A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Ma a 9:30 órai szentmisén tartjuk templomunk búcsúünnepét. A szentmisét a Mária Rádió fogja közvetíteni. A hagyományos ünnepi műsor és közös ebéd idén elmarad.

2. A nyári napközis táborunk szülői értekezlete a mai fél 10-es mise után lesz a Szent László teremben. Kérjük a táborban részt vevő gyerekek szüleit, hogy jöjjenek el rá.

3. Megjelent a Veled és Feléd búcsúi száma. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

4. A holnapi naptól a megszokott rend szerint, a gyóntató helyiségben lesz a gyóntatás.

5. Az elsőáldozás idén szeptember 13-án, vasárnap lesz a 9:30 órai szentmise keretében. Kérem, hogy aki szeretne elsőáldozni, járjon el a felkészítőkre. A most következő kedden lesz még egy felkészítő (este 7-kor). A további oktatásokat szeptember elején tartjuk meg.

6. A bérmálkozás október 4-én lesz. Az erre való felkészülést szeptembertől folytatjuk.

7. Nagy Nikoletta hitoktató várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik idén már legalább 8. osztályba lépnek, és szeretnének részt venni az augusztus 10-16. között megrendezésre kerülő Bükkzsérc-i táborban. Jelentkezés: nikol93101@gmail.com e-mail címen vagy a 0630/7231576 telefonszámon.

8. Pénteken, mivel első péntek lesz, 18:00 órakor tarjuk a szentmisét.

1. Tóth Bertalan atya az elmúlt héten ünnepelte pappászentelésének 25. évfordulóját. Ma a saját hívei körében is megünnepli ezüstmiséjét. Reggel 8 órakor Süttőn, 9:45-kor Piszkén van a szentmise, ezüstmisés áldással.

2. Jövő vasárnap a 9:30 órai szentmisén tartjuk templomunk búcsúünnepét. A szentmisét a Mária Rádió fogja közvetíteni. A hagyományos ünnepi műsor és közös ebéd idén elmarad.

3. Július 20-25. között plébániánk napközis tábort szervez. A napi program általában 8:00-tól 16:00 óráig tart, kivéve két kirándulós napot, amikor 17:00 órakor ér véget. A tábor utolsó napján, szombaton családi nap lesz. Kérjük, akik korábban jelezték a részvételi szándékukat, ők is töltsenek ki jelentkezési lapot. A jelentkezési lap leadását és a tábori díj befizetését az irodában lehet intézni Kovács Krisztiánnál. Jövő vasárnap a 9:30 órai szentmise után szülői értekezlet lesz ezzel kapcsolatban. Eddig lehet jelentkezni és befizetni a tábor díját (4.000 Ft-ot).

4. Az elsőáldozás idén szeptember 13-án, vasárnap lesz a 9:30 órai szentmise keretében. Kérem, hogy aki szeretne elsőáldozni, járjon el a felkészítőkre. A közeljövőben két ilyen kedd esti (19:00 órai) alkalom lesz: Június 23. és 30. A további oktatásokat szeptember elején tartjuk meg.

5. A bérmálkozás október 4-én lesz. Az erre való felkészülést szeptembertől folytatjuk.

6. Nagy Nikoletta hitoktató várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik idén már legalább 8. osztályba lépnek, és szeretnének részt venni az augusztus 10-16. között megrendezésre kerülő Bükkzsérc-i táborban. Jelentkezés: nikol93101@gmail.com e-mail címen vagy a 0630/7231576 telefonszámon.

1. Ma a 9:30 órai szentmisén tartjuk a Te Deum-ot, hálát adunk az elmúlt tanév minden kegyelméért.

2. Köszönetet mondok azoknak, akik a tegnapi szentségimádáson részt vettek, s külön köszönet Kovács Péternek azért, hogy vállalta a vezetését.

3. Pénteken délután sokan eljöttek a felújítandó Szent Erzsébet teremben lévő könyvek, polcok, eszközök pakolását végezni. Köszönetet mondok Kovács Krisztiánnak, Magyari Edének, Szabó Viktornak, Kovács Péternek, ifj. Kovács Péternek, Nagy Róbertnek, Gerencsér Istvánnak, Lakatos Mátyásnak, Szabó Simonnak.

4. Július 20-25. között plébániánk napközis tábort szervez. Várjuk a további jelentkezéseket. Kérjük, hogy aki szeretne jönni, mielőbb döntsön, és jelezze, mert a szervezéshez szükséges a létszám ismerete. A tervek szerint lesz két kirándulós nap (Velencei-tó, Királyrét). A többi napokon a plébánián vagy a napnak egy kis részét a közelben, a szabadban tervezzük eltölteni. Ezeken a napokon bibliai témákat dolgozunk fel. Az étkezés megoldott, Zsóka néni és Sanyi bácsi fog főzni.

5. Az elsőáldozás idén szeptember 13-án, vasárnap lesz a 9:30 órai szentmise keretében. Kérem, hogy aki szeretne elsőáldozni, járjon el a felkészítőkre. A közeljövőben három ilyen kedd esti (19:00 órai) alkalom lesz: Június 16., 23. és 30. A további oktatásokat szeptember elején tartjuk meg.

6. A bérmálkozás október 4-én lesz. Az erre való felkészülést szeptembertől folytatjuk.

7. Tóth Bertalan atya a most következő héten ünnepli pappászentelésének 25. évfordulóját. Jövő vasárnap, június 21-én a saját hívei körében is megünnepli ezüstmiséjét. Reggel 8 órakor Süttőn, 9:45-kor Piszkén lesz a szentmise, ezüstmisés áldással.

8. Nagy Nikoletta hitoktató felhívása: Szeretnélek titeket meghívni a Rákóczifalva- Szandaszőlős Plébániai Ifjúsági hittan táborába, amelynek vezetője és szervezője Kómár István atya! Én már 2007-óta, idestova 13 éve táborozom a csappal és zseniálisak, Megélhettem velük az igazi keresztény hétköznapokat, közelebb kerülhettem általuk Istenhez, de mégis korombeli poénokkal és csínyekkel tűzdelve teltek a napok. Ez egy ifjúsági tábor tehát szeptembertől 8. évfolyamba lépő korcsoportól várjuk jelentkezést egészen a huszonéves korosztályig, nincs felső korlát. A tábor Bükkzsércen lesz augusztus 10-16-ig. Plébániai szálláson leszünk. A tábor díja 25 000 Ft. Az utazás még nincs összehangolva, de a plébánia előtt lenne találkozó és én vinném el tömegközlekedéssel a pesti különítményt a táborhelyre, de ha vannak lelkes autóval rendelkező szülők, akkor akár autóval is eljuthatunk oda. Jelentkezni lehet nálam a nikol93101@gmail.com címen ha kérdés van még akkor a 0630/7231576 telefonszámon vagyok elérhető.

1. Június 14-én fogjuk tartani a Te Deumot az éppen akkor aktuális lehetőségek szerint. Idén nem lesz úrnapi körmenet.

2. A búcsút június 28-án fogjuk tartani, szintén az akkor aktuális szabályoknak megfelelően. A 9:30 órai szentmisét a Mária Rádió fogja majd közvetíteni a búcsú ünnepén.

3. A következő vasárnapokon a mai naphoz hasonlóan vasárnapi miserend lesz. A misézés a templomban történik, s ha az időjárás engedi, akkor az udvaron kihangosítás által hallható lesz a szentmise. Kezünket fertőtlenítsük áldozás előtt, tartsunk egymástól kellő távolságot, és használjunk szájmaszkot a mise alatt is. A perselyezés a szentmise végén történik. Természetesen, ha engedmények lesznek, akkor ennek megfelelően fogjuk tartani a szentmiséket.

4. Az elsőáldozásra készülők számára hirdetem, hogy őszig nem lesz elsőáldozási vizsga. Ma a fél 10 órai szentmise után várom a szülőket megbeszélésre. Kérem, hogy az aktuális hatósági előírásokat tartsuk be a megbeszélés során.

5. A bérmálkozók számára is szeretnék megbeszélést tartani. Június 9-én, kedden este 7 órára várom őket.

6. Július 20 és 25 között plébániánk napközis tábort szeretne szervezni az általános iskolás korosztálynak. Ehhez azonban szükséges lenne felmérni, hogy mennyien vennék igénybe a napközis tábor. A plébánia levelező listáján és a honlapon elérhető annak az elektronikus kérdőívnek az elérhetősége, melyet kérjük, hogy június 8-ig töltsenek ki. Akinek nincs internet elérhetősége, az irodában kérhet segítséget a kérdőív kitöltésében. Várjuk a 15. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését is, akik segítőként vennének részt a napközis táborban. Kérdőív elérhetősége: https://forms.gle/vNSkt7TmoZPdcNVc8

7. Nagy Nikoletta hitoktató felhívását olvasom fel: Szeretnélek titeket meghívni a Rákóczifalva- Szandaszőlős Plébániai Ifjúsági hittan táborába, amelynek vezetője és szervezője Kómár István atya! Én már 2007-óta, idestova 13 éve táborozom a csappal és zseniálisak, Megélhettem velük az igazi keresztény hétköznapokat, közelebb kerülhettem általuk Istenhez, de mégis korombeli poénokkal és csínyekkel tűzdelve teltek a napok. Ez egy ifjúsági tábor tehát szeptembertől 8. évfolyamba lépő korcsoportól várjuk jelentkezést egészen a huszonéves korosztályig, nincs felső korlát. A tábor Kazáron lesz augusztus 10-16-ig. Plébániai szálláson leszünk. A tábor díja 25 000 Ft. Az utazás még nincs összehangolva, de a plébánia előtt lenne találkozó és én vinném el tömegközlekedéssel a pesti különítményt a táborhelyre, de ha vannak lelkes autóval rendelkező szülők, akkor akár autóval is eljuthatunk oda. Jelentkezési határidő Július 7. Jelentkezni lehet nálam a nikol93101@gmail.com címen ha kérdés van még akkor a 0630/7231576 telefonszámon vagyok elérhető.

1. Június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100., szomorú évfordulóján délután fél 5-kor az egész Kárpát-medencében megszólalnak a harangok. Csendesedjünk el, s legalább egy Miatyánkot mindannyian imádkozzunk el ebben az időpontban nemzetünkért.

2. Terveim szerint június 14-én fogjuk tartani a Te Deumot az éppen akkor aktuális lehetőségek szerint. A búcsút június 28-án fogjuk tartani, szintén az akkor aktuális szabályoknak megfelelően. A 9:30 órai szentmisét a Mária Rádió fogja majd közvetíteni a búcsú ünnepén.

3. A következő vasárnapokon a mai naphoz hasonlóan vasárnapi miserend lesz. A misézés a templomban történik, s ha az időjárás engedi, akkor az udvaron kihangosítás által hallható lesz a szentmise. Kezünket fertőtlenítsük áldozás előtt, tartsunk egymástól kellő távolságot, és használjunk szájmaszkot a mise alatt is. A perselyezés a szentmise végén történik. Természetesen, ha engedmények lesznek, akkor ennek megfelelően fogjuk tartani a szentmiséket.

4. Az elsőáldozásra készülők számára hirdetem, hogy őszig nem lesz elsőáldozási vizsga. Június 7-én a fél 10 órai szentmise után várom a szülőket megbeszélésre. Kérem, hogy az aktuális hatósági előírásokat tartsuk be a megbeszélés során.

5. A bérmálkozók számára is szeretnék megbeszélést tartani. Június 9-én este 7 órára várom őket.

6. Július 20 és 25 között plébániánk napközis tábort szeretne szervezni az általános iskolás korosztálynak. Ehhez azonban szükséges lenne felmérni, hogy mennyien vennék igénybe a napközis tábor. A plébánia levelező listáján és a honlapon elérhető annak az elektronikus kérdőívnek az elérhetősége, melyet kérjük, hogy június 8-ig töltsenek ki. Akinek nincs internet elérhetősége, az irodában kérhet segítséget a kérdőív kitöltésében. Várjuk a 15. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését is, akik segítőként vennének részt a napközis táborban. Kérdőív: https://forms.gle/vNSkt7TmoZPdcNVc8

7. Nagy Nikoletta hitoktató felhívását olvasom fel: Szeretnélek titeket meghívni a Rákóczifalva- Szandaszőlős Plébániai Ifjúsági hittan táborába, amelynek vezetője és szervezője Kómár István atya! Én már 2007-óta, idestova 13 éve táborozom a csappal és zseniálisak, Megélhettem velük az igazi keresztény hétköznapokat, közelebb kerülhettem általuk Istenhez, de mégis korombeli poénokkal és csínyekkel tűzdelve teltek a napok. Ez egy ifjúsági tábor tehát szeptembertől 8. évfolyamba lépő korcsoportól várjuk jelentkezést egészen a huszonéves korosztályig, nincs felső korlát. A tábor Kazáron lesz augusztus 10-16-ig. Plébániai szálláson leszünk. A tábor díja 25 000 Ft. Az utazás még nincs összehangolva, de a plébánia előtt lenne találkozó és én vinném el tömegközlekedéssel a pesti különítményt a táborhelyre, de ha vannak lelkes autóval rendelkező szülők, akkor akár autóval is eljuthatunk oda. Jelentkezési határidő Július 7. Jelentkezni lehet nálam a nikol93101@gmail.com címen ha kérdés van még akkor a 0630/7231576 telefonszámon vagyok elérhető.