A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Köszönetet mondok mindazoknak, akik tegnap délután eljöttek a szentségimádásra. (Kb. 35-en vettek részt).

2. Előre hirdetem, hogy a járvány miatt az adventi koszorúkötés és az adventi lelki nap sajnos elmarad.

3. Erzsébet-nap alkalmából a Katolikus karitász ismét küldött kenyeret, melyeknek megszentelése a reggel 7 órai mise után történik idén. A kenyereket a templom főbejárata előtt lehet átvenni.

4. Jövő vasárnap, november 29-től december 6. vasárnapig tartós élelmiszer gyűjtést szervez karitász csoportunk itt a templomban, a megszokott módon. Az oldalhajóban lévő asztalra kérjük letenni tehát jövő vasárnaptól egy hétig az adományokat, melyekkel rászoruló családokat támogatunk karácsony előtt.

1. A templomban és a hittantermekben úgy alakítottuk ki az ülőhelyeket, hogy meglegyen a megfelelő távolság. Kérjük a Kedves Híveket, hogy a székeket ne mozdítsák el a helyükről, és csak a székekre, illetve a padok közepén megjelölt helyre üljenek.

2. A Magyar Püspöki Kar és a Bíboros úr rendelkezése értelmében a plébánián egyelőre nem tartható semmilyen közösségi összejövetel. A katekumen hittan online formában lesz megtartva. Ugyanígy a többi hittan csoporttal is ilyen módon vesszük fel a kapcsolatot, és tartjuk meg a foglalkozásokat.

3. A Bíboros úr legutóbbi körlevelében felmentést adott a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól mindazoknak, akiknek a részvétel bármilyen nehézséget vagy kockázatot jelent.

4. Kérjük, hogy aki teheti, a reggeli vagy az esti szentmisén vegyen részt, mert a délelőtt 9:30 órai szentmisén szokott leginkább nehézséget okozni a férőhelynél nagyobb létszám.

5. November 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén világméretű szentségimádás lesz a NEK szervezésében. Templomunkban 17:00 órakor kezdjük a vezetett szentségimádást. Kérem, hogy aki tud, regisztráljon a corpusdomini.iec2020.hu oldalon. (Plébániánk regisztrációja megtörtént). Plébániánk szentségimádásához a közvetlen link, ahol regisztrálni lehet: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/481

6. Előre hirdetem, hogy a járvány miatt az adventi koszorúkötés és az adventi lelki nap sajnos elmarad.

1. Erdő Péter bíboros úr legújabb rendelkezése kiemelten hangsúlyozza, hogy minden szentmisén tartsuk be a biztonságos távolságot, és fertőtlenítsünk kezet a templomba (közösségi termekbe) való belépéskor, ill. áldozás előtt. A rendelkezésben új előírást jelent az idei tanévben, hogy csak a szentségre felkészítő hittanokat tartsuk meg. Így plébániánkon – újabb rendelkezésig – csak a katekumen hittanokat tartjuk meg. A vasárnapi szentmisén való SZEMÉLYES részvétel kötelezettsége alól mentesülnek azok, akik a vírus miatt jogosan félnek közösségbe menni, továbbá, akik beteget ápolnak, vagy nagyon idős, veszélyeztetett személlyel laknak együtt, illetve akik hatósági karanténben vannak, s akik állapotbeli kötelességük miatt nem juthatnak el templomba. Azonban azoknak, akik nem tudnak a fenti okok miatt személyesen részt venni szentmisén, TV-n, Rádión vagy interneten keresztül kapcsolódjanak be szentmise közvetítésbe.

2. A Veled és Feléd plébániai újság elmúlt számaihoz beküldött megfejtések közül kisorsolt nyertesek: Biriszló Marika, Papp Istvánné és Tarjániné Varga Katalin. A nyeremények a sekrestyében vehetők át.

3. November 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén világméretű szentségimádás lesz a NEK szervezésében. Templomunkban 17:00 órakor kezdjük a vezetett szentségimádást. Kérem, hogy aki tud, regisztráljon a corpusdomini.iec2020.hu oldalon. (Plébániánk regisztrációja megtörtént). Plébániánk szentségimádásához a közvetlen link: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/481

1. Ma délután 5 órától szentségimádás lesz.

2. A ma esti szentmise végén (19 órakor) elvégezzük a lucernáriumot az elhunytakért.

3. November 2-án, Halottak Napján három szentmise lesz: reggel 7-kor, fél 8-kor és 8-kor.

4. Az urnatemető nyitvatartása az alábbiak szerint lesz:
– Ma reggel 7-től 12 óráig, valamint délután 16-19 óráig.
– November 2-án, hétfőn (Halottak Napján) reggel 7-től 11 óráig.

5. Kedden este 7 órától katekumen hittan lesz.

6. Csütörtök este ifjúsági hittan lesz a nagyobbaknak.

7. A középiskolás ifiseknek most pénteken este 7-től lesz a hittan.

8. November 6-án a hónap első péntekje lesz. A szentmisét 18:00 órakor végezzük.

9. A karitászban összegyűlt ruhák közül a hirdetőtáblán és a honlapon megjelölt időpontokban lehet jönni válogatni és csak elvinni ruhákat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a karitász helyiségben viseljenek maszkot, és fél óránál tovább ne maradjanak, hogy mindenkinek legyen lehetősége a ruhák között válogatni, mert a helyiségben 3 főnél több egyszerre nem tartózkodhat.

10. Az Apostoli Penitenciária – a járványhelyzetre való tekintettel – kiterjesztette a halottak javára végezhető búcsúnyerés idejét és lehetőségeit. Ha valaki november folyamán összesen nyolc különböző napon végez temetőlátogatást, és ezt kegyelmi állapotban teszi, teljes búcsút nyer, és ezt felajánlhatja elhunyt szeretteiért. Halottak napjához kapcsolódóan pedig november folyamán akár csak egy alkalommal végzett templom vagy kápolnalátogatás is felajánlható az elhunytakért. Természetesen a templom vagy temető látogatás alkalmával imádkozni kell az elhunytakért, illetve a Szentatya szándékára külön elimádkozni a Hiszekegyet és a Miatyánkot. Ha valaki nem tud elmenni se templomba, se temetőbe, mert beteg vagy veszélyeztetett, akkor otthon (Jézus vagy Mária szentkép előtt) imádkozzon, és így is elnyeri a teljes búcsút.

1. Október 31-én, szombaton délelőtt 9-1/2 10 körül érkezik az almaszállítmány azoknak, akik megrendelték.

2. November 1-jén, mivel Mindenszentek ünnepe vasárnapra esik, reggel 7-kor, délelőtt fél 10-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék. Az esti mise után elvégezzük a lucernáriumot az elhunytakért.

3. November 2-án, Halottak Napján három szentmise lesz: reggel 7-kor, fél 8-kor és 8-kor.

4. Az urnatemető nyitvatartása az alábbiak szerint lesz:
– Október 31-én, szombaton reggel 7-től 12 óráig, valamint 16-18 óráig;
– November 1-jén, vasárnap reggel 7-től 12 óráig, valamint délután 16-19 óráig.
– November 2-án, hétfőn (Halottak Napján) reggel 7-től 11 óráig.

5. A karitász csoport ruhagyűjtési akciója után a következő héten szükség lenne olyan segítőkre, akik szétválogatják és rendszerezik a ruhákat. Kérem, hogy aki október 19. és november 1. között tud segíteni, jelentkezzen a hirdetőtáblán kitett elérhetőségeken Kovácsné dr. Sztrakay Katalinnál!