A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

A nyári felnőtt lelkigyakorlatra a könyvállványra kitett jelentkezési lap segítségével lehet jelentkezni.  A jelentkezési lap elektronikus formában is letölthető: Lelkigyakorlat jelentkezesi lap 2022.docx A jelentkezési lapot 5.000.- Ft előleg befizetésével az irodában lehet leadni. Azon családok is jelentkezhetnek, akik a lelkigyakorlat idejére másképp nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, mert gyermekeik számára a lelkigyakorlaton felügyeletet, programot biztosítunk. Várjuk a családok, fiatalok és a régebb óta fiatalok jelentkezését!

1. Megjelent plébániai újságunk, a Veled és Feléd, legújabb száma. A mostani számtól kezdődően elektronikus úton is fogjuk terjeszteni az újságot a plébániai levelezőlistára elküldve. Papír alapon továbbra is elérhető az újság a nagyperselyen, és az ára 250 Ft.

2. A karitász csoport ismét ruhagyűjtést szervez október 4-10 között. A hirdetőtáblán kitett időpontokban lehet jó minőségű, tiszta ruhaneműt hozni a Csontváry u. 23. szám alatti karitász helyiségbe. Kérjük a kedves testvéreket, hogy piszkos, szakadt, használhatatlan, vagy divatjamúlt ruhaneműt ne hozzanak le, mert nem lomtalanítást végzünk. Megértésüket köszönjük!

3. Október 1-én kerül megrendezésre a Rózsafüzérkirálynéja templomban a Rózsafüzért imádkozók XIII. országos találkozója. Gyülekező 8:30-tól lesz, 9 órától rózsafüzér imádság. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Bíró László püspök atya celebrál. A Bajza Hangkör előadásában 13:30-tól 14 óráig koncertet hallgathatunk. 14 órától közös rózsafüzér lesz a kitett Oltáriszentség előtt. 15 órától kegytárgyak megáldása és záróáldás. A templomban egész nap megtekinthető lesz a meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor.

4. Jövőhét vasárnap a hónap első vasárnapja lesz. Reggel 8:00 órától tartjuk az elsővasárnapi szentségimádást.

5. Októberben folytatódik a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat. A hagyományokhoz híven ünnepi szentmisével szeretnénk kezdeni az új imaévet. A Vándor Evangélium hálaadó szentmise a fogadalomtétellel együtt október 2-án a fél 10-es szentmise keretében lesz. A szentmise után rövid megbeszélést tartunk a Szent László teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

6. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Akik szívesen csatlakoznának, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

7. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

8. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.

1. Szeretettel várjuk az énekelni szerető testvéreket templomunk alakuló klasszikus kórusába. A próbák időpontja a kórustagokkal való egyeztetés után véglegesül. Idén elsősorban az adventi és a karácsonyi ünnepkörre fogunk készülni, gyakorolni. Aki szívesen csatlakozik, keressék a szentmisék után Kovács Krisztián kántort.

2. Októberben folytatódik a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat. A hagyományokhoz híven ünnepi szentmisével szeretnénk kezdeni az új imaévet. A Vándor Evangélium hálaadó szentmise a fogadalomtétellel együtt október 2-án a fél 10-es szentmise keretében lesz. A szentmise után rövid megbeszélést tartunk a Szent László teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

3. Figyelem! Megváltozott az elsőáldozók és a gimnazisták hittanórájának ideje. Hitoktatás …

4. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátust indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.

5. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

6. Kedves testvérek! A hirdetni kívánt információkat, eseményeket kérjük legkésőbb csütörtök estig küldjék el a plébánia e-mail címére: pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com.

1. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy templomunk miserendje megváltozott.
Hétfőn és csütörtökön este 18:00 órakor; kedden, pénteken és szombaton 7:00 órakor lesznek szentmisék. Szerdán igeliturgiát tartunk reggel 7:00 órakor. Vasárnap reggel 7:00 órakor és 9:30-kor lesznek szentmisék. Vasárnap nincs esti mise.

2. Hétfőnként, csütörtökönként és péntekenként a szentmisék után szentségimádást tartunk. A szentségimádás alatt gyóntatás lesz a hátsó gyóntató helyiségben.

3. Az iroda nyitvatartási ideje a szentmisékhez igazodva az alábbiak szerint módosul: hétfőn és csütörtökön 16:00 órától 17:50-ig; kedden, szerdán és pénteken 9:00 órától 11:00 óráig lesz fogadóóra.

4. Megkezdőtek plébániánkon a hittanórák. Szeretettel várunk mindenkit, az életkorban neki megfelelő csoportban. A plébániai hittanórák a következők szerint alakulnak: Hitoktatás …

5. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátust indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.

6. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen. Ideje: csütörtökönként, délelőtt 8:00 órától.

7. 2022-ben is megrendezésre kerül a Forráspont. Szeretettel hívják a 15 és 30 év közötti fiatalokat a BOK Sportcsarnok A-pavilonjába (1146 Budapest, Dózsa György út 1.) szeptember 17-én szombaton 15:00 órától. A programok között szerepel tanúságtétel, dicsőítés, szentmise és szentségimádás a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus közreműködésével. Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet egyénileg: https://forraspont-regisztracio.katolikus.hu/#/

8. 2022. szeptember 17-én, szombaton kerül megrendezésre a Mindszenty Gyalogos Zarándoklat. Gyülekező 7:00 órától a Városmajorban, indulás 8:00 órakor. A zarándoklatot Mohos Gábor püspök atya és Forgács Alajos kanonok vezeti. A zarándoklatot szentmise zárja Máriaremetén 12:00 órakor, melynek főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros. A plébániáról is indul egy kis csapat, érdeklődni Tordai Évánál lehet.

1. Ma 9:30-kor tartjuk a tanévnyitó „Veni Sancte” szentmisét.

2. Ma este 17:00 órától elsővasárnapi szentségimádás lesz a templomban.

3. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy templomunk miserendje megváltozott.
Hétfőn és csütörtökön este 18:00 órakor; kedden, pénteken és szombaton 7:00 órakor lesznek szentmisék. Szerdán igeliturgiát tartunk reggel 7:00 órakor.

4. Hétfőnként, csütörtökönként és péntekenként a szentmisék után szentségimádást tartunk. A szentségimádás alatt gyóntatás lesz a hátsó gyóntató helyiségben.

5. Az iroda nyitvatartási ideje a szentmisékhez igazodva az alábbiak szerint módosul: hétfőn és csütörtökön 16:00 órától 17:50-ig; kedden, szerdán és pénteken 9:00 órától 11:00 óráig lesz fogadóóra.

6. Az urnatemető nyitva tartása az iroda és a templom nyitva tartásához igazodik: hétfőn és csütörtökön 16:00 órától 19:00-ig; kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 7:00 órától 11:00 óráig látogatható. (Az esetleges változásokat előre jelezzük.)

7. A plébániai hittanórák a következők szerint alakulnak: Hitoktatás …

8. Amennyiben van köztünk olyan, vagy tudunk olyan felnőttről, aki nem részesült a bérmálás szentségében, nem volt elsőáldozó vagy nincsen megkeresztelve, de most szeretne a beavató szentségekben részesülni, részükre katekumenátus indítunk. Jelentkezni az irodában lehet, az elérhetőségek megadásával. A hittan időpontja a jelentkezőkkel való egyeztetés után véglegesül.

9. Előre hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy Somogyi László atyáról, templomunk első plébánosáról jövő hét vasárnap (szeptember 11.) emlékezünk meg a fél 10-es szentmise után.

10. Szeptember 11-én Képviselő-testületi ülés lesz.

11. Templomunk tisztaságát egy lelkes kis csapat biztosítja hétről-hétre. Energiáik végesek, ezért kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, csatlakozzon ehhez a szolgálathoz. Egy-két órás elfoglaltságot jelent mindösszesen, de hatása mérhetetlen.

1. Augusztus 15-e hétfő, Szűz Mária mennybevételének főünnepe (Nagyboldogasszony) parancsolt ünnep, este 18 órakor tartjuk a szentmisét.

2. Az augusztus 15-ei héten az irodában ügyeleti napok lesznek kedden és csütörtökön délután 16 óra és 17:45 között. Temetési szertartással kapcsolatos ügyintézés augusztus 22-től lehetséges.

3. Augusztus 20-án szombaton, Szent István király Magyarország fővédőszentjének (főünnep) ünnepén reggel 7 órakor tartjuk a szentmisét.

4. Államalapító szent királyunk ünnepén Dr. Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutat be a Szent István Bazilika előtt este 17 órakor. A szentmisét követőn ünnepélyes körmenetet tartanak a Szent Jobb ereklyével.