Hirdetések

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Tegnap délelőtt lelki napot tartottunk. Köszönetet mondok minden résztvevőnek.

2. A Mikulás a mai napon, a 9:30 órai szentmise végén fog érkezik templomunkba.

3. Ma a fél 10-es mise után lesz hagyományos adventi vásárunk.

4. Ma délután 3-tól várjuk pásztorjáték próbára a gyerekeket és a fiatalokat.

5. Megjelent a „Veled és Feléd” adventi száma. A nagyperselyen megtalálható. Ára 100 Ft.

6. Hétköznapokon reggel 6 órakor kezdődnek a Rorate szentmisék.

7. Kedden este 7 órára várom hittanra katekumeneket. Pénteken reggel 7:30-tól tartjuk a nyugdíjas hittant. A szentségimádás iskolájának záró alkalma csütörtökön este fél 7-től lesz.

8. Pénteken délután 16 – 19 óra között ismét lesz miniklub a 9-12 évesek számára,

9. Ma két hete megkezdtük a szavazást a képviselőtestületi jelöltekre. A szavazást MA 19.00 órakor fogjuk lezárni. Szavazólap a nagyperselyről vihető el, személyenként 1 db. Kérjük, hogy csak az szavazzon, aki lelkiismeretében plébániánkhoz tartozónak érzi magát, és betöltötte a 18. életévét. Érvényesen szavazni a szavazólapon legfeljebb 8 név megjelölésével lehet. Nem kötelező 8 nevet megjelölni, inkább jelöljünk meg kevesebbet, de az alaposan átgondolt és megfontolt döntés eredménye legyen. A kitöltött szavazólapokat kérjük legkésőbb december 9. vasárnap este 19:00 óráig leadni az irodában vagy a sekrestyében.

10. Advent első hetében tartós élelmiszer gyűjtés van a templomunkban, melyet karácsony előtt osztunk szét egyházközségünk rászorulók között. Ezért december 2. és 9. között a szokásos módon, a templomban lévő asztalnál várjuk az adományokat!

11. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen időz az Oltáriszentség jelenlétében, az Eucharisztikus Szövetség tagjai sorába. A Szövetség tagjai vállalják, hogy egy éven át heti egy hétköznapi szentmisét vagy félórai szentségimádást ajánlanak fel közös szándékaikra: a plébániai közösségünk tagjainak lelki megújulásáért, Jézus akarata szerinti egységéért; papi, szerzetesi hivatásokért; a békéért és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért. Kérjük, hogy aki csatlakozni szeretne, iratkozzon fel a hátsó faliújságra kitett lapon. Kérjük azt is, hogy a régi tagok is erősítsék meg, hogy folytatják felajánlásukat. Az ünnepélyes ígérettételre december 16-án, a fél 10-es szentmise keretében kerül sor. Hisszük és tapasztaljuk, hogy közös imánk meghallgatásra talál.

12. Jövő vasárnap (december 16-án) 19:00 órakor képviselőtestületi ülés lesz. Az 5 évvel ezelőtt megválasztott testületnek ez lesz a búcsúülése.

1. Megjelent a „Veled és Feléd” adventi száma. A nagyperselyen megtalálható. Ára 100 Ft.

2. Tegnap délután koszorúkötés volt a plébánián, majd koszorú-megáldás a templomban. Köszönetet mondok Biriszló Péterné Marikának a szervezésért, s mindenkinek, aki segítségére volt, illetve Kis Lászlónak és Törsök Lászlónak a szükséges anyagok beszerzéséért.

3. A mai napon – a szentmisék után – lehet vásárolni kész adventi koszorúkat a kijáratnál.

4. Hétfőtől elkezdődnek a Rorate szentmisék, szokás szerint reggel 6:00 órakor tartjuk ezeket a szentmiséket. Bár pénteken első péntek lesz, nem délután, hanem szintén hajnalban tartjuk a szentmisét.

5. Ma délután 3-tól várjuk pásztorjáték próbára a gyerekeket és a fiatalokat.

6. Kedden este 7 órára várom hittanra felnőtteket. Pénteken reggel 7:30-tól tartjuk a nyugdíjas hittant. A szentségimádás iskolája továbbra is csütörtökön este fél 7-től lesz.

7. December 7-én pénteken 18 órától Felelősök Fóruma (FEFO) lesz a Szent László teremben.

8. Ma egy hete megkezdtük a szavazást a képviselőtestületi jelöltekre. A szavazást december 9-én vasárnap 19.00-kor fogjuk lezárni. Szavazólap a nagyperselyről vihető el, személyenként 1 db. Kérjük, hogy csak az szavazzon, aki lelkiismeretében plébániánkhoz tartozónak érzi magát. Érvényesen szavazni a szavazólapon legfeljebb 8 név megjelölésével lehet. Nem kötelező 8 nevet megjelölni, inkább jelöljünk meg kevesebbet, de az alaposan átgondolt és megfontolt döntés eredménye legyen. A kitöltött szavazólapokat kérjük legkésőbb december 9. vasárnap este 19:00 óráig leadni az irodában vagy a sekrestyében.

9. Advent első hetében tartós élelmiszer gyűjtés lesz templomunkban, melyet karácsony előtt osztunk szét egyházközségünk rászorulók között. Ezért december 2. és 9. között a szokásos módon, a templomban lévő asztalnál várjuk az adományokat!

10. December 8-án, azaz a most következő szombaton tartjuk az adventi lelki napot 9-13 óra között.

11. A lelkinap után, december 8-án délután 3-6-ig karácsonyi készülődés lesz a plébánián. Szeretettel várjuk azokat akik saját készítésű ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket!

12. Jövő vasárnap, december 9-én a fél 10-es mise után lesz hagyományos adventi vásárunk.

13. A Mikulás jövő vasárnap, a 9:30 órai szentmise végén fog érkezni templomunkba.

14. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen időz az Oltáriszentség jelenlétében, az Eucharisztikus Szövetség tagjai sorába. A Szövetség tagjai vállalják, hogy egy éven át heti egy hétköznapi szentmisét vagy félórai szentségimádást ajánlanak fel közös szándékaikra: a plébániai közösségünk tagjainak lelki megújulásáért, Jézus akarata szerinti egységéért; papi, szerzetesi hivatásokért; a békéért és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért. Kérjük, hogy aki csatlakozni szeretne, iratkozzon fel a hátsó faliújságra kitett lapon. Kérjük azt is, hogy a régi tagok is erősítsék meg, hogy folytatják felajánlásukat. Az ünnepélyes ígérettételre december 16-án, a fél 10-es szentmise keretében kerül sor. Hisszük és tapasztaljuk, hogy közös imánk meghallgatásra talál.

1. Ma minden szentmisén a Karitász javára gyűjtünk.

2. Ma délután 3-tól várjuk pásztorjáték próbára a gyerekeket és a fiatalokat.

3. Tegnap délután 5 órától egyórás szentségimádás volt templomunkban. Köszönetet mondok minden résztvevőnek.

4. Szintén tegnap – este 6 órától – megtartottuk templomunkban a Szent Erzsébet koncertet, amelyet idén megtisztelt jelenlétével a Karitász igazgatója, Csorba Gábor diakónus. Köszönetet mondok a kórusvezetőnek, Takácsné Hamar Katalinnak, a kórus minden tagjának, a karitászos testvéreknek, és mindenkinek, aki közreműködött a koncert és az agapé lebonyolításában, illetve azoknak, akik adományoztak. A koncert utáni gyűjtés eredménye 112.000 Ft, melyet nagycsaládos testvéreink segítésére fordít a helyi Karitász.

5. Kedden este 7 órára várom hittanra katekumeneket. A nyugdíjasok számára a héten rózsafüzér titokcsere lesz.

6. A mai napon megkezdjük a szavazást a képviselőtestületi jelöltekre, a szavazást december 9-én vasárnap 19.00-kor fogjuk lezárni. Szavazólap a nagyperselyről vihető el, személyenként 1 db. Kérjük, hogy csak az szavazzon, aki lelkiismeretében plébániánkhoz tartozónak érzi magát és elmúlt 18 éves. Érvényesen szavazni a szavazólapon legfeljebb 8 név megjelölésével lehet. Nem kötelező 8 nevet megjelölni, inkább jelöljünk meg kevesebbet, de az alaposan átgondolt és megfontolt döntés eredménye legyen. A kitöltött szavazólapokat kérjük legkésőbb december 9. vasárnap este 19:00 óráig leadni az irodában vagy a sekrestyében.

7. December 1-jén, azaz a most következő szombaton délután 4 órától adventi koszorúkötés lesz a templomunkban. Az ünnepélyes koszorú-megáldás és az első adventi gyertya meggyújtásának szertartása este 6 órakor fog kezdődni.

8. Előre hirdetem, hogy az adventi lelkinapot december 8-án fogjuk tartani.

9. Advent első hetében tartós élelmiszer gyűjtés lesz templomunkban, melyet karácsony előtt osztunk szét egyházközségünk rászorulók között. Ezért december 2 és 9 között a szokásos módon, a templomban lévő asztalnál várjuk az adományokat!

1. Kedden este 7 órára várom hittanra felnőtteket. A nyugdíjasok számára ezentúl nem szerdán, hanem pénteken reggel 8 órától lesz a bibliaóra.

2. A plébániai hittanosok közül a 3-4., ill. 5-6. osztályosoknak hirdetem, hogy mostantól kezdve – mivel kevesen éltek e korosztályból a heti hittan lehetőségével – havonta egy hosszabb miniklubos foglalkozás lesz ennek a korosztálynak. Az első ilyen alkalom november 24-én, szombaton délelőtt lesz 10-13 óra között. Várjuk tehát a 9-12 éveseket ezekre a foglalkozásokra.

3. November 24-én 17 órától egyórás szentségimádás lesz, mellyel az Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának kezdeményezéséhez csatlakozunk. Regisztráltam a plébániát. Aki teheti, csatlakozzon az Eucharisztikus Kongresszus honlapján (https://corpusdomini.iec2020.hu), vagy iratkozzon fel a sekrestyében.

4. Szintén november 24-én szombaton, este 6 órától kerül megrendezésre a már hagyományos Szent Erzsébet koncert. Erre az alkalomra ellátogat hozzánk Csorba Gábor állandó diakónus, akit a nyáron neveztek ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász vezetőjének. A koncert után agapét is szervezünk, kérjük, aki teheti, hozzon magával egy üveg üdítőt vagy egy tálca süteményt. A koncert után gyűjtést is lesz, a befolyt összegből plébániánk nagycsaládosait támogatjuk. Szeretettel várunk mindenkit!

5. Köszönöm a kedves híveknek a képviselőtestületi jelöltekre tett javaslataikat. E javaslatok alapján állítottam össze a jelöltek névsorát, mely a hirdetőtáblán olvasható. A listán szereplő személyeket ezúton tisztelettel felkérem a jelöltség vállalására. Kérem, hogy ha valaki nem tudja vállalni a jelöltséget, esetleg jogos kifogása van valamelyik jelöltet illetően, vagy bármilyen kérdése van a választással kapcsolatban, jelezze nálam november 18., vasárnap estig. Ezt követően fogom összeállítani a végleges jelöltlistát, ami majd a szavazólapra kerül. A szavazást várhatóan november 25-én fogjuk elkezdeni.

6. Jövő vasárnap lesz a Szent Erzsébet gyűjtés a Karitász javára.

7. Jövő vasárnap délután 3 órától pásztorjáték próba lesz. Szeretettel várjuk a gyermekeket.

1. Kedden este 7 órára várom hittanra katekumeneket. A nyugdíjasok számára ezen a héten nem szerdán, hanem pénteken reggel 8 órától lesz a bibliaóra.

2. A plébániai hittanosok közül a 3-4., ill. 5-6. osztályosoknak hirdetem, hogy mostantól kezdve – mivel kevesen éltek e korosztályból a heti hittan lehetőségével – havonta egy hosszabb miniklubos foglalkozás lesz ennek a korosztálynak. Az első ilyen alkalom november 24-én, szombaton délelőtt lesz 10-13 óra között. Várjuk tehát 9-12 éveseket ezekre a foglalkozásokra.

3. A héten érkezik templomunkba a Fatimai Vándorszobor. Kedden délután 17:30-tól rózsafüzér ájtatosság lesz, majd azt követi a fatimai mise. Egy hónapon keresztül nálunk lesz a szobor, és ez idő alatt minden reggeli szentmise után, illetve az esti szentmisék előtt elimádkozzuk a rózsafüzért.

4. November 17-én, egész napos lelki nap lesz felső tagozatos és középiskolás fiatalok számára. A lelki nap reggel 9 órakor fog kezdődni, és kb. 16 órakor fog majd véget érni. Az ebédet a plébánia állja, de süteményt, üdítőt lehet hozni.

5. Előre hirdetem, hogy november 24-én 17 órától egyórás szentségimádás lesz, mellyel az Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának kezdeményezéséhez csatlakozunk. Regisztráltam a plébániát. Aki teheti, csatlakozzon az Eucharisztikus Kongresszus honlapján (https://corpusdomini.iec2020.hu), vagy iratkozzon fel a sekrestyében.

6. Szintén két hét múlva, november 24-én szombaton, este 6 órától kerül megrendezésre a már hagyományos Szent Erzsébet koncert. Erre az alkalomra ellátogat hozzánk Csorba Gábor állandó diakónus, akit a nyáron neveztek ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász vezetőjének. A koncert után agapét is szervezünk, kérjük, aki teheti, hozzon magával egy üveg üdìtőt vagy egy tálca süteményt. A koncert után gyűjtést is lesz, a befolyt összegből plébániánk nagycsaládosait támogatjuk. Szeretettel várunk mindenkit!

7. Köszönöm a kedves híveknek a képviselőtestületi jelöltekre tett javaslataikat. E javaslatok alapján állítottam össze a jelöltek névsorát, mely a hirdetőtáblán olvasható. A listán szereplő személyeket ezúton tisztelettel felkérem a jelöltség vállalására. Kérem, hogy ha valaki nem tudja vállalni a jelöltséget, esetleg jogos kifogása van valamelyik jelöltet illetően, vagy bármilyen kérdése van a választással kapcsolatban, jelezze nálam november 18-ig, (vasárnap) estig. Ezt követően fogom összeállítani a végleges jelöltlistát, ami majd a szavazólapra kerül. A szavazást várhatóan november 25-én fogjuk elkezdeni.