A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. A mai napon a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

2. A nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés március 7-étől, tehát jövő vasárnaptól március 14-ig lesz. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy adományaikat a szokásos módon, a templom oldalában elhelyezett asztalra helyezzék majd el.

3. Az idei Nagyböjtben is van lehetőség hozzájárulni a NEST= Fészek Szociális Központ által jelenleg gondozott 90 nyomornegyedekben élő pakisztáni gyermek beiskolázási költségeihez, mert számukra a taníttatásért az általános iskolában is fizetni kell. (1 gyerek számára évi 75.000 Ft, amit a nyomorban élő analfabéta szülők képtelenek előteremteni) Plébániánk a korábbi években is küldött számukra támogatást, egyik évben az evangélikus testvérekkel is összefogva, esélyt adva ezeknek a gyermekeknek a nyomorból való felemelkedésre. Hálával köszönnek minden segítséget és örömmel küldték a hírt, hogy a támogatottak között vannak már olyan, akik felnőttek, és két fiú bejutott az egyetemre. Az adományokat a Jézus Szíve szobor melletti perselybe lehet elhelyezni.

4. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

5. A február elején gyűjtött ruhaneműből március 6. és március 12. között tart válogatást karitász csoportunk a Csontváry utca 23. szám alatti helyiségben. A hirdetőtáblán kitett időpontokban (http://www.szentlaszlo-havanna.hu/karitasz/) lehet ingyenesen elvinni ruhaneműt, és kérjük figyeljenek a járványügyi korlátozások miatti feltételekre is (pl. kötelező maszkviselés, 2-3 főnél többen nem lehetnek egyszerre a helyiségben, ezért ha várakozók vannak akkor csak fél órát lehet válogatni). Kérjük ezekben az időpontokban ne hozzanak ruhát, azt nem tudjuk fogadni!

6. Az idei virágvasárnapi passiójáték megvalósításához kérjük a felső tagozatos és annál idősebb ifjúsági hittanosok segítségét. A passiójáték megjelenítéséhez 25 képre van szükség, A/4-es méretben bármilyen technikával, mely azonban legfeljebb 4 színt tartalmazhat, melyből egynek pirosnak kell lennie. Várjuk tehát a fiatalok jelentkezését: a sekrestyében lévő listából lehet választani a képekből, és azokat a sekrestyében kell leadni március 14-éig. Kérdés esetén Szabó Viktornál és Kovácsné Sztrakay Katalinnál lehet érdeklődni.

1. Ma minden szentmisén lesz hamvazkodás azok számára, akik Hamvazószerdán nem tudnak eljönni a szentmisére.

2. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához. A Veled és Feléd előző három számának rejtvény-megfejtői közül kisorsolt nyertesek: Kovács Boglárka, Talpas Lajosné és Varga Edit. A nyeremények a sekrestyében vehetők át.

3. Kedden este 7 órától katekumen hittan lesz, csütörtökön pedig az ifjúsági csoportokkal találkozunk a megszokott módon este 7-től, illetve 8-tól.

1. A mai napon a reggel 7 órai és a fél 10-es szentmise végén házaspárok megáldására kerül sor.

2. Február 17-én, Hamvazószerdán este 6 órakor lesz a szentmise. Nagyböjtben péntekenként este 6 órakor kezdődnek a szentmisék, utána keresztúti ájtatosságot végzünk.

3. Jövő vasárnap minden szentmisén lesz hamvazkodás azok számára, akik Hamvazószerdán nem tudnak eljönni a szentmisére.

4. Gyásszal és veszteséggel élők számára lelki napok lesznek Tahiban április 9-11. között. A férőhelyek száma meghatározott (a járvány miatt). Részletek a hirdetőtáblán.

5. Előzetesen hirdetjük, hogy a nyári felnőtt lelkigyakorlat 2021. augusztus 10-14-ig lesz a kecskeméti Piarista Kollégiumban. Jelentkezési lap és a részleteket tartalmazó tájékoztató néhány hét múlva lesz elérhető.

1. Kedden este 7 órától katekumen hittan lesz, csütörtök este pedig a szokott időben az ifjúság számára lesz hittan (7-től, illetve 8-tól).

2. Ma minden szentmise végén Balázs-áldásban részesülhetnek, akik szerdán nem tudtak eljönni a szentmisére.

3. Ma délután 5 órától szentségimádást tartunk.

4. Február 13-án reggel 7 órakor tartjuk a szentmisét a fatimai Szent Szűz tiszteletére, utána pedig rózsafüzér ájtatosságot végzünk. Egy hónapig templomunkban lesz a fatimai vándor szobor. Ebben az időszakban minden reggeli szentmise után, illetve az esti szentmisék előtt elimádkozzuk a rózsafüzért.

5. Szintén február 13-án, szombaton, szentségimádást tartunk reggel 8-tól délután 4-ig, mivel ez plébániánk napja.

6. A karitász csoport a hirdetőtáblán kitett időpontokban, február 5. péntektől február 7. vasárnapig tart ruhagyűjtést a Csontváry utcai karitász helyiségben. Kérjük, hogy az adományok leadásánál mindenki úgy készítse össze a ruhaneműt, hogy az tiszta, jó állapotban legyen, lehetőleg zárható zsákban, dobozban. http://www.szentlaszlo-havanna.hu/karitasz/

7. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor június 28-tól július 4-ig lesz Tápiószentmártonban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

1. Február 5-én első péntek lesz. A szentmisét este 6 órakor tartjuk.

2. A karitász csoport a hirdetőtáblán kitett időpontokban, február 5. péntektől február 7. vasárnapig tart ruhagyűjtést a Csontváry utcai karitász helyiségben. Kérjük, hogy az adományok leadásánál mindenki úgy készítse össze a ruhaneműt, hogy az tiszta, jó állapotban legyen, lehetőleg zárható zsákban, dobozban. http://www.szentlaszlo-havanna.hu/karitasz/

3. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor június 28-tól július 4-ig lesz Tápiószentmártonban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.