Hirdetések

A Plébános által a vasárnapi Szentmisén felolvasott hirdetések.

1. A mai napon három féle passió hangzik el: reggel 7 órakor több felolvasók által kerül bemutatásra a szenvedéstörténet; a fél 10 órai szentmisén passiójáték lesz, a 18 órai szentmisén pedig a kórus fogja énekelni a passiót. A fél 10 órai szentmise előtt barkaszentelést és körmenetet végzünk.

2. Ma a Szentföld javára gyűjtünk.

3. Hétfőn reggel a szentmise után nagytakarítás lesz a templomban. Kérem, hogy minél többen jöjjenek el segíteni.

4. A nagyheti programot kihelyeztük a hirdetőtáblákra. Kérem a Kedves Híveket, hogy kísérjék figyelemmel.

5. A nagyheti gyóntatás rendje szintén megtalálható a hirdetőtáblán.

6. Nagypénteken reggel 8 órától 17 óráig szentsír-látogatási lehetőség és szentségimádás lesz. Kérem, hogy iratkozzanak fel szentségimádásra!

7. Felhívom az elsőáldozók figyelmét, hogy Virágvasárnap és Húsvét ünnepén nem lesz elsőáldozási felkészítő. Legközelebb április 28-án találkozunk hittanon az elsőáldozókkal. Az egész hittananyag föl van adva. Ugyanezen a napon (ápr. 28.) a 9:30 órai szentmise után szülői értekezlet lesz az elsőáldozó gyermek szüleinek. Addig kérem, hogy szerezzék be a gyermekek keresztelési igazolását. Amelyik elsőáldozó még nincs megkeresztelve, május 9-én fog részesülni a keresztség szentségében.

8. Jómagam a Nagyhéten, illetve a Húsvét utáni héten sem tartok hittant.

9. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A buszon 49 férőhely van. A költség kb. 33-35 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet.

10. Közeleg Húsvét ünnepe. Ilyenkor több kiadásunk van, mint máskor. Kérem a Kedves Híveket, hogy járuljanak hozzá a plusz költségekhez. Az adományokat a Mária szobor melletti perselybe lehet tenni.

11. Idén is van lehetőség a plébánián húsvéti sonka- és húsvásárra. Az ezzel kapcsolatos részletek a hirdetőtáblán megtalálhatók.9. Idén is kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk az adó 1%-ról. A NAV a tavalyi nyilatkozatot veszi figyelembe az újabb nyilatkozat megételéig. Kérjük, hogy abban az esetben is tegyék meg a felajánlást a Magyar Katolikus Egyháznak, ha az SZJA NULLA forint. A másik 1%-ot fel lehet ajánlani a Plébánia alapítványának. További információk a hirdetőtáblán, a honlapon, ill. a plakátokon olvashatók.

12. A nyári hittanos tábor július 2-től július 8-ig lesz Orfűn. Jövő vasárnaptól lehet jelentkezni a táborra.

1. Ma délután 3 órától passiópróba lesz. Szeretettel várunk minden szolgálatkész fiatalt.

2. Ma délután 5 órától szentségimádás lesz.

3. Kedden este 19:15-től katekumen hittan lesz, szerdán reggel 7:45-től várom a nyugdíjasokat, csütörtök este 8-tól az ifjúságot.

4. Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz. A fél 10 órai szentmise kezdetén körmenetet tartunk. Ugyanebben a szentmisében passiójáték lesz, az esti szentmisén pedig énekelt passió.

5. Felhívom az elsőáldozók figyelmét, hogy Virágvasárnap és Húsvét ünnepén nem lesz elsőáldozási felkészítő. Legközelebb április 28-án találkozunk hittanon az elsőáldozókkal. Az egész hittananyag föl van adva. Ugyanezen a napon (ápr. 28.) a 9:30 órai szentmise után szülői értekezlet lesz az elsőáldozó gyermek szüleinek. Addig kérem, hogy szerezzék be a gyermekek keresztelési igazolását. Amelyik elsőáldozó még nincs megkeresztelve, május 9-én fog részesülni a keresztség szentségében.

6. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A buszon 49 férőhely van. A költség kb. 33-35 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet.

7. Közeleg Húsvét ünnepe. Ilyenkor több kiadásunk van, mint máskor. Kérem a Kedves Híveket, hogy járuljanak hozzá a plusz költségekhez. Az adományokat a Mária szobor melletti perselybe lehet tenni.

8. Idén is van lehetőség a plébánián húsvéti sonka- és húsvásárra. Az ezzel kapcsolatos részletek a hirdetőtáblán megtalálhatók.

9. Idén is kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk az adó 1%-ról. A NAV a tavalyi nyilatkozatot veszi figyelembe az újabb nyilatkozat megételéig. Kérjük, hogy abban az esetben is tegyék meg a felajánlást a Magyar Katolikus Egyháznak, ha az SZJA NULLA forint. A másik 1%-ot fel lehet ajánlani a Plébánia alapítványának. További információk a hirdetőtáblán, a honlapon, ill. a plakátokon olvashatók.

10. Április 13-án (szombaton) délután 4 órától ismét indul a felkészülés a ministráns focibajnokságra. A plébánia kertjében lesz a gyülekezés. Szeretettel várunk minden fiatal fiút. A részletekről érdeklődni ifj. Kovács Péternél lehet.

1. Kedden este 19:15-től felnőtt hittan lesz, szerdán reggel 7:45-től várom a nyugdíjasokat.

2. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

3. A főegyházmegyei karitász akciójához csatlakozva templomunkban most van a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés. Az adományokat a mai napon még el lehet hozni. A szokásos módon, az oldalhajóban elhelyezett asztalon gyűjtjük az élelmiszert! Minden felajánlást köszönünk!

4. Ma délután 3 órától passiópróba lesz. Szeretettel várunk minden szolgálatkész fiatalt.

5. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A buszon 49 férőhely van. A költség kb. 33-35 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet.

6. A lelki adoptálásról emléklapot a sekrestyében kérhetnek azok, akiknek nem jutott ma egy hete.

7. Közeleg Húsvét ünnepe. Ilyenkor több kiadásunk van, mint máskor. Kérem a Kedves Híveket, hogy járuljanak hozzá a plusz költségekhez. Az adományokat a Mária szobor melletti perselybe lehet tenni.

8. Idén is van lehetőség a plébánián húsvéti sonka- és húsvásárra. Az ezzel kapcsolatos részletek a hirdetőtáblán megtalálhatók.

9. Április 13-án (szombaton) délután 4 órától ismét indul a felkészülés a ministráns focibajnokságra. A plébánia kertjében lesz a gyülekezés. Szeretettel várunk minden fiatal fiút. A részletekről érdeklődni ifj. Kovács Péternél lehet.

1. Minden vasárnap reggel 8:30-tól elsőáldozási felkészítőt tartok. Az elsőáldozás május 12-én lesz.

2. Kedden este 19:15-től katekumen hittan lesz, szerdán reggel 7:45-től várom a nyugdíjasokat, csütörtök este 8-tól pedig az ifjúságot.

3. Nagyböjtben minden pénteken 18:00 órakor tartjuk a szentmisét, utána keresztúti ájtatosságot végzünk. Nagyböjti péntekeken hústilalom van.

4. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan ma a 9:30 órai szentmise végén a lelki adoptálók tesznek fogadalmat. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. A főegyházmegyei karitász akciójához csatlakozva templomunkban van nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés. Az adományokat kérjük, hogy a mai naptól (március 24-től) hozzák egy héten keresztül (március 31-ig). A szokásos módon, az oldalhajóban elhelyezett asztalon gyűjtjük az adományokat! Minden felajánlást köszönünk!

7. Ma délután 3 órától passiópróba lesz. Szeretettel várunk minden szolgálatkész fiatalt.

8. Május 31. és június 2. között plébániai közösségünkkel elzarándokolunk a csíksomlyói pápalátogatásra. A buszon 49 férőhely van. A költség kb. 33-35 ezer Ft lesz egy személyre. Ez az összeg tartalmazza a busz, a szállás és négy étkezés (két vacsora, két reggeli) árát. Feliratkozni az irodában és a sekrestyében lehet.

1. Minden vasárnap reggel 8:30-tól elsőáldozási felkészítőt tartok. Az elsőáldozás május 12-én lesz.

2. Kedden este 19:15-től felnőtt hittan lesz, szerdán reggel 7:45-től várom a nyugdíjasokat.

3. Nagyböjtben minden pénteken 18:00 órakor tartjuk a szentmisét, utána keresztúti ájtatosságot végzünk. Nagyböjti péntekeken hústilalom van.

4. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan március 24-én a szentmise keretében a lelki adoptálók fognak fogadalmat tenni. Kérem azokat, akik ún. lelki adoptálást vállalnak – tehát 9 hónapon keresztül minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, valamint annak szeretetteljes környezetben történő felneveléséért, illetve a szülők, családok gondolkodásmódjának jó irányba történő megváltozásáért – azok iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kihelyezett lapon.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. Március 23-án, szombaton miniklub lesz 10-től 13 óráig.

7. A főegyházmegyei karitász akciójához csatlakozva templomunkban is lesz nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés. Az adományokat kérjük, hogy március 24- től, jövő vasárnaptól hozzák egy héten keresztül, március 31-ig. A szokásos módon, az oldalhajóban elhelyezett asztalon gyűjtjük az adományokat! Minden felajánlást köszönünk!

8. Jövő vasárnaptól, március 24-étől megkezdődnek a virágvasárnapi passiójáték próbái. Várunk minden fiatalt, aki szeretne bekapcsolódni hagyományos passiójátékba, a próbák vasárnap délután 3 órától 5 óráig lesznek.