A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk a Koronavírus-járvány főmenűben található.

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. Ma délután 3 órától elmarad a passiópróba.

2. Dr. Erdő Péter bíboros úr rendelkezése értelmében a plébániai hittanok is elmaradnak a vírus-járvány idején.
3. A március 22-re hirdetett ún. „krumplileves akció” szintén elmarad.

4. Kérem a Kedves Híveket, hogy legyenek elővigyázatosak a vírus miatt, kerüljék az egymással való közeli kontaktust szentmise után is. A sekrestyébe is csak az jöjjön be, akinek halaszthatatlan elintéznivalója van. Javaslat a részemről, hogy az idősebb testvérek közül, ha valaki úgy dönt, hogy eljön misére vasárnap, lehetőleg a reggeli 7:00 órás vagy az esti 6:00 órás szentmisén vegyen részt.

5. A padokra kihelyeztük a Bíboros úr által megfogalmazott imát. A Kedves Hívek vigyenek magukkal, és imádkozzák naponta.

6. Idén is van tartós élelmiszer gyűjtés március 15-22. között. Szokás szerint az oldalhajóban lehet elhelyezni az adományokat.

7. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

8. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

9. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

10. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan március 24-én a szentmise keretében a lelki adoptálók fognak fogadalmat tenni. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.

1. Ma délután 3 órától elkezdődnek a passiópróbák, várunk minden fiatalt!

2. Kedden este 7 órától felnőtt hittant tartunk. Szerdán reggel bibliaóra lesz a nyugdíjasok számára, pénteken este 7 órától bérmálási felkészítőt tartunk.

3. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina. Végül felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kongresszus fizetős programjaira való jelenlegi díjtételek március 13-ig érvényesek, utána az árak emelkedni fognak. Ezért is ajánlatos mielőbb regisztrálni.

4. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó szállásfelajánlásokat még március 13-ig lehet megtenni. Előre is köszönjük a felajánlásokat.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

7. Március 22-én, vasárnap nagyböjti ebédet (krumplilevest) főzünk. Szeretettel hívunk minden bérmálkozásra készülőt és katekument akár családtagokkal együtt is erre a korábbi hagyományokból merítő alkalomra. Ilyenkor a bőséges vasárnapi ebédre szánt összeget közösbe tesszük és a plébániai Karitásszal egyeztetve egy-egy rászoruló családnak ajándékozzuk. Március 12-ig kérnénk szépen visszajelzést a résztvevőkről, hogy hány személyre főzzük a krumplilevest. Aki szívesen segít a terem előkészítésében, főzésben, terítésben, azt is kérjük jelezni elérhetőséggel együtt.

8. Április 4-én a Don Bosco Közösségi házban este 6 órától Döbrentey Ildikó és Levente Péter tart lelkiderű-gyakorlatot. Az 53 éve együtt élő házaspár örömmel megosztja az összetartozás általuk kitaposott ösvényeit. Jegyeket a plébánia hivatalban vagy a hirdetésen lévő elérhetőségeken igényelhetnek.

9. A Liliomkert Katolikus Óvodába, várják azon családok jelentkezését, akik fontosnak tartják a hagyományos óvodai nevelés mellett az örök emberi értékeket megalapozó óvodai nevelést, a kisgyermekek hitre nevelését. Az óvodával való ismerkedésre, az óvoda mindennapjaiba való betekintésre kínál lehetőséget márciusban is, 2 fontos esemény: Nyílt napot szerveznek minden érdeklődő család számára, 2020. március 9-12 között a következő időrendi beosztás szerint: március 09-10: a Wlassics Gyula u. 66-ban /kis és középső csoport/; március 11-12: a Wlassics Gyula u. 84-ben, a 2 nagycsoportban, illetve a leendő kiscsoportosok játszó délutánja: 2020. március 19-én lesz a Wlassics 84 –ben. Nagyon FONTOS továbbá az óvodai beiratkozás időpontja: 2020. március 23-27, 8.00-16.00 óra között az óvoda titkárságán. További információk a hirdetőtáblán olvashatók.

10. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

11. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan március 29-én a szentmise keretében a lelki adoptálók fognak fogadalmat tenni. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.

1. Kedden este 7 órától katekumen hittant tartunk. Szerdán reggel bibliaóra lesz a nyugdíjasok számára, csütörtök este ifjúsági foglalkozás lesz.

2. Péntek esténként 19:00 órára várom felkészítőre a bérmálkozókat, az ifjúsági hittanos és a katekumen hittanosokat egyaránt. A bérmálás június 6-án 18:00 órakor lesz.

3. A karitász csoport február 29. és március 3. között ismét ruhabörzét szervez a karitász Csontváry utcai helyiségében. A pontos időpontokról a hirdetőtáblán találnak tájékoztatást!

4. A lelki nap március 7-én délelőtt lesz ifjaknak és felnőtteknek egyaránt. A 12 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatom a betegek szentségét.

5. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina.

6. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

7. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó szállásfelajánlásokat még március 13-ig lehet megtenni. Előre is köszönjük a felajánlásokat.

8. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 20-tól július 26-ig lesz a Recski Ifjúsági Táborban. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

9. Március 22-én, vasárnap nagyböjti ebédet (krumplilevest) főzünk. Szeretettel hívunk minden bérmálkozásra készülőt és katekument akár családtagokkal együtt is erre a korábbi hagyományokból merítő alkalomra. Ilyenkor a bőséges vasárnapi ebédre szánt összeget közösbe tesszük és a plébániai Karitásszal egyeztetve egy-egy rászoruló családnak ajándékozzuk. Március 12-ig kérnénk szépen visszajelzést a résztvevőkről, hogy hány személyre főzzük a krumplilevest. Aki szívesen segít a terem előkészítésében, főzésben, terítésben, azt is kérjük jelezni elérhetőséggel együtt.

10. 2018-ban a pakisztáni szociális központ munkáját 2 gyermek 1 évi beiskolázási költségével tudta támogatni plébániánk az evangélikus testvérekkel összefogva, melyet hálás köszönettel fogadtak, mert elmondhatatlan nagy ajándék ez számukra. Jelenleg a szociális központ 130 gyermeknek segít ott helyben a mérhetetlen nyomorból való kijutásra, melyhez egyetlen esélyük a tanulás. Sajnos továbbra is komoly nehézségeik vannak. Az állami iskolák fizetősek, egy gyermek 1 éves taníttatása 210 EUR = 65.000 Ft-ba kerül. A szülők analfabéták, (2015-ben 42%-os volt ott az írástudatlanság) nem tudják előteremteni gyermekeik taníttatási költségeit, a megélhetésüket is alig. Aki részt tud vállalni a mostani beiskolázási támogatásban, adományát tegye a Jézus Szíve szobor melletti perselybe március 22-ig. (múltkor a bejárati nagy persely volt erre a célra kinevezve) A gyermekek és szüleik nevében előre is nagyon köszönjük!

11. Március 7-én elkezdődnek a virágvasárnapi passiójáték próbái, vasárnaponként 3 órától a templomban. Aki szeretne részt venni benne, kérem Kovácsné Sztrakay Katalinnál jelentkezzen!

1. Ma minden szentmisén a katolikus iskolák javára gyűjtjük a persely-adományokat.

2. Kedden este 7 órától felnőtt hittant tartunk. Szerdán reggel nem lesz bibliaóra a nyugdíjasok számára, ugyanis Hamvazószerda lévén este 6 órakor fogjuk tartani a szentmisét. Hamvazkodás a jövő vasárnapi szentmiséken is lesz.

3. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Háromszor szabad enni, ebből egyszer jóllakni, és hús nem fogyasztható. Nagyböjti péntekeken hústilalom van.

4. Nagyböjti péntekeken a szentmisét este 6 órakor tartjuk, utána keresztúti ájtatosságot végzünk.

5. Péntek esténként 19:00 órára várom felkészítőre a bérmálkozókat, az ifjúsági hittanos és a katekumen hittanosokat egyaránt. A bérmálás június 6-án 18:00 órakor lesz.

6. Tegnap volt a plébániai farsang. Köszönetet mondok mindazoknak, akik – szervezéssel, tombolaadománnyal, szerepléssel, szolgálattal, ill. a részvétellel – hozzájárultak a hagyományos közösségi alkalmunk örömtelibbé tételéhez. Kiemelten köszönetet mondok Nagy Róbert és Kovácsné dr. Sztrakay Katalin főszervezőknek.

7. Előadásra hívjuk a házaspárokat, a házasság hete alkalmából, 2020. február 28-án, péntek este 19.00 órára a plébániára. Téma: Családunkért végzett munka és az időnk megszentelése. Előadók, Rajta László és Rajta Andrea, a Schönstatti családmozgalom képviselői.

8. A karitász csoport február 29. és március 3. között ismét ruhabörzét szervez a karitász Csontváry utcai helyiségében (minden nap 16-18 óra között). A pontos időpontokról a hirdetőtáblán találnak tájékoztatást!

9. Előre hirdetem, hogy a lelki nap március 7-én délelőtt lesz ifjaknak és felnőtteknek egyaránt. A 12 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatom a betegek szentségét.

10. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina.

11. A Liliomkert Katolikus Óvoda hamarosan megnyitja kapuit a leendő óvodás gyermekek és szüleik számára! Az óvodába várják azon családok jelentkezését, akik fontosnak tartják a hagyományos óvodai nevelés mellett az örök emberi értékeket megalapozó óvodai nevelést, a kisgyermekek hitre nevelését. Az óvodával való ismerkedésre, az óvoda mindennapjaiba való betekintésre kínálunk lehetőséget februárban is, az ismerkedős játszódélután keretein belül. A játszódélután IDŐPONTJA: 2020. február 25., kedd, 16.00-17.30/1181 Budapest, Wlassics Gyula utca 66.

1. Február 9-16. között van a házasság hete. Templomunkban ma a 9:30 órai szentmise végén van a házaspárok megáldása.

2. Kedden este 7 órától katekumen hittant tartunk. Szerdán reggel bibliaóra lesz a nyugdíjasok számára. Csütörtök este 20:00 órától ifjúsági hittant tartunk.

3. Plébániánk hagyományos farsangi mulatsága február 22-én, szombaton lesz a templomunk melletti Kondor Béla Közösségi Házban. Délelőtt a gyermekek, este a felnőttek és az ifjúság részére. Továbbra is várjuk a tombolafelajánlásokat és egyének, vagy csoportok jelentkezését jelenettel, műsorral, Nagy Róbertnél. Azokat, akit a farsangon a büfében szolgálatot tudnak vállalni, jövő vasárnap, február 16-án a fél 10-es mise után egy rövid egyeztetésre várjuk. Aki nem tud erre eljönni, de a büfében segíteni szeretne, kérjük Tordai Évánál jelentkezzen. Idén a korábbi évekhez képest alacsonyabbak a belépők árai: Felnőtt: 500 Ft, Diák: 300 Ft. Aki teheti, ennél magasabb összeggel is hozzájárulhat a rendezvény megtartásához. Köszönjük szépen!

4. Február 14-étől péntek esténként 19:00 órára várom felkészítőre a bérmálkozókat, az ifjúsági hittanos és a katekumen hittanosokat egyaránt. A bérmálás június 6-án 18:00 órakor lesz.

5. A karitász csoport február 29. és március 3. között ismét ruhabörzét szervez a karitász Csontváry utcai helyiségében. A pontos időpontokról a hirdetőtáblán találnak tájékoztatást!

6. Előre hirdetem, hogy a lelki nap március 7-én délelőtt lesz ifjaknak és felnőtteknek egyaránt. A 12 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatom a betegek szentségét.

7. Ismét szeretném felhívni a kedves hívek figyelmét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira való regisztrációra. Aki már regisztrált, kérem, csatlakozzon a plébániai csoporthoz, a csoportkód beírásával. A csoportkód hátul a faliújságon olvasható. Az elsőáldozó gyermekek családjait is kérem, hogy regisztráljanak, alakítsák meg családjuk csoportját, majd csatlakozzanak a plébániai csoporthoz. A regisztrációhoz szükség esetén segítséget nyújt: Dr. Csörgő István és felesége Krisztina.

8. Előadásra hívjuk a házaspárokat, a házasság hete alkalmából, 2020.február 28. péntek esete 19.00 órára a plébániára. Téma: Családunkért végzett munka és az időnk megszentelése. Előadók, Rajta László és Rajta Andi a Schönstatti családmozgalom képviselői.