A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. A mai, fél 10 órai szentmise végén a Vándor Evangélium imaszolgálat fogadalomtételére kerül sor.

2. Ma 17:00 órától szentségimádást tartunk.

3. Plébániánk 75 évvel ezelőtt, október 6-án kapott önálló plébániai rangot, melyet 3 napos ünnepség sorozattal szeretnénk meghálálni mennyei Atyánknak. Nyitányként október 6-án 10:00-17:00 óráig Szentségimádást tartunk. Október 9-10-én gazdag programok, ünnepi szentmisék várják majd a kedves Híveket, illetve a lakótelepünkön élőket. A hír eljuttatásában kérjük segítségüket, melyhez elkészültek a plakátok, szórólapok. A szórólapok a nagyperselyről elvihetők. Hívjuk meg a szomszédunkban élő családokat, időseket, fiatalokat! Kérjük, hogy a vendéglátáshoz, aki teheti, egy-egy tálca süteménnyel járuljon hozzá. Külön kérem a Kedves Híveket, hogy jöjjenek el, együtt ünnepeljünk.

4. A szerdai egész napos szentségimádáshoz kihelyeztünk egy lapot a hirdetőtáblára. Kérem a Kedves Híveket, hogy iratkozzanak föl. (Szerdán reggel megtartjuk a reggeli szentmisét).

5. Szombaton reggel elmarad az igeliturgia, mivel este 6 órakor ünnepi szentmise lesz azon a napon.

6. Október hónapban a reggeli szentmisék után, illetve az esti szentmisék előtt elimádkozzuk a rózsafüzért.

7. A hitoktatókkal elkészítettük a hittanórák tervezetét. Ezt külön kihelyeztük a hirdetőtáblákra. A hittanokat október 12-én kezdjük el a plébánián.

1. Október 1-jén első péntek lesz. Este 6-kor fogjuk tartani a szentmisét.

2. Plébániánk 75 évvel ezelőtt, október 6-án kapott önálló plébániai rangot, melyet 3 napos ünnepség sorozattal szeretnénk meghálálni mennyei Atyánknak. Nyitányként október 6-án 10:00-17:00 óráig Szentségimádást tartunk. Október 9-10-én gazdag programok, ünnepi szentmisék várják majd a kedves Híveket, illetve a lakótelepünkön élőket. A hír eljuttatásában kérjük segítségüket, melyhez elkészültek a plakátok, szórólapok. A szórólapok a nagyperselyről elvihetők. Hívjuk meg a szomszédunkban élő családokat, időseket, fiatalokat! Kérjük, hogy a vendéglátáshoz, aki teheti, egy-egy tálca süteménnyel járuljon hozzá.

3. A járványhelyzet miatt az utóbbi másfél év során nem tudtuk Plébániánkon személyes formában működtetni a hittanórákat. Hiányoztak a találkozások és a közösen átélt élmények. Bízva benne, hogy nem lesznek újabb korlátozások, október 1-től újraindítjuk a plébániai hittanokat óvodás kortól minden csoport számára, beleértve az egyetemistákat is. Sokan iskolában is tanulnak hittant, ezért az ismeret átadása mellet a közösség építésre fektetjük a fő hangsúlyt. Szeretnénk továbbra is közösen átélt élményeket adni a gyermekek számára, és szeretnénk megéreztetni velük, hogy milyen jó, hogy tagjai lehetünk Plébániánknak. Elkezdtük a csoportok összeállítását, de még a véglegesítéshez szükségünk lenne a jelentkezési lapok kitöltésére. A jelentkezési lapok a templom bejáratánál találhatók. Kérjük, szeptember A MAI NAPON adják le a jelentkezést a sekrestyében vagy az irodában. Szeretettel várunk minden gyermeket! A hittanórák időpontjait a jövő vasárnap közöljük.

1. Köszönetet mondok mindazoknak, akik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjain részt vettek, és külön hálámat fejezem Dr. Csörgő Istvánnak és Csörgőné König Krisztának azért, hogy a közösségi regisztrációt szervezték, és segítettek bennünket abban, hogy részt vehessünk a kívánt programokon.

2. Ma a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, Somogyi László kanonok úrról, kerületünk díszpolgáráról.

3. Plébániánk 75 évvel ezelőtt, október 6-án kapott önálló plébániai rangot, melyet 3 napos ünnepség sorozattal szeretnénk meghálálni mennyei Atyánknak. Nyitányként október 6-án 10:00-17:00 óráig Szentségimádást tartunk. Október 9-10-én gazdag programok, ünnepi szentmisék várják majd a kedves Híveket, illetve a lakótelepünkön élőket. A hír eljuttatásában kérjük segítségüket, melyhez hamarosan elkészül a nyomtatott plakát. Hívjuk meg a szomszédunkban élő családokat, időseket, fiatalokat!

4. A járványhelyzet miatt az utóbbi másfél év során nem tudtuk Plébániánkon személyes formában működtetni a hittanórákat. Hiányoztak a találkozások és a közösen átélt élmények. Bízva benne, hogy nem lesznek újabb korlátozások, október 1-től újraindítjuk a plébániai hittanokat óvodás kortól minden csoport számára, beleértve az egyetemistákat is. Sokan iskolában is tanulnak hittant, ezért az ismeret átadása mellet a közösség építésre fektetjük a fő hangsúlyt. Szeretnénk továbbra is közösen átélt élményeket adni a gyermekek számára, és szeretnénk megéreztetni velük, hogy milyen jó, hogy tagjai lehetünk Plébániánknak. Elkezdtük a csoportok összeállítását, de még a véglegesítéshez szükségünk lenne a jelentkezési lapok kitöltésére. A jelentkezési lapok a templom bejáratánál találhatók. Kérjük, szeptember 26-ig adják le a jelentkezést a sekrestyében vagy az irodában. Szeretettel várunk minden gyermeket!

5. Ismét lesz ruhagyűjtés a karitászban. A hirdetőtáblán kitett időpontokban, szeptember 20-26-a között lehet a Csontváry utcai karitász helyiségbe jó állapotú, de már megunt vagy használaton kívüli ruhaneműket.

I. A mai napon kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban hirdetjük a következőket:

1. Hangsúlyozzuk, hogy akik nem regisztráltak, szintén részt vehetnek a Kongresszus programjain. Aki a három nagy szentmise (nyitómise, szombat esti mise a körmenettel, zárómise) közül valamelyiken szeretne részt venni, de nem regisztrált előzetesen, semmi teendője nincs, egyszerűen odamegy. Azonban valószínűleg csak távolabbi szektorban fog helyet kapni. A hétköznapok Hungexpo-s programjaira pedig úgy lehet előzetes regisztráció nélkül bejutni, hogy napijegyet kell váltani a helyszínen.

2. Akik elektronikusan regisztráltak, már megkapták a levelet a rendezvényeken való részvétel gyakorlati tudnivalóiról és a kapcsolódó biztonsági előírásokról. Ezek a NEK hivatalos honlapján is olvashatók. Most kiemelünk a tudnivalók közül néhány fontosat. Kérem, hogy különösen figyeljenek azok, akik papíron jelentkeztek:
– A három nagy szentmise kezdete előtt legalább 2 órával ott kell lenni a helyszínen. A várakozási időben felvezető programok lesznek.
– A három nagy szentmisén ülőhely nem lesz, javasolt és megengedett az összecsukható kis szék bevitele.
– Ennivaló, továbbá műanyag palackban innivaló bevihető.

II. Szeptember 7-én 19:00 órától hitoktatói megbeszélést fogunk tartani.

III. A Kongresszus miatt a mai napon elmarad a 18:00 órai szentmise, jövő vasárnap pedig elmarad a 9:30 órai szentmise.

IV. Örömmel közölhetem, hogy a gitáros énekkar az új tanévvel újraindul. Szeptember 19-től kezdődően vasárnaponként fél 9-től kezdődnek a próbák, egyelőre a fenti ovis teremben. Az első nagyobb megmozdulás a plébánia jubileumi ünnepségén lesz. Erre a napra már 19-én el is kezdjük a felkészülést (a Somogyi László atyáról való megemlékezést követően). Várunk minden régi tagot, és természetesen az újakat is.

I. A jövő vasárnap, azaz szeptember 5-én kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban hirdetjük a következőket:

1. A mai napon lezárul a regisztrálási és ezzel együtt az előzetes jegyigénylési lehetőség a NEK rendezvényeire. A jegyeket augusztus 30-tól küldik ki email-ben azok részére, akik elektronikusan regisztráltak. Akik papíron jelentkeztek a Csörgő házaspárnál, tőlük fogják megkapni a jegyeket.

2. Hangsúlyozzuk, hogy akik nem regisztráltak, szintén részt vehetnek a Kongresszus programjain. Aki a három nagy szentmise (nyitómise, szombat esti mise a körmenettel, zárómise) közül valamelyiken szeretne részt venni, de nem regisztrált előzetesen, semmi teendője nincs, egyszerűen odamegy. Azonban valószínűleg csak távolabbi szektorban fog helyet kapni. A hétköznapok Hungexpo-s programjaira pedig úgy lehet előzetes regisztráció nélkül bejutni, hogy napijegyet kell váltani a helyszínen.

3. Akik elektronikusan regisztráltak, már megkapták a levelet a rendezvényeken való részvétel gyakorlati tudnivalóiról és a kapcsolódó biztonsági előírásokról. Ezek a NEK hivatalos honlapján is olvashatók. Kérjük, hogy ezeket a tudnivalókat és biztonsági előírásokat minden résztvevő gondosan és figyelmesen olvassa el, és ennek megfelelően készülődjön. Most kiemelünk a tudnivalók közül néhány fontosat. Kérem, hogy különösen figyeljenek azok, akik papíron jelentkeztek:
– A három nagy szentmise kezdete előtt legalább 2 órával ott kell lenni a helyszínen. A várakozási időben felvezető programok lesznek.
– A három nagy szentmisén ülőhely nem lesz, javasolt és megengedett az összecsukható kis szék bevitele.
– Ennivaló, továbbá műanyag palackban innivaló bevihető.

II. Ma 9:30-kor tanévnyitó szentmisét tartunk.

III. Szeptember 3-án, első pénteken este 6 órakor tartjuk a szentmisét.

IV. Szeptember 7-én 19:00 órától hitoktatói megbeszélést fogunk tartani.

V. A plébániai hittanok időpontjairól csak szeptember közepe után tudunk tájékoztatást adni.

VI. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt a következő vasárnapi misék NEM lesznek megtartva a templomunkban:
– szeptember 5. 18 órai szentmise;
– szeptember 12. fél 10-es szentmise.