A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos információk.

2020. április 2. Segédanyag a Nagyhét személyes és családi imádságaihoz

Online szentmise-közvetítési időpontok találhatók a Magyar Kurír oldalán.

A járvány idején (március 22-től) nincsenek nyilvános liturgikus események. (Egyelőre még engedélyezett a szűk családi körben végzett temetés).

A templom és az urnatemető nyitva lesz, és be lehet térni imádkozni: Hétfőn, Szerdán és Pénteken: 9-11, Kedden és Csütörtökön: 16-18, Szombaton 9-11, Vasárnap: 7-11, ill. 17:30-19:00 óra között.

Kérem a Kedves Híveket, hogy ha bejönnek a templomba imádkozni, tartsanak egymástól megfelelő távolságot, s igyekezzenek a higiéniai szabályok betartására.

Az iroda a megszokott időben lesz nyitva, de csak fontos, halaszthatatlan ügyekben jöjjenek a Kedves Hívek.

Az előjegyzett szentmiséket és a vasárnapi „pro populo” szentmiséket elvégzem.

Ha valaki szeretne szentmisét kérni, megteheti telefonon keresztül is: +36-1-291-1926; vagy e-mailben is (pestszentlorinc.szentlaszlo@gmail.com). Ha ilyen úton nem sikerülne, akkor személyesen az irodában is lehet rendezni, de lehetőleg kerüljük a személyes kontaktusokat. Inkább csak temetés, vagy halaszthatatlan ügy intézése kapcsán keressék fel az irodát személyesen. A misestipendiumot kérjük átutalni a plébánia számlaszámára (11100104-19819246-36000001), vagy zárt borítékban bedobni a nagyperselybe. Mindkét esetben jelöljék meg a miseszándékot.

A lelki adoptálóknak hirdetem, hogy nem lesz közös fogadalomtétel. Március 25-én mindenki, aki vállalja az imaszolgálatot, tegye le fogadalmát a Jóistennek egyénileg.

Azoknak, akiknek a fogadalmában benne van a szentmisére járás vagy szentségimádás vállalása, most természetesen mentesülnek a templomi szentmisén való személyes részvétel vagy szentségimádás kötelezettsége alól, de felajánlhatnak egy félórás csendes imádkozást, vagy pedig Rádión, TV-n keresztüli szentmisébe kapcsolódást hetente.

Súlyos beteghez csak akkor hívjanak papot, ha biztosítani lehet a fertőzés terjedésének elkerülését.

Az Adoremus kiadványai a járvány idején letölthetők az Új Ember internetes oldaláról. Ha valaki igényli, s nem tud másként hozzáférni, nyomtatott formában kérheti az irodában.

Kérem a Kedves Híveket, hogy akár átutalással, akár a nagyperselybe helyezett adományozással támogassák az egyházközséget, mert ebben az időszakban is ugyanannyi a kiadásunk, mint eddig.

Imádkozzunk minden nap a járvány megszűnéséért! (Ajánlott minden délben elimádkozni Ferenc pápának és Erdő Péter bíboros úrnak az e célból megfogalmazott imáját: https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/imadkozzunk-egyutt-jarvany-megszuneseert).

2020. március 20.

Legújabb hirdetmények 2020-03-20.pdf

2020. március 17.

Az MKPK újabb rendelkezései + kiegészítő magyarázatok.pdf

Az_MKPK_közlemény.pdf

Általános feloldozás és tökéletes bánat felindítása.pdf

TÁJÉKOZTATÁS A TEMPLOMI LITURGIA RENDJÉRE VONATKOZÓAN.pdf

1)
A héten szerdán reggel 7 órakor, csütörtökön este 6 órakor, illetve pénteken este 6 órakor lesznek szentmisék. A péntek esti szentmise után keresztút lesz. Kérjük a Kedves Híveket, hogy a misén próbáljanak egymástól távolságot tartani, a keresztút alatt pedig maradjanak a padban. Az elmélkedések felolvasói az ambótól olvassanak.
2)
– Március 22-től visszavonásig nem lesz szentmise, sem más liturgikus cselekmény. Kivétel a temetés, melyet egyszerű formában kell végezni.
– Az urnatemető nyitvatartási rendje nem változik.
– A templom mindig az urnatemetővel egyidőben lesz nyitva. Lehetőség lesz betérni egyénileg imádkozni.

2020. március 14.

Intézkedések a járványra való tekintettel.pdf