Hírek, információk, érdekességek egyházunk életéből.

Forrás: www.magyarkurir.hu

December 1-jén délután Ferenc pápa Greccióba utazott, ahol Assisi Szent Ferenc 1223-ban az első betlehemet felállította. A Szentatya ott írta alá az Admirabile signum kezdetű apostoli levelét, melyben arra biztatja a hívőket, hogy folytassák a betlehemállítás szép, a hitátadás szempontjából is értékes szokását.

December 5-én a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ imaszobájában a történelmi keresztény egyházak képviselői adventi elmélkedést tartottak a rendőrség érdeklődő dolgozóinak.

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Az idei advent 2020 szeptemberéig tart: töltsük meg tartalommal a közelgő karácsonyra és a jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület időszakát!

Figyeljünk egymásra jobban, segítsünk többet – volt az üzenete a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál ifjúsági központja által rendezett villámcsődületnek, mellyel december 6-án délután lepték meg a járókelőket Szatmárnémetiben.

„Jobb adni, mint kapni” – tartja a mondás. Közhelyesnek tűnik, de mindenképp tudnunk kell, hogy valami azért válik közhellyé, mert sokszor mondták el az emberek. S mi másért mondanák el sokszor, ha nem azért, mert nagy igazság van benne? Szent Miklós ünnepét követően, karácsonyra készülve Orosz Gábor görögkatolikus lelkipásztor elmélkedését adjuk közre.

Saját határainak feszegetése mindig is az emberiség izgalmas és veszélyes elfoglaltságai közé tartozott. Ám széles körben közkedveltté ironikus módon épp addigra vált, mire elfogytak a Földön a meghódítandó, ismeretlen területek. Irány hát a múlt!

Első alkalommal adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által a nevelőszülők munkájának elismerésére alapított Szent Anna-díjat december 5-én Budapesten. A díjakat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át az Országházban.

December 6-án Székely János szombathelyi megyéspüspökkel ünnepeltek a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai és pedagógusai.

A Vigilia ez évi tizenkettedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.