Hírek, információk, érdekességek egyházunk életéből.

Forrás: www.magyarkurir.hu

Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 10,34–11,1

Szólnak a harangok, indul a templomból a processzió Tomaskovity Szabolcs újmisésért. A menetben legelöl viszik a körmeneti keresztet, mögötte haladnak a gyerekek, egy fehér ruhás kislány kezében párna, rajta töviskoszorú.

1926. július 12-én született Bécsben korunk egyik legolvasottabb lelkiségi mestere, David Steindl-Rast OSB. Családja 1952-ben kivándorolt az USA-ba, Steindl-Rast a New York állambeli Mount Saviour monostorban lépett be a bencés rendbe. Apátja 1965-ben a vallásközi párbeszéd művelésével bízta meg. Többek között a hálatelt élet fontosságát hangsúlyozó lelkiségi tanítóként vált ismertté.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik helyszíne a budapest-zuglói Páduai Szent Antal-plébániatemplom: szeptember 8-án 17 órától lengyel nyelvű szentmisét celebrálnak itt.

A keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában „Boldogok az irgalmasok” (Mt 5,7) címmel jótékonysági koncertet tartottak az egészségügyi dolgozókért július 10-én. Ezt követően az est fővédnöke, Udvardy György veszprémi érsek szentmisét mutatott be a elhunytakért és mindazokért, akik szolgálatukkal helytálltak a járvány idején.

Ferenc pápa 2020. december 8-án, Szeplőtelen fogantatás ünnepén Szent József-évet hirdetett. Ádám Miklós biblikust, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatóját arra kértük, tekintsen végig a Szentíráson, és mutasson rá, mi jellemző az apaságra általánosságban, illetve az egyes bibliai személyek életében. A sorozat tizedik részét adjuk közre.

Vaszi Levente kosteleki népdalénekes, a Fölszállott a páva televíziós verseny 2014-es közönségdíjasa az általa alapított Hagyományőrzők csoporttal látogatott el Dévára július 9-én.

Folytatódik Ferenc pápa műtét utáni kórházi kezelése. Néhány napot még a római Gemelli-klinikán tölt. A Szentatya július 11-én, a vasárnapi Úrangyala imádság előtt találkozott a gyermekonkológiai osztály kis betegeivel.

A Németh család Isten dicsőségére keresztet állíttatott Baktalórántházán, a 41-es főút mentén, a Vasút út és az Állomás út kereszteződésében. A keresztet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldotta meg június 13-án.

2019-ben hagyományteremtő szándékkal hívták életre a liturgikus zenei tábort a Hajdúdorogi Főegyházmegyében. Idén ismét a debreceni Metropóliai Hivatal és a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon adott otthont az eseménynek július 4. és 9. között.