Hírek, információk, érdekességek egyházunk életéből.

Forrás: www.magyarkurir.hu

Már meghallgatható az a dal, amellyel a Fülöp-szigeteki egyház megemlékezik a katolikus hit 500 évvel ezelőtti megérkezéséről, melynek idén ünneplik az évfordulóját.

A világhálón keresztül február 8-án hirdették meg a „Mindannyian testvérek Afrikáért” programot, amelynek első akciója egy kongói, az Agnus Dei közösség fenntartásában működő árvaház és iskola támogatására szervezett gyűjtés. Már több mint négymillió forint gyűlt össze, március 5-éig várják az adományokat.

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Pályi László címzetes prépost, nyugalmazott plébános életének 86., papságának 59. évében, 2021. március 1-jén, türelemmel viselt, hosszas betegség után, Covid-fertőzést követően visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetéséről később gondoskodik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

A nagyváradi egyházmegye és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum az online térbe hívta négy egyházmegye területén, kilenc katolikus teológiai líceumban tanuló 9–12. osztályos diákjait és tanáraikat február 20-án a „Hivatások nyomában” elnevezésű projektnapra.

Udvardy György veszprémi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hitoktatási Bizottságának elnöke osztotta meg gondolatait az iskolaválasztás és hittanoktatás kapcsán.

A Rajna-menti és Ruhr-vidéki magyar katolikus közösségek Lukács József plébános vezetésével csatlakoztak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készülethez. A kölni magyar lelkészség három németországi egyházmegyében biztosítja a magyar nyelvű szentmiséket.

A Corriere della Sera olasz napilap március elsején interjút közölt XVI. Benedek emeritus pápával, aki hangsúlyozta, hogy nincs két pápa, csak egy van. A lemondásáról elmondta: „Megszenvedett döntés volt, de azt hiszem, jól tettem. A lelkiismeretem tiszta.”

A Vasárnap című erdélyi katolikus hetilap 2021-ben is folytatja tavaly elindított sorozatát, melyben olyan jubiláns szerzeteseket mutat be, akik életüket szorosabb Krisztus-követésben próbálják élni egy-egy közösség tagjaként, annak karizmáival, de mégis egyéni módon, saját útjukat járva a hitben. Az idei jubilánsok sorában ezúttal Nagy Enikő M. Kriszta nővért ismerhetjük meg közelebbről.

Az alábbiakban közreadjuk a Győri Egyházmegye közleményét.