéd célja elsősorban a közös ünneplés. Tehát lehetőleg azok vásároljanak majd ebédjegyet, akik itt fogyasztják el az ebédet. Olyan személyek esetében, akiknek a házastársa, családtagja nem képes eljönni betegség vagy hasonló ok miatt, indokolt az étel hazavitele, hogy otthon együtt fogyasszák el, más esetben viszont nem javasolt az ebéd hazavitele.

10. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban kérjük, hogy aki jönni szeretne, jelentkezzen június 16. vasárnapig. A lelkigyakorlatot augusztus 6-től 10-ig tartjuk Győrben, szükség esetén gyermekfelügyelettel. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető, ha ott elfogy, a sekrestyében vagy az irodában kérhető. A jövő hét vasárnaptól kezdve három vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy ezeken az alkalmakon fizessék be az előleget.

11. Felhívom a Kedves Hívek figyelmét arra, hogy a plébánia levelezőlistájára fel lehet iratkozni a sekrestyében, az irodában vagy a szentlaszlo-havanna+subscribe@googlegroups.com címre küldött feliratkozási kérelemmel. A levelezőlistán keresztül a hirdetéseket, és a külön fontos hirdetményeket, felhívásokat szoktuk elküldeni a híveknek.

1. Ma vannak az Európai Parlamenti Választások. Az Egyház társadalmi tanítása alapján minden keresztény embernek lelkiismeretbeli kötelessége elmenni szavazni, és olyan pártra leadni a voksát, amely a keresztény értékeket, illetve a kereszténység megmaradását helyezi előtérbe.

2. Kedden várom hittanra a felnőtteket, szerdán reggel 8 órára a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-ra pedig az ifjúságot.

3. Kérem az elsőáldozók szüleit, hogy aki eddig nem kapta meg, de szeretné megkapni az elsőáldozási fényképeket, adja meg a nevét és pontos e-mail címét a sekrestyében.

4. A csíksomlyói zarándoklatra május 31-én, pénteken reggel 6 órakor indulunk a templomtól. Gyülekező ¾ 6-kor a templomban. Pénteken este (kb. 19 órakor) érünk Tusnádfürdőre. Másnap, szombaton reggel megyünk Csíkszeredába, ahonnan fölmegyünk a kijelölt szektorunkba, és részt veszünk a Szentatya által celebrált szentmisén. Aznap délután visszatérünk Tusnádfürdőre, ahol megalszunk, majd reggelizés és szentmise után indulunk vissza Budapestre. A tervek között szerepel a csíksomlyói kegytemplom meglátogatása. A hazaérkezésre az esti órákban (22 óra körül) kell számítani. Élelmet csak az első napra hozzon mindenki magával. Az első este már vacsorával várnak bennünket, de a többi étkezés is megoldott. Kérem, hogy mindenki ellenőrizze le a személyigazolványát, hogy érvényes-e. Kártya típusú személyigazolvány szükséges. Utasbiztosítás megkötése egyénileg történik. A költség befizetése lehetőleg az utazás előtt történjen meg, vagy legkésőbb az odautazáskor a buszon.

5. Plébániánk is részt vesz a június 10-én Pünkösdhétfőn Máriaremetén megrendezésre kerülő Karizmák ünnepén. Az eddigi szokásoknak megfelelően önálló sátrunk is lesz. A sátras bemutatkozások délelőtt 9 órakor kezdődnek. Közös indulás is lesz a plébániáról június 10-én hétfőn reggel 8 órakor.

6. A nyári hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a táborra való jelentkezés utolsó időpontja június 9. A mai vasárnapon kívül még június 9-én a délelőtti mise után lehet leadni a jelentkezést, és befizetni a tábor díját.

7. Plébániánk szokásos felnőtt lelkigyakorlatát idén augusztus 6. keddtől augusztus 10. szombatig tartjuk Győrben, az Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Jelmondata: “Én lelket adok belétek, és életre fogtok kelni. Amennyiben igény van rá, a lelkigyakorlatozó felnőttek gyermekei számára felügyeletet szervezünk. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető. A jelentkezési határidő: június 16.

1. Az új Képviselőtestület eskütételére ma a 9:30 órai szentmise végén kerül sor.

2. Kedden várom hittanra a katekumeneket, szerdán reggel 8 órára a nyugdíjasokat, csütörtök este pedig az ifjúságot.

3. Kérem az elsőáldozók szüleit, hogy aki szeretné megkapni az elsőáldozási fényképeket, adja meg a nevét és pontos e-mail címét a sekrestyében.

4. A csíksomlyói zarándoklatra május 31-én, pénteken reggel 6 órakor indulunk a templomtól, és aznap este (kb. 19 órakor) érünk Tusnádfürdőre. Másnap, szombaton reggel megyünk Csíkszeredába, ahonnan fölmegyünk a kijelölt szektorunkba, és részt veszünk a Szentatya által celebrált szentmisén. Aznap délután visszatérünk Tusnádfürdőre, ahol megalszunk, majd reggeli és szentmise után indulunk vissza Budapestre. A hazaérkezésre az esti órákban kell számítani. Élelmet csak az első napra hozzon mindenki magával. Az első este már vacsorával várnak bennünket, de a többi étkezés is megoldott. Kérem, hogy mindenki ellenőrizze le a személyigazolványát, hogy érvényes-e. Kártya típusú személyigazolvány szükséges.

5. Szeretettel hívjuk gyerek- és ifjúsági hittanosainkat a nyári táborunkba. Egyben felhívjuk a táborozók és a szülők figyelmét, hogy a táborra való jelentkezés utolsó időpontja június 9. A mai vasárnapon kívül még május 26-én és június 9-én lehet leadni a jelentkezést, és befizetni a tábor díját.