A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Ma a Szentföld javára gyűjtünk.

2. Ma délelőtt 11:00 órakor – külön szentmise keretében – 13 gyermek járul először szentáldozáshoz. Foglaljuk őket imáinkba!

3. Szeptemberben még nem tartunk plébániai hittanokat, csupán a szentségre készülőknek. A hét folyamán kedden és csütörtökön 19:00 órától lesz bérmálási felkészítő.

4. Terv szerint októberben kezdődnek majd a plébániai hittanok:
– Elsőáldozás előtti ovisoknak, illetve első és második osztályosok számára Horváthné Simongáti Éva fogja tartani a hittanokat vasárnap délelőttönként.
– A jövőre elsőáldozók számára (2-3-4) osztályosoknak Fabók Nikoletta tartja majd az oktatást (szintén vasárnap délelőtt).
– A 4-5-6., valamint a még nem bérmálkozott 7-8-9. osztályosoknak Nagy Nikoletta tart majd MINIKLUB foglalkozásokat megbeszélt időpontokban. Az első Miniklub október 10-én lesz 10-12-ig.
– A 10-11-12. osztályosokkal Nagyné Molnár Ildikó foglalkozik majd.
– Az érettségi utáni ifjúsággal való foglalkozásokat Elemér atya tartja.

5. Aki jövőre szeretne elsőáldozó lenni, jelezze Fabók Nikolettának vagy saját hitoktatójának, vagy pedig a plébánosnak.

6. Ma a 9:30 órai szentmise után Nagy Nikoletta hitoktató várja a 7-8-9. osztályos gyerekeket a plébánia kertben hittan időpontra vonatkozó megbeszélésre.

7. A NEK Titkárság videósorozatot indít. A kisfilmekben, amelyeket Erdő Péter bíboros személyes hangvételű felvezetői előznek meg, a világ öt kontinenséről tizenegy, a Kongresszusra meghívott előadó mondja el gondolatait és tartja bennünk a lelket ezekben az embert próbáló időkben. A Kongresszus honlapján rövidesen elérhetők lesznek ezek a videó üzenetek.

8. Jövő vasárnap (szeptember 20-án) a 9:30 órai szentmise után megemlékezünk egykori plébánosunkról, Somogyi László kanonok úrról, kerületünk díszpolgáráról.

9. Jövő vasárnap a 9:30 órai szentmise után – az Ars Sacra hét keretében – Árvay Zolta festőművész alkotásainak kiállítását lehet megtekinteni a Szent László teremben, valamint a templomban.

1. Ma a 9:30 órai szentmise a Veni Sancte-val, azaz a Szentlélek Úristen segítségül hívásával kezdődik. Imádkozunk a diákokért, tanárokért, hitoktatókért, nevelőkért.

2. Szeptember nem még nem tartunk plébániai hittanokat, csupán az elsőáldozóknak és a bérmálkozóknak tartjuk meg a felkészítést.

3. Terv szerint októberben kezdődnek majd a plébániai hittanok:
– Elsőáldozás előtti ovisoknak, illetve első és második osztályosok számára Horváthné Simongáti Éva fogja tartani a hittanokat vasárnap délelőttönként.
– A jövőre elsőáldozók számára (2-3-4) osztályosoknak Fabók Nikoletta tartja majd az oktatást (szintén vasárnap délelőtt).
– A 4-5-6., valamint a még nem bérmálkozott 7-8-9. osztályosoknak Nagy Nikoletta tart majd MINIKLUB foglalkozásokat megbeszélt időpontokban.
– A 10-11-12. osztályosokkal Nagyné Molnár Ildikó foglalkozik majd.
– Az érettségi utáni ifjúsággal való foglalkozásokat Elemér atya tartja.

4. Aki jövőre szeretne elsőáldozó lenni, jelezze Fabók Nikolettának vagy saját hitoktatójának, vagy pedig a plébánosnak.

5. Szeptember 13-án külön szentmise keretében, 11 órakor tartjuk az elsőáldozást, melyen csak maguk a szentséghez járulók és hozzátartozóik vesznek részt.

6. Ma 17:00 órától szentségimádást tartunk.

7. Továbbra is lehet jelentkezni az október 16-18. között megrendezésre kerülő domaszéki családos lelkigyakorlatra. (Jelentkezés szeptember 15-ig).

1. Ma a 10 órai szentmise után megbeszélést tartunk a Szent László teremben az elsőáldozókkal, majd a bérmálkozókkal.

2. Szeptember 4-én első péntek lesz. A szentmisét 18:00 órakor tartjuk.

3. Szeptember 4-én, pénteken lesz a soron következő karitász gyűlés: 16 órától a megbeszélés lesz, 18 órától együtt veszünk részt a szentmisén és utána egy kisebb agapé is lesz. Várunk szeretettel minden karitász munkatársat és önkéntest.

4. Szeptember 6-án, jövő vasárnap 9:30-kor kezdődik a Veni Sancte, a tanévnyitó szentmise.

1. A plébánia emeletén megtörtént két emeleti hittanterem felújítása. Az összköltség 1.550.000 Ft volt. Ebből 700.000 Ft támogatás a Főegyházmegyétől, 500.000 Ft pedig az Önkormányzattól érkezett. A fennmaradó 350.00 Ft-ot a Plébánia állta. Kérem a Kedves Híveket, hogy járuljanak hozzá a felújításhoz, és az erre a célra szánt adományaikat az Alapítvány javára fizessék be.

2. Köszönetet mondok azoknak, akik a termek felújítása kapcsán segítettek a pakolásban, és tegnap is eljöttek pakolási utómunkákat végezni. Kiemelten köszönetet mondok Magyari Edének, aki a felújítás koordinálásból és az építőanyagok szállításából jelentős mértékben kivette a részét.

3. Kicserélésre került a Plébánián az egyik cirkó kazán is, de a fűtésrendszer teljes karbantartása még nem fejeződött be, ezért pontos a bekerülési összeget a közeljövőben fogjuk megtudni, és erről tájékoztatni a Híveket.

4. Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén reggel 7:00 órakor lesz szentmise templomunkban. A bazilika előtt nem lesz 17:00 órától szentmise és körmenet, hanem csak a külön meghívottak részvételével lesz szentmise a Bazilikában.

5. Jövő vasárnap, azaz augusztus 23-án és az azt követő vasárnap, vagyis augusztus 30-án a nagymisét a Katolikus Rádió fogja közvetíteni templomunkból. Ezért ezeken a napokon nem 9:30-tól, hanem 10:00 órától lesz a nagymise.

6. Továbbra is lehet jelentkezni az október 16-18. között megrendezésre kerülő domaszéki családos lelkigyakorlatra. (Jelentkezés szeptember 15-ig).

1. Augusztus 6-án örök fogadalmat tett Pannonhalmán Lőrinc testvér, Biriszló Bence. Plébániánkról kb. 35-en vettünk részt a felemelő ünnepi szentmisén és az azt követő agapén. Köszönetet mondunk Lőrinc testvérnek és családjának a meghívásért. Köszönet azoknak is, akik az utazás szervezésében, lebonyolításában segítettek. Kísérjük továbbra is imáinkkal Lőrinc testvér életét.

2. Augusztus 15-én, szombaton, mivel Nagyboldogasszony ünnepe lesz, ami parancsolt ünnep, este 6 órakor lesz a szentmise.

3. Továbbra is várjuk a családokat a Családos lelkigyakorlatra, melyet október 16-18. között fogunk megtartani. Jelentkezési határidő: szeptember 15. (Jelentkezési lap a sekrestyében).