Hírek, információk, érdekességek egyházunk életéből.

Forrás: www.magyarkurir.hu

Útravaló – 2023. november 29.
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Novemberben Sárai-Szabó Kelemen OSB győri perjel ad útravalót.
Mai evangélium – 2023. november 29.
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 21,12–19
Ferenc pápa orvosai kérésére lemondta az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájára történő kiutazását
A Szentszéki Sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni november 28-án este nyilatkozatot adott ki, melyben tájékoztatta a sajtót, hogy Ferenc pápa nem utazik el december 1. és 3. között az Egyesült Arab Emírségekbe.
Közösséget formált A helység kalapácsa – A szentendrei Ferences Gimnázium végzőseinek bálján jártunk
Több mint ötven éve hagyomány a FerBál a szentendrei Ferences Gimnáziumban, a végzős osztályok egyik legfontosabb eseménye, a búcsúbál. Különlegessége, hogy a szokásos táncok, osztálybemutatkozások mellett a résztvevők színpadi előadással is készülnek. November 25-én bátor vállalkozás, Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzának színrevitele nagy sikert aratott.
Az Ágota Közösség vendége volt Michael W. Banach apostoli nuncius
Michael W. Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa november 22-én kétnapos látogatásra érkezett Szegedre. November 23-án, csütörtökön a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának szegedi székhelyén gyermekvédelmi szakemberekkel és gyermekvédelmi gondoskodásban felnőtt fiatalokkal találkozott.
Megújult a 230 éves jászalsószentgyörgyi templom
November 26-án, vasárnap, Krisztus Király ünnepén Jászalsószentgyörgyön Ternyák Csaba egri érsek megáldotta a Szentháromság-templomot, melynek a közelmúltban felújították a főhomlokzatát. A beruházás keretében az épület körüli vízelvezetést is megoldották.
KeFIR Kiskunhalason – Idén is megrendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját
Krisztus Király vasárnapját megelőzően, az ifjúsági világnaphoz kapcsolódva november 25-én, szombaton tartották Kiskunhalason a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági rendezvényét, a KeFIR-találkozót, melynek a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont – tájékoztatta szerkesztőségünket Ivanovics Zoltán kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei ifjúsági referens.
Ferenc pápa májusban Veronába látogat
2024. május 18-án Ferenc pápa felkeresi az észak-olaszországi Veronát, hogy részt vegyen az Egyház társadalmi tanításának 14. fesztiválján.
Papolunk? – A homília Krisztus evangéliuma meghirdetésének forrása és csúcspontja kell hogy legyen
November 27-én, hétfőn Papolunk… Papolunk? címmel egész napos szakmai programot rendeztek a prédikációról a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) budapesti irodaházában, a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPi) és az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI) szervezésében.
Ferenc pápa Twitter-üzenete november 28-án
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.